Дуже часто основою тортів становить бісквіт. Він смачний, чудово поєднується з різними кремами , а готується досить просто. Рецепти смачного бісквітного торта в домашніх умовах чекають вас нижче.
Простий рецепт бісквітного торта в домашніх умовах
Інгредієнти: Для тіста:
яйця – 4 шт.; цукор – 1 склянка; борошно – 1 склянка; ванілін – 05 пакетика. Для крему:
вершки 30% жирності – 300 мл; пудра цукрова – 05 склянки; вода – 1/4 склянки; цукор ванільний – 10 г; желатин – 10 г; полуниця для прикраси. Приготування Розбиваємо яйця так, щоб вийшло акуратно розділити білок від жовтка. Починаємо збивати білки, поступово збільшуючи швидкість збивання. Продовжуємо процес, поки не з'явиться міцна піна. Потім потроху всипаємо цукор. Частинами додаємо жовтки, продовжуючи збивати. Всипаємо просіяне борошно і ванілін і акуратно перемішуємо, намагаючись, щоб тісто зберегло легкість. Форму промазуємо маслом, покласти в неї тісто і ставимо в духовку. Бісквіт буде готовий через 25 хвилин при 200 градусах. Щоб бісквіт не опал, дверцята духової шафи відкривати не можна. Після закінчення зазначеного часу корж виймаємо, перевіряємо його на готовність дерев'яною шпажкою. Якщо вона суха, основа торта готова. Даємо їй охолонути, а потім тільки виймаємо з форми. Бісквіт розрізаємо на 2-3 коржа і починаємо робити крем.
Желатин висипаємо в миску, вливаємо воду і залишаємо для набухання. Коли желатин добре набрякли і обсяг збільшився, відправляємо його в мікрохвильовку секунд на 35.Желатин повинен розчинитися. Охолоджені вершки добре збиваємо до густої піни. Є невеликий секрет – посуд, в якій будемо збивати вершки і сам віночок перед збиванням потрібно 15 хвилин потримати в холодильнику. Коли утворювалася густа піна, додаємо цукрову пудру, не припиняючи збивати, а потім тоненькою цівкою вводимо остуженную желатинову масу. Збиваємо, поки вершковий крем не стане добре тримати форму. Змащуємо їм коржі, верх і боки бісквіта. А тортик прикрашаємо ягодами полуниці.
Рецепт шоколадного бісквітного торта в домашніх умовах
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 2 склянки; яйця – 2 шт.; молоко – 1 стакан; цукор – 350 г; харчова сода – 10 г; розпушувач – 15 ч. ложки; крутий окріп – 1 стакан; какао – 5 ст. ложок; цукор ванільний – 10 г; рафінована соняшникова олія – 90 мл Для крему:
яйця – 2 шт.; цукор – 1 склянка; молоко – 1 стакан; борошно – 50 р; какао – 1 ст. ложка; вершкове масло 73% жирності – 200 р. Для глазурі:
молоко – 15 мл; какао – 20 г; цукор – 100 г; масло вершкове – 50 г. Приготування Яйця збиваємо цукром до утворення піни. Додаємо молоко і масло. Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти. В яєчну масу потроху додаємо суху суміш, продовжуючи збивати. У готове тісто вливаємо крутий окріп і відразу ж перемішуємо. Виливаємо тісто у форму для випічки, змащену маслом. При температурі 180 градусів бісквіт на окропі випікаємо близько 45 хвилин. Готовність традиційно перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Поки випікається основа для торта, готуємо крем: в каструльці змішуємо борошно, молоко, цукор, какао і яйця. Ставимо масу на малий вогонь і, помішуючи, готуємо до того моменту, поки крем не загусне. Кладемо вершкове масло і все збиваємо. Ставимо крем в холодне місце хвилин на 20.
Тепер готуємо глазур: борошно, цукор і какао змішуємо в каструльці і ставимо на невеликий вогонь. Коли вона закипить, знімаємо масу з вогню і додаємо масло і розмішуємо.
Приступаємо до оформлення торта: остиглий шоколадний бісквіт на окропі ділимо на 3 частини і кожен з них промазуємо кремом. Верхній корж заливаємо глазур'ю і прикрашаємо за бажанням. Приємного чаювання.