Існують деякі десерти, з допомогою яких початківці кулінари можуть обдурити оточуючих стосовно своїх кулінарних здібностей. Одним з таких ласощів є сирний торт «Сльози ангела», який виглядає куди складніше, ніж готується. В основі цього торта лежить шар простого пісочного тіста, за ним – сирний мус і легке безе.
Сирний торт «Сльози ангела» – рецепт
Цей торт можна назвати відповіддю класичного чізкейк . Він являє собою щось середнє між автентичним американським десертом і звичної кожному сирною запіканкою.
Інгредієнти: Для пісочної основи:
борошно - 120 г; масло - 85 м; яйце - 1 шт.; цукор - 35 г; порошок для випічки - 5 р. Для начинки:
сир або вершковий сир - 520 г; жирні вершки - 95 мл; цукор - 75 г; жовтки - 3 шт.; манка - 5 р. Для безе:
яєчні білки - 3 шт.; цукрова пудра - 75 р. Приготування Перед тим, як приготувати сирний торт, слід зробити його основу. Для основи потрібно з'єднати всі складові до утворення крихти. Готову крихту з'єднуємо разом, утворюючи ком, і обертаємо харчовою плівкою. Через півгодини, які тісто повинно провести в холодильнику, розкачуємо його і розподіляємо по формі.
Для начинки теж досить збити всі інгредієнти з переліку до однорідності, але після, суміші неодмінно треба постояти, щоб манка увібрала в себе всю вологу і набухла.
Розподіліть сирну суміш поверх піщаної основи і поверніть торт в духовку, знизивши оцінку термометра до 180 градусів, ще на півгодини.
Складові для безе збийте до твердих піків і розподіліть поверх сирної начинки, поверніть блюдо в духовку. Легкий сирний торт буде готовий через 15 хвилин.
Торт «Сльози ангела» можна зробити і в мультиварці, для цього корж пропекают півгодини на «Випікання», а після, виклавши начинку і безе, залишають готуватися ще на годину.
Смачний сирний торт «Сльози ангела» - простий рецепт
Інгредієнти: Для коржа:
борошно - 135 г; сода - 1 ч. ложка; масло - 85 м; цукор - 30 г; яйце - 1 шт. Для начинки:
сир - 470 г; сметана - 230 г; цукровий пісок - 115 г; жовтки - 3 шт.; кукурудзяне борошно - 10 р. Для безе:
яєчні білки - 3 шт.; цукровий пісок - 75 р. Приготування Окремо збийте інгредієнти для тіста і для начинки. Покрийте тестом підготовлену форму, слідом вилийте начинку і залиште все випікатися півгодини при 180 градусах. Приготування торта «Сльози ангела» практично підійшло до кінця, залишається лише декорувати десерт безе з білків і цукру, а потім запекти ще 15 хвилин.