Вернуться назад Распечатать

Тістечко «Персик»

Тістечко «Персик»
Тістечко «Персик» нагадає про безтурботне дитинство і порадує ніжним, чудовим смаком. Цей оригінальний десерт був за часів радянської епохи самим вишуканими ласощами.

Як приготувати тістечко «Персики» по ГОСТу - рецепт?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 525 г;

  • вершкове масло – 75 г;

  • сметана – 85 м;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • цукор ванільний – 20 г;

  • розпушувач – 15 г;


  • Для крему:

  • вершки 33 % жирності – 75 мл;

  • молоко – 110 мл;

  • пудра цукрова – 30 г;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 20 г;

  • мигдальні горіхи – 35 г + 10 шт.;

  • масло вершкове – 95 г;

  • молоко згущене – 55 г;


  • Для оформлення:

  • будь-які червоні ягоди – 75 г;

  • морква – 75 г;

  • цукор – 175 р.


  • Приготування
    Яйця з'єднайте з цукровим піском в зручній глибокій мисці і розбиваємо за допомогою міксера до однорідності і розчинення солодких кристалів. Потім додаємо сметану, м'яке вершкове масло, ванільний цукор і знову збиваємо все до легкості. Далі просіваємо в пишну суміш пшеничне борошно і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, мати однорідну пластичну консистенцію, абсолютно не липнущую до рук.
    Поділяємо отриманий ком тесту рівно на двадцять частин, скачуємо кульки, притискаємо їх з одного боку, формуючи половинку персика, і розміщуємо на деку, який раніше застелем пергаментним папером.
    Визначаємо блюдо в попередньо прогрітий до 180 градусів духовку на двадцять хвилин. Щоб під час випікання поверхня тіста не утворювала тріщин, поставимо на дно духовки ємність з водою.
    По готовності остуджуємо заготовки для тістечок, а потім выскабливаем будь-яким зручним способом серцевину.
    Мигдальні горішки заливаємо теплою водою і залишаємо на десять хвилин. Потім позбавляємо їх від шкурок, залишаємо цілими десять штучок, а решта подрібнюємо хорошенечко в чаші блендера.
    Жовток розбиваємо з додаванням цукрової пудри до пишноти, просіваємо в отриману масу борошно, додаємо вершки і молоко і розбиваємо міксером або віночком до однорідного стану.
    Перелити масу в сотейник з товстим дном і визначаємо на вогонь. Прогріваємо, помішуючи, до кипіння і витримуємо до загустіння. Потім всипаємо мигдальне крихту, перемішуємо і залишаємо до повного охолодження.
    Вершкове масло змішуємо зі згущеним молоком і розбиваємо міксером до однорідності і легкості. Потім вводимо малими порціями вершково-молочну масу в заварний крем і також збиваємо міксером. Крем тістечка «Персики» готовий.
    Наповнюємо отриманим кремом вичищені порожнечі охололих заготовок, центр кладемо один горішок і з'єднуємо дві половинки, формуючи персик.
    З моркви і ягід віджимаємо сік і визначаємо в різні миски. Вмочуємо наші персики одним боком в помаранчевий морквяний сік, а другим ягідний червоний. Паніруємо також їх в цукровому піску, укладаємо на блюдо і визначаємо в прохолодне місце на дванадцять годин. Після закінчення часу тістечка просочаться і будуть повністю готові до вживання.

    Рецепт приготування тістечок «Персики» з повидлом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне – 500-525 г;

  • рослинна рафінована олія – 75 г;

  • молоко – 30 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 190 г;

  • цукор ванільний – 20 г;

  • розпушувач – 15 г;


  • Для крему:

  • будь повидло ;


  • Для оформлення:

  • будь-які червоні ягоди – 75 г;

  • морква – 75 г;

  • цукор – 175 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукровим піском і ванільним цукром до пишності і легкості. Потім тонкою цівкою вливаємо олію і знову збиваємо. Тепер додаємо попередньо просіяне борошно, змішане з
    Тістечко «Персик»
    молоком розпушувач і вимішуємо до однорідної і м'якого тіста. Формуємо з нього парне кількість кульок і розміщуємо їх на деку, який попередньо выстелем пергаментом. Випікаємо заготовки приблизно двадцять хвилин, нагрів заздалегідь духовку до 180 градусів.
    Даємо виробів охолонути до теплого стану, выскабливаем ложкою серцевину, наповнюємо повидлом і з'єднуємо попарно, формуючи персики.
    З моркви і ягід віджимаємо сік, потім один бік тістечка в морквяному, а другий в ягідному соку і обвалюємо в цукровому піску.