В оригіналі основою тістечка «Картопля» є бісквітний корж . Але на його приготування йде левова частка часу. А якщо врахувати, що він повинен вилежатися як можна довше, то продегустувати готові тістечка вдасться тільки на наступний день.
Прекрасною альтернативою класичним рецептом є варіант приготування тістечок, печива або сухарів. А якщо бажання зробити смачний десерт збігається з необхідністю знайти належне застосування залежавшимся продуктів, то задоволення від прекрасного результату подвоюється.
В наших рецептах ми докладно розповімо, як правильно приготувати такі тістечка будинку.
Тістечко «Картопля» в домашніх умовах з печива
Інгредієнти: печиво пісочне – 255 г; вершкове масло – 110 г; волоські горіхи (за бажанням) – 110 г; молоко – 125 мл; цукровий пісок – 110 г; порошок какао – 60 г; масло вершкове – 255 г; пудра цукрова – 135 г; коньяк або сік – 25 мл; крохмаль (при необхідності); Для панірування:
порошок какао – 45 г; пудра цукрова – 30 р. Приготування Будь пісочне печиво, можна взяти «Ювілейне» або «Топлене молоко», подрібнюємо будь-яким зручним способом у дрібну крихту і визначаємо в глибоку миску. Можна для цієї мети скористатися м'ясорубкою, блендером або звичайною качалкою.
В окремій каструльці або ковшике підігріваємо молоко, розчиняємо в ньому цукровий пісок і вершкове масло, не доводячи до кипіння. Змішуємо в склянці порошок какао зі столовою ложкою теплої води до однорідності і вливаємо в гарячу молочну суміш.
З'єднуємо подрібнене печиво з приготованим шоколадним молоком, додаємо за бажанням дрібно подрібнені волоські горіхи, вливаємо коньяк або сік і перемішуємо. При необхідності, якщо маса вийшла занадто рідкою для формування виробів, додаємо трохи крохмалю.
Поміщаємо масу в прохолодне місце на тридцять хвилин, і приступаємо до формування виробів. Зволоженими руками скачуємо кульки або вироби довгастої форми, паніруємо їх у суміші цукрової пудри і порошку какао і укладаємо на блюдо, яке необхідно помістити в холодильник мінімум на годину, прикривши плівкою. При бажанні можна декорувати тістечка вершковим маслом, імітуючи вічка картоплі.
Рецепт приготування тістечка «Картопля» з сухарів в домашніх умовах
Інгредієнти: сухарі – 320 г; мигдальні горіхи – 140 г; молоко – 125 мл; масло вершкове – 110 г; порошок какао – 120 г; мед – 200 г або по смаку. Для панірування:
порошок какао – 35 г; мигдальні горіхи – 20 г; пудра цукрова – 20 р. Приготування Ідеальним варіантом для приготування тістечка «Картопля» будуть, звичайно ж, ванільні сухарі, але можна використовувати і сухарі із звичайного хліба. Подрібнюємо їх в дрібну крихту, пропустивши кілька разів через м'ясорубку. Таким же чином подрібнюємо мигдальні горіхи, або розбиваємо їх в чаші блендера.
Молоко вливаємо в каструльку або кухлик, додаємо вершкове масло, какао, попередньо розчинивши його в
малій кількості теплої водички, і визначаємо на вогонь. Підігріваємо до такої температури, щоб масло повністю розчинилося. Додаємо мед і перемішуємо масу до однорідної консистенції.
В отриману суміш додаємо подрібнені сухарі, мигдальні горіхи і гарненько вимішуємо. Даємо настоятися тесту в прохолодному місці протягом тридцяти хвилин. Потім формуємо тістечка довгастої форми у вигляді бульб картоплі. Паніруємо вироби в суміші какао, цукрової пудри і подрібнених мигдальних горіхів, охолоджуємо протягом години в холодильнику і можемо подавати до чаю.