Бісквітний торт зі сметанним кремом порадує будь-якого ласуна. Ласощі виходить неймовірно ситним, смачним і чудово прикрасить ваше чаювання.
Рецепт бісквітного торта зі сметанним кремом
Інгредієнти: яйце – 8 шт.; цукор – 300 г; свіжовичавлений лимонний сік – 1 ч. ложка; борошно – 300 г; крохмаль картопляний – 1 ст. ложка; сметана – 500 г; желатин – 1 ст. ложка; вода фільтрована – 5 ст. ложок; полуниця – 500 р. Приготування Яйця поділяємо на жовтки і білки. Потім до останніх видавлюємо лимонний сік і збиваємо міксером, поступово всипаючи цукор. Далі вводимо акуратно жовтки, додаємо борошно і крохмаль. Гарненько перемішуємо масу ложкою і замішуємо тісто. Форму промазуємо маслом, виливаємо тісто і розрівнюємо поверхню. Відправляємо корж в духовку і випікаємо 15 хвилин. Гарячий бісквіт остуджуємо і ріжемо на кілька частин.
Полуницю промиваємо, просушуємо і шаткуємо на половинки. Викладаємо ягоду в тарілку, засипаємо цукром і розминаємо виделкою. Тепер беремо миску кладемо сметану, додаємо цукор і збиваємо до однорідності. В іншому посуді замочуємо окропом желатин і коли суміш охолоне, з'єднуємо обидві маси. Далі формуємо торт: на плоске блюдо викладаємо 1 корж, промазуємо полуничної сумішшю і кремом. Збираємо весь торт аналогічним чином і прибираємо його в холодильник.
Медовий бісквітний торт зі сметанним кремом
Інгредієнти: цукор – 250 г; яйце – 2 шт.; масло вершкове – 50 г; мед – 50 г; борошно – 2 ст.; розпушувач – 1 ч. ложка; сметана – 650 мл; цукрова дрібна пудра – 1 ст.; шоколад гіркий– 1 плитка. Приготування У мисці збиваємо яйця і поступово всипаємо цукор, не припиняючи збивання. Вершкове масло розтоплюємо і остуджуємо. Борошно з'єднайте з розпушувачем. Мед змішуємо з остившім маслом, додаємо склянку сметани і вводимо яєчну масу. Поступово всипаємо борошно і виливаємо тісто у форму. Випікаємо корж 15 хвилин, а потім остуджуємо і бісквіт розрізаємо на 3 частини.
Решту сметану збиваємо з дрібної цукровою пудрою і промазуємо кожен корж, збираючи торт. Даємо ласощів настоятися, посипаємо тертим шоколадом і прикрашаємо будь-якими фруктами.
Бісквітний торт зі сметанним кремом і фруктами
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; яйце – 3 шт.; цукор – 1 ст.; розпушувач – 1 ст. ложка. Для начинки:
банан – 2 шт.; апельсин – 2 шт. Для крему: сметана – 1 л; цукор – 05 склянки; желатин – 50 р. Для просочення:
малиновий сироп – за смаком. Приготування Спочатку нам необхідно приготувати тісто для бісквіта: яйця збиваємо міксером хвилин 10 а потім поступово додаємо цукровий пісок і перемішуємо до повного розчинення. Після вводимо борошно з розпушувачем і вимішуємо однорідне тісто. Форму для випічки застеляємо спеціальним папером і виливаємо тісто. Випікаємо бісквіт в духовці хвилин 20 а потім виймаємо, остуджуємо, розрізаємо на коржі і накриваємо рушником.
Тим часом готуємо крем: сметану збиваємо з білим цукром. Желатин замочуємо в гарячій воді і залишаємо на деякий час, щоб все кристалики розчинилися. Злегка остуджуємо масу і вводимо в сметанний крем. Фрукти промиваємо, чистимо і нарізаємо шматочками.
Тепер починаємо збирати торт. Один корж викладаємо в роз'ємну форму, просочуємо його сиропом і розподіляємо банани рівним шаром. Потім викладаємо апельсини, заливаємо кремом і прибираємо заготовку в холодильник на 30 хвилин для застигання. Після цього накриваємо ласощі другим коржем, викладаємо фрукти і промазуємо залишилися кремом. Прибираємо смачний бісквітний торт зі сметанним кремом в холодильник і залишаємо просочуватися на 15 години, а потім подаємо до чаю.