Вернуться назад Распечатать

Бісквітний торт зі сметанним кремом

Бісквітний торт зі сметанним кремом
Бісквітний торт зі сметанним кремом порадує будь-якого ласуна. Ласощі виходить неймовірно ситним, смачним і чудово прикрасить ваше чаювання.

Рецепт бісквітного торта зі сметанним кремом


Інгредієнти:

  • яйце – 8 шт.;

  • цукор – 300 г;

  • свіжовичавлений лимонний сік – 1 ч. ложка;

  • борошно – 300 г;

  • крохмаль картопляний – 1 ст. ложка;

  • сметана – 500 г;

  • желатин – 1 ст. ложка;

  • вода фільтрована – 5 ст. ложок;

  • полуниця – 500 р.


  • Приготування
    Яйця поділяємо на жовтки і білки. Потім до останніх видавлюємо лимонний сік і збиваємо міксером, поступово всипаючи цукор. Далі вводимо акуратно жовтки, додаємо борошно і крохмаль. Гарненько перемішуємо масу ложкою і замішуємо тісто. Форму промазуємо маслом, виливаємо тісто і розрівнюємо поверхню. Відправляємо корж в духовку і випікаємо 15 хвилин. Гарячий бісквіт остуджуємо і ріжемо на кілька частин.
    Полуницю промиваємо, просушуємо і шаткуємо на половинки. Викладаємо ягоду в тарілку, засипаємо цукром і розминаємо виделкою. Тепер беремо миску кладемо сметану, додаємо цукор і збиваємо до однорідності. В іншому посуді замочуємо окропом желатин і коли суміш охолоне, з'єднуємо обидві маси. Далі формуємо торт: на плоске блюдо викладаємо 1 корж, промазуємо полуничної сумішшю і кремом. Збираємо весь торт аналогічним чином і прибираємо його в холодильник.

    Медовий бісквітний торт зі сметанним кремом


    Інгредієнти:

  • цукор – 250 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • масло вершкове – 50 г;

  • мед – 50 г;

  • борошно – 2 ст.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • сметана – 650 мл;

  • цукрова дрібна пудра – 1 ст.;

  • шоколад гіркий– 1 плитка.


  • Приготування
    У мисці збиваємо яйця і поступово всипаємо цукор, не припиняючи збивання. Вершкове масло розтоплюємо і остуджуємо. Борошно з'єднайте з розпушувачем. Мед змішуємо з остившім маслом, додаємо склянку сметани і вводимо яєчну масу. Поступово всипаємо борошно і виливаємо тісто у форму. Випікаємо корж 15 хвилин, а потім остуджуємо і бісквіт розрізаємо на 3 частини.
    Решту сметану збиваємо з дрібної цукровою пудрою і промазуємо кожен корж, збираючи торт. Даємо ласощів настоятися, посипаємо тертим шоколадом і прикрашаємо будь-якими фруктами.

    Бісквітний торт зі сметанним кремом і фруктами


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 1 ст.;

  • розпушувач – 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • банан – 2 шт.;

  • апельсин – 2 шт.


  • Для крему:

  • сметана – 1 л;

  • цукор – 05 склянки;

  • желатин – 50 р.


  • Для просочення:

  • малиновий сироп – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку нам необхідно приготувати тісто для бісквіта: яйця збиваємо міксером хвилин 10 а потім поступово додаємо цукровий пісок і перемішуємо до повного розчинення. Після вводимо борошно з розпушувачем і вимішуємо однорідне тісто. Форму для випічки застеляємо спеціальним папером і виливаємо тісто. Випікаємо бісквіт в духовці хвилин 20 а потім виймаємо, остуджуємо, розрізаємо на коржі і накриваємо рушником.
    Бісквітний торт зі сметанним кремом
    Тим часом готуємо крем: сметану збиваємо з білим цукром. Желатин замочуємо в гарячій воді і залишаємо на деякий час, щоб все кристалики розчинилися. Злегка остуджуємо масу і вводимо в сметанний крем. Фрукти промиваємо, чистимо і нарізаємо шматочками.
    Тепер починаємо збирати торт. Один корж викладаємо в роз'ємну форму, просочуємо його сиропом і розподіляємо банани рівним шаром. Потім викладаємо апельсини, заливаємо кремом і прибираємо заготовку в холодильник на 30 хвилин для застигання. Після цього накриваємо ласощі другим коржем, викладаємо фрукти і промазуємо залишилися кремом. Прибираємо смачний бісквітний торт зі сметанним кремом в холодильник і залишаємо просочуватися на 15 години, а потім подаємо до чаю.