Вернуться назад Распечатать

Як приготувати тістечко «Картопля» в домашніх умовах?

Як приготувати тістечко «Картопля» в домашніх умовах?
В оригіналі основою тістечка «Картопля» є бісквітний корж . Але на його приготування йде левова частка часу. А якщо врахувати, що він повинен вилежатися як можна довше, то продегустувати готові тістечка вдасться тільки на наступний день.
Прекрасною альтернативою класичним рецептом є варіант приготування тістечок, печива або сухарів. А якщо бажання зробити смачний десерт збігається з необхідністю знайти належне застосування залежавшимся продуктів, то задоволення від прекрасного результату подвоюється.
В наших рецептах ми докладно розповімо, як правильно приготувати такі тістечка будинку.

Тістечко «Картопля» в домашніх умовах з печива


Інгредієнти:

  • печиво пісочне – 255 г;

  • вершкове масло – 110 г;

  • волоські горіхи (за бажанням) – 110 г;

  • молоко – 125 мл;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • порошок какао – 60 г;

  • масло вершкове – 255 г;

  • пудра цукрова – 135 г;

  • коньяк або сік – 25 мл;

  • крохмаль (при необхідності);


  • Для панірування:

  • порошок какао – 45 г;

  • пудра цукрова – 30 р.


  • Приготування
    Будь пісочне печиво, можна взяти «Ювілейне» або «Топлене молоко», подрібнюємо будь-яким зручним способом у дрібну крихту і визначаємо в глибоку миску. Можна для цієї мети скористатися м'ясорубкою, блендером або звичайною качалкою.
    В окремій каструльці або ковшике підігріваємо молоко, розчиняємо в ньому цукровий пісок і вершкове масло, не доводячи до кипіння. Змішуємо в склянці порошок какао зі столовою ложкою теплої води до однорідності і вливаємо в гарячу молочну суміш.
    З'єднуємо подрібнене печиво з приготованим шоколадним молоком, додаємо за бажанням дрібно подрібнені волоські горіхи, вливаємо коньяк або сік і перемішуємо. При необхідності, якщо маса вийшла занадто рідкою для формування виробів, додаємо трохи крохмалю.
    Поміщаємо масу в прохолодне місце на тридцять хвилин, і приступаємо до формування виробів. Зволоженими руками скачуємо кульки або вироби довгастої форми, паніруємо їх у суміші цукрової пудри і порошку какао і укладаємо на блюдо, яке необхідно помістити в холодильник мінімум на годину, прикривши плівкою. При бажанні можна декорувати тістечка вершковим маслом, імітуючи вічка картоплі.

    Рецепт приготування тістечка «Картопля» з сухарів в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • сухарі – 320 г;

  • мигдальні горіхи – 140 г;

  • молоко – 125 мл;

  • масло вершкове – 110 г;

  • порошок какао – 120 г;

  • мед – 200 г або по смаку.


  • Для панірування:

  • порошок какао – 35 г;

  • мигдальні горіхи – 20 г;

  • пудра цукрова – 20 р.


  • Приготування
    Ідеальним варіантом для приготування тістечка «Картопля» будуть, звичайно ж, ванільні сухарі, але можна використовувати і сухарі із звичайного хліба. Подрібнюємо їх в дрібну крихту, пропустивши кілька разів через м'ясорубку. Таким же чином подрібнюємо мигдальні горіхи, або розбиваємо їх в чаші блендера.
    Молоко вливаємо в каструльку або кухлик, додаємо вершкове масло, какао, попередньо розчинивши його в
    Як приготувати тістечко «Картопля» в домашніх умовах?
    малій кількості теплої водички, і визначаємо на вогонь. Підігріваємо до такої температури, щоб масло повністю розчинилося. Додаємо мед і перемішуємо масу до однорідної консистенції.
    В отриману суміш додаємо подрібнені сухарі, мигдальні горіхи і гарненько вимішуємо. Даємо настоятися тесту в прохолодному місці протягом тридцяти хвилин. Потім формуємо тістечка довгастої форми у вигляді бульб картоплі. Паніруємо вироби в суміші какао, цукрової пудри і подрібнених мигдальних горіхів, охолоджуємо протягом години в холодильнику і можемо подавати до чаю.