Вернуться назад Распечатать

Горіховий торт зі згущеним молоком

Горіховий торт зі згущеним молоком
Неможливо описати словами те смакове насолоду, яку ми відчуваємо при дегустації шматочка дивовижного горіхового торта зі згущеним молоком. А якщо це твір зроблено своїми руками, задоволення від поїдання доповнюється захопленими відгуками і вдячністю домочадців і друзів, які зайшли на чашечку чаю.
Будь-який із запропонованих нижче варіантів приготування цього десерту дозволить вам черговий раз насолодитися неймовірним горіховим смаком.

Шоколадний торт з волоськими горіхами і згущеним молоком


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • борошно – 145 г;

  • волоські горіхи – 120 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • яйця – 5 шт.;

  • молоко – 120 мл;

  • оливкову чи рослинну олію – 20 мл;


  • Для крему:

  • згущене молоко варене – 390 г;


  • Для ганаша:

  • шоколад гіркий – 120 г;

  • вершки жирністю не менше 22 % – 130 мл;


  • Для прикраси:

  • волоські горіхи – 50 р.


  • Приготування
    Для початку займемося приготуванням бісквіта. Відокремлюємо жовтки від білків, змішуємо їх з рослинним маслом, молоком, борошном і збиваємо за допомогою міксера добряче. В кінці процедури збивання додаємо перемелені в крихту волоські горіхи.
    Добре охолоджені білки поміщаємо в глибоку суху і чисту ємність, збиваємо міксером до щільної і густої піни, а потім, не припиняючи збивання, малими порціями всипаємо цукровий пісок.
    Далі вводимо тісто в білкову масу і перемішуємо акуратними рухами знизу догори. Перекладаємо дбайливо отриману масу в попередньо промаслений форму і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на годину. Потім відкриваємо дверцята, і даємо бісквіту ще десять хвилин на охолодження, а потім витягуємо на решітку і повністю охолодити. Корж розрізаємо на дві поздовжні рівні частини, наносимо на одну з них варену згущенку і рівномірно розподіляємо по поверхні. Прикриваємо другою частиною і покриваємо ганашем. Для його приготування прогріваємо вершки до кипіння, знімаємо з вогню і кидаємо розламаний на шматочки шоколад. Перемішуємо масу, поки шоколадні скибочки розійдуться повністю.
    Прикрашаємо поверхню торта горіхами і поміщаємо в холодильник для застигання і просочування на кілька годин.

    Маково-горіховий торт зі згущеним молоком - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 175 г;

  • сметана – 220 г;

  • цукровий пісок – 190 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • розпушувач – 20 г;

  • мак – 100 г;

  • будь-які горіхи – 100 г;

  • лікер або сироп для просочення – 40 мл;

  • варене згущене молоко – 160 г;

  • масло вершкове – 160 р.


  • Приготування
    Першим ділом запарюємо мак невеликою кількістю окропу і залишаємо для набухання. Горіхи підсушуємо на сковороді і подрібнюємо за допомогою блендера або товчемо в ступці в дрібну крихту.
    Яйця збиваємо з цукровим піском, визначаємо на водяну баню і прогріваємо трохи, але не до кипіння. Потім пробиваємо яєчну суміш міксером до отримання пишної піни, додаємо сметану і знову збиваємо небагато. Потім просіваємо в тісто борошно з розпушувачем і перемішуємо акуратними рухами до розчинення всіх борошняних грудочок.
    Поділяємо отримане тісто на дві половини, одну з них додаємо горіхову крихту, а в іншу розпарений мак (без рідини) і перемішуємо.
    Випікаємо в формі почергово два коржа. Для цього розміщуємо їх в прогрітій до 175 градусів духовці приблизно на сорок хвилин. Поки коржі печуться і остигають, приготуємо крем. Для цього збиваємо м'яке вершкове масло
    Горіховий торт зі згущеним молоком
    і, продовжуючи процедуру збивання, вводимо потроху варене згущене молоко. Визначаємо крем в холодильник на деякий час.
    Поміщаємо на дно рознімної форми маковий корж, просочуємо його за допомогою кондитерської кисті лікером або будь-яким іншим сиропом, покриваємо зверху половиною крему, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Далі укладаємо горіховий корж, знову просочуємо і покриваємо кремом. Верх торта прикрашаємо на свій розсуд. Це можуть бути горіхи або шоколадна стружка. Даємо тортику кілька годин просочитися в прохолодному місці і можемо подавати.