Неможливо описати словами те смакове насолоду, яку ми відчуваємо при дегустації шматочка дивовижного горіхового торта зі згущеним молоком. А якщо це твір зроблено своїми руками, задоволення від поїдання доповнюється захопленими відгуками і вдячністю домочадців і друзів, які зайшли на чашечку чаю.
Будь-який із запропонованих нижче варіантів приготування цього десерту дозволить вам черговий раз насолодитися неймовірним горіховим смаком.
Шоколадний торт з волоськими горіхами і згущеним молоком
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно – 145 г; волоські горіхи – 120 г; цукровий пісок – 150 г; яйця – 5 шт.; молоко – 120 мл; оливкову чи рослинну олію – 20 мл; Для крему:
згущене молоко варене – 390 г; Для ганаша:
шоколад гіркий – 120 г; вершки жирністю не менше 22 % – 130 мл; Для прикраси:
волоські горіхи – 50 р. Приготування Для початку займемося приготуванням бісквіта. Відокремлюємо жовтки від білків, змішуємо їх з рослинним маслом, молоком, борошном і збиваємо за допомогою міксера добряче. В кінці процедури збивання додаємо перемелені в крихту волоські горіхи.
Добре охолоджені білки поміщаємо в глибоку суху і чисту ємність, збиваємо міксером до щільної і густої піни, а потім, не припиняючи збивання, малими порціями всипаємо цукровий пісок.
Далі вводимо тісто в білкову масу і перемішуємо акуратними рухами знизу догори. Перекладаємо дбайливо отриману масу в попередньо промаслений форму і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на годину. Потім відкриваємо дверцята, і даємо бісквіту ще десять хвилин на охолодження, а потім витягуємо на решітку і повністю охолодити. Корж розрізаємо на дві поздовжні рівні частини, наносимо на одну з них варену згущенку і рівномірно розподіляємо по поверхні. Прикриваємо другою частиною і покриваємо ганашем. Для його приготування прогріваємо вершки до кипіння, знімаємо з вогню і кидаємо розламаний на шматочки шоколад. Перемішуємо масу, поки шоколадні скибочки розійдуться повністю.
Прикрашаємо поверхню торта горіхами і поміщаємо в холодильник для застигання і просочування на кілька годин.
Маково-горіховий торт зі згущеним молоком - рецепт
Інгредієнти: борошно – 175 г; сметана – 220 г; цукровий пісок – 190 г; яйця – 2 шт.; розпушувач – 20 г; мак – 100 г; будь-які горіхи – 100 г; лікер або сироп для просочення – 40 мл; варене згущене молоко – 160 г; масло вершкове – 160 р. Приготування Першим ділом запарюємо мак невеликою кількістю окропу і залишаємо для набухання. Горіхи підсушуємо на сковороді і подрібнюємо за допомогою блендера або товчемо в ступці в дрібну крихту.
Яйця збиваємо з цукровим піском, визначаємо на водяну баню і прогріваємо трохи, але не до кипіння. Потім пробиваємо яєчну суміш міксером до отримання пишної піни, додаємо сметану і знову збиваємо небагато. Потім просіваємо в тісто борошно з розпушувачем і перемішуємо акуратними рухами до розчинення всіх борошняних грудочок.
Поділяємо отримане тісто на дві половини, одну з них додаємо горіхову крихту, а в іншу розпарений мак (без рідини) і перемішуємо.
Випікаємо в формі почергово два коржа. Для цього розміщуємо їх в прогрітій до 175 градусів духовці приблизно на сорок хвилин. Поки коржі печуться і остигають, приготуємо крем. Для цього збиваємо м'яке вершкове масло
і, продовжуючи процедуру збивання, вводимо потроху варене згущене молоко. Визначаємо крем в холодильник на деякий час.
Поміщаємо на дно рознімної форми маковий корж, просочуємо його за допомогою кондитерської кисті лікером або будь-яким іншим сиропом, покриваємо зверху половиною крему, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Далі укладаємо горіховий корж, знову просочуємо і покриваємо кремом. Верх торта прикрашаємо на свій розсуд. Це можуть бути горіхи або шоколадна стружка. Даємо тортику кілька годин просочитися в прохолодному місці і можемо подавати.