Тістечко «Картопля» є одним з найулюбленіших ласощів дітей радянської епохи. В ті часи вони готувалися з особливим Держстандарту СРСР і мали ні з чим не порівнянним смаком. Зустріти зараз в кондитерських відділах вироби хоча б віддалено нагадують той самий смак практично неможливо. А ось приготувати такі ж в домашніх умовах цілком реально. Причому зробити це зовсім не складно. Головне вибрати якісні та натуральні продукти для приготування тістечок і виконати кілька нескладних дій, дотримуючись рекомендацій з нашого рецепту нижче.
Тістечко «Картопля» - класичний рецепт по ГОСТу СРСР
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно пшеничне – 155 г; свіжі курячі яйця – 6 шт.; цукровий пісок – 185 г; картопляний крохмаль – 30 г; Для крему:
згущене молоко – 110 г; масло вершкове – 255 г; пудра цукрова – 135 г; ромова есенція – 05 мл; Для панірування:
порошок какао – 45 г; пудра цукрова – 30 р. Приготування Першим ділом займемося приготуванням бісквіта, який і буде основою для наших тістечок. Для цього акуратно відокремлюємо білки від жовтків і розбиваємо їх до отримання щільної і густої білої піни, поступово підсипаючи п'ятдесят грам цукрового піску.
Потім розтираємо жовтки з цукром і також збиваємо до посветления. Потім просіваємо в жовткову масу борошно і крохмаль, перемішуємо до отримання однорідної консистенції і вводимо малими порціями білкову пишну масу, вмішуючи її акуратними рухами в напрямку знизу вгору. Готове тісто повинно вийти повітряним, не текучим і повільно який сповзає з ложки.
Перекладаємо отриману масу в промаслений форму і визначаємо в прогріту до 180 градусів духовку на п'ятдесят хвилин. Можна також скористатися для приготування бісквіта мультиварка, налаштувавши її на режим «Випічка» на одну годину.
Готовий бісквіт виймаємо з форми і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на дванадцять годин. Потім подрібнюємо його в дуже дрібну крихту за допомогою блендера або комбайна.
Для приготування крему м'яке вершкове масло з'єднайте з цукровим піском і трохи збиваємо за допомогою міксера. Потім вводимо у масу згущене молоко і дві краплі ромової есенції і знову збиваємо до пишноти, однорідності та гладкості.
Зовсім трохи крему залишаємо для оформлення, а решта з'єднуємо з приготовленої бісквітної крихтою і гарненько перемішуємо.
Формуємо з отриманої маси тістечка, надаючи їм форму картопляних бульб, паніруємо в суміші порошку какао, цукрової пудри і викладаємо на блюдо.
Робимо зверху кожного виробу кілька заглиблень і відсаджуємо в них крем у вигляді паростків картоплі.
Тістечка «Картопля» по ГОСТу готові. Приємного апетиту!
Рецепт приготування тістечка «Картопля» по ГОСТу можна спростити і приготувати їх з печива або сухарів, замінивши ними бісквітну крихту.
Рецепт тістечка «Картопля» з печива
Інгредієнти: печиво пісочне або сухарі – 320 г; молоко згущене – 190 г; масло вершкове – 155 г; порошок какао – 90 г; коньяк або лікер – 30-40 мл Для панірування:
порошок какао – 35 г; пудра цукрова – 20 р. Приготування Пісочне печиво розмелюємо в крихту за допомогою блендера або звичайною качалки, покласти в глибоку миску і змішати з порошком какао. Додаємо розтоплене вершкове масло, згущене молоко і за бажанням коньяк і ретельно перемішуємо. З отриманої маси формуємо тістечка у вигляді картоплі, паніруємо в суміші порошку какао, цукрової пудри і викладаємо на блюдо. Тістечка готові, приємного чаювання!