Вернуться назад Распечатать

Тістечко «Картопля» по ГОСТу СРСР - рецепт

Тістечко «Картопля» по ГОСТу СРСР - рецепт
Тістечко «Картопля» є одним з найулюбленіших ласощів дітей радянської епохи. В ті часи вони готувалися з особливим Держстандарту СРСР і мали ні з чим не порівнянним смаком. Зустріти зараз в кондитерських відділах вироби хоча б віддалено нагадують той самий смак практично неможливо. А ось приготувати такі ж в домашніх умовах цілком реально. Причому зробити це зовсім не складно. Головне вибрати якісні та натуральні продукти для приготування тістечок і виконати кілька нескладних дій, дотримуючись рекомендацій з нашого рецепту нижче.

Тістечко «Картопля» - класичний рецепт по ГОСТу СРСР


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • борошно пшеничне – 155 г;

  • свіжі курячі яйця – 6 шт.;

  • цукровий пісок – 185 г;

  • картопляний крохмаль – 30 г;


  • Для крему:

  • згущене молоко – 110 г;

  • масло вершкове – 255 г;

  • пудра цукрова – 135 г;

  • ромова есенція – 05 мл;


  • Для панірування:

  • порошок какао – 45 г;

  • пудра цукрова – 30 р.


  • Приготування
    Першим ділом займемося приготуванням бісквіта, який і буде основою для наших тістечок. Для цього акуратно відокремлюємо білки від жовтків і розбиваємо їх до отримання щільної і густої білої піни, поступово підсипаючи п'ятдесят грам цукрового піску.
    Потім розтираємо жовтки з цукром і також збиваємо до посветления. Потім просіваємо в жовткову масу борошно і крохмаль, перемішуємо до отримання однорідної консистенції і вводимо малими порціями білкову пишну масу, вмішуючи її акуратними рухами в напрямку знизу вгору. Готове тісто повинно вийти повітряним, не текучим і повільно який сповзає з ложки.
    Перекладаємо отриману масу в промаслений форму і визначаємо в прогріту до 180 градусів духовку на п'ятдесят хвилин. Можна також скористатися для приготування бісквіта мультиварка, налаштувавши її на режим «Випічка» на одну годину.
    Готовий бісквіт виймаємо з форми і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на дванадцять годин. Потім подрібнюємо його в дуже дрібну крихту за допомогою блендера або комбайна.
    Для приготування крему м'яке вершкове масло з'єднайте з цукровим піском і трохи збиваємо за допомогою міксера. Потім вводимо у масу згущене молоко і дві краплі ромової есенції і знову збиваємо до пишноти, однорідності та гладкості.
    Зовсім трохи крему залишаємо для оформлення, а решта з'єднуємо з приготовленої бісквітної крихтою і гарненько перемішуємо.
    Формуємо з отриманої маси тістечка, надаючи їм форму картопляних бульб, паніруємо в суміші порошку какао, цукрової пудри і викладаємо на блюдо.
    Робимо зверху кожного виробу кілька заглиблень і відсаджуємо в них крем у вигляді паростків картоплі.
    Тістечка «Картопля» по ГОСТу готові. Приємного апетиту!
    Рецепт приготування тістечка «Картопля» по ГОСТу можна спростити і приготувати їх з печива або сухарів, замінивши ними бісквітну крихту.

    Рецепт тістечка «Картопля» з печива


    Інгредієнти:

  • печиво пісочне або сухарі – 320 г;

  • молоко згущене – 190 г;

  • масло вершкове – 155 г;

  • порошок какао – 90 г;

  • коньяк або лікер – 30-40 мл


  • Для панірування:
    Тістечко «Картопля» по ГОСТу СРСР - рецепт


  • порошок какао – 35 г;

  • пудра цукрова – 20 р.


  • Приготування
    Пісочне печиво розмелюємо в крихту за допомогою блендера або звичайною качалки, покласти в глибоку миску і змішати з порошком какао. Додаємо розтоплене вершкове масло, згущене молоко і за бажанням коньяк і ретельно перемішуємо. З отриманої маси формуємо тістечка у вигляді картоплі, паніруємо в суміші порошку какао, цукрової пудри і викладаємо на блюдо. Тістечка готові, приємного чаювання!