Тістечко «Персик» нагадає про безтурботне дитинство і порадує ніжним, чудовим смаком. Цей оригінальний десерт був за часів радянської епохи самим вишуканими ласощами.
Як приготувати тістечко «Персики» по ГОСТу - рецепт?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 525 г; вершкове масло – 75 г; сметана – 85 м; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 210 г; цукор ванільний – 20 г; розпушувач – 15 г; Для крему:
вершки 33 % жирності – 75 мл; молоко – 110 мл; пудра цукрова – 30 г; яєчний жовток – 1 шт.; борошно пшеничне – 20 г; мигдальні горіхи – 35 г + 10 шт.; масло вершкове – 95 г; молоко згущене – 55 г; Для оформлення:
будь-які червоні ягоди – 75 г; морква – 75 г; цукор – 175 р. Приготування Яйця з'єднайте з цукровим піском в зручній глибокій мисці і розбиваємо за допомогою міксера до однорідності і розчинення солодких кристалів. Потім додаємо сметану, м'яке вершкове масло, ванільний цукор і знову збиваємо все до легкості. Далі просіваємо в пишну суміш пшеничне борошно і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, мати однорідну пластичну консистенцію, абсолютно не липнущую до рук.
Поділяємо отриманий ком тесту рівно на двадцять частин, скачуємо кульки, притискаємо їх з одного боку, формуючи половинку персика, і розміщуємо на деку, який раніше застелем пергаментним папером.
Визначаємо блюдо в попередньо прогрітий до 180 градусів духовку на двадцять хвилин. Щоб під час випікання поверхня тіста не утворювала тріщин, поставимо на дно духовки ємність з водою.
По готовності остуджуємо заготовки для тістечок, а потім выскабливаем будь-яким зручним способом серцевину.
Мигдальні горішки заливаємо теплою водою і залишаємо на десять хвилин. Потім позбавляємо їх від шкурок, залишаємо цілими десять штучок, а решта подрібнюємо хорошенечко в чаші блендера.
Жовток розбиваємо з додаванням цукрової пудри до пишноти, просіваємо в отриману масу борошно, додаємо вершки і молоко і розбиваємо міксером або віночком до однорідного стану.
Перелити масу в сотейник з товстим дном і визначаємо на вогонь. Прогріваємо, помішуючи, до кипіння і витримуємо до загустіння. Потім всипаємо мигдальне крихту, перемішуємо і залишаємо до повного охолодження.
Вершкове масло змішуємо зі згущеним молоком і розбиваємо міксером до однорідності і легкості. Потім вводимо малими порціями вершково-молочну масу в заварний крем і також збиваємо міксером. Крем тістечка «Персики» готовий.
Наповнюємо отриманим кремом вичищені порожнечі охололих заготовок, центр кладемо один горішок і з'єднуємо дві половинки, формуючи персик.
З моркви і ягід віджимаємо сік і визначаємо в різні миски. Вмочуємо наші персики одним боком в помаранчевий морквяний сік, а другим ягідний червоний. Паніруємо також їх в цукровому піску, укладаємо на блюдо і визначаємо в прохолодне місце на дванадцять годин. Після закінчення часу тістечка просочаться і будуть повністю готові до вживання.
Рецепт приготування тістечок «Персики» з повидлом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 500-525 г; рослинна рафінована олія – 75 г; молоко – 30 мл; яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 190 г; цукор ванільний – 20 г; розпушувач – 15 г; Для крему:
будь повидло ; Для оформлення:
будь-які червоні ягоди – 75 г; морква – 75 г; цукор – 175 р. Приготування Яйця збиваємо з цукровим піском і ванільним цукром до пишності і легкості. Потім тонкою цівкою вливаємо олію і знову збиваємо. Тепер додаємо попередньо просіяне борошно, змішане з
молоком розпушувач і вимішуємо до однорідної і м'якого тіста. Формуємо з нього парне кількість кульок і розміщуємо їх на деку, який попередньо выстелем пергаментом. Випікаємо заготовки приблизно двадцять хвилин, нагрів заздалегідь духовку до 180 градусів.
Даємо виробів охолонути до теплого стану, выскабливаем ложкою серцевину, наповнюємо повидлом і з'єднуємо попарно, формуючи персики.
З моркви і ягід віджимаємо сік, потім один бік тістечка в морквяному, а другий в ягідному соку і обвалюємо в цукровому піску.