З величезного асортименту кондитерських виробів, вагома частка припадає на десерти, приготовані на основі бісквітного тіста. Як же інакше, його повітряна і ніжна структура, чудово що поєднується з будь-яким кремом або іншими доповнюють його смак компонентами, дозволяє створювати все нові і нові солодкі шедеври.
Пропонуємо деякі варіанти приготування бісквітного тіста і як наслідок – основи багатьох майбутніх десертів.
Як зробити бісквітне тісто для торта в домашніх умовах – рецепт?
Інгредієнти: борошно пшеничне – 165 г; свіжі яйця – 6 шт.; цукровий пісок – 210 г; крохмаль – 35 г; ваніль – за смаком. Приготування Бісквітне тісто дуже примхлива і вимагає дотримання ряду обов'язкових умов. Яйця, які використовуються для його приготування, повинні бути неодмінно свіжими і правильно перероблені. Посуд, в якій ми будемо їх збивати, необхідно знежирити. Для цього прокип'ятимо кілька хвилин, і высушим від залишків вологи. Дуже важлива також тривалість самого процесу збивання. Спочатку збиваємо їх протягом п'ятнадцяти хвилин, поступово збільшуючи швидкість, а потім всипаємо потроху цукровий пісок і обробляємо міксером на самій високій швидкості ще як мінімум такий же час. Тільки після цього додаємо в солодку, пишну яєчну масу за смаком ваніль, крохмаль і відміряну кількість просіяного пшеничного борошна. Вмішуємо сухі складові акуратними рухами знизу вгору, щоб вийшло однорідне бісквітне досить рідке тісто.
Тепер тільки залишилося довести його до готовності. Для цього промазану маслом роз'ємну вистилаємо форму папером для випічки і виливаємо в неї приготоване тісто. Через п'ятдесят хвилин спокійного перебування в заздалегідь розігрітій до 185 градусів духовці бісквітне тісто буде готове.
Якщо ваша духова шафа передбачає швидке підрум'янення верху виробів, то прикриємо форму перед початком приготування фольгою і знімемо її приблизно через тридцять хвилин. Раніше відкривати духовку не рекомендується.
При дотриманні всіх рекомендацій бісквітне тісто ніколи не осяде і порадує вас своєю пишністю.
Перед використанням тесту для формування тортів необхідно витримати його мінімум вісім годин, обернувши рушником. В іншому випадку воно буде надмірно кришитися.
Бісквітне тісто для шарлотки в мультиварці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 165 г; свіжі курячі яйця – 4 шт.; цукровий пісок – 210 г; ваніль (за бажанням) – за смаком. Приготування Наша улюблена шарлотка, як відомо, теж готується з бісквітного тіста. Тільки по консистенції воно трохи густіше, а в готовому вигляді щільніше. Найчастіше в тісто для шарлотки додають розпушувач, але якщо випікати пиріг в мультиварці, без нього можна обійтися. Диво-прилад створює такі умови, що добре збита яєчна маса і без того чудово піднімається і дає в кінцевому підсумку пишний результат готового страви.
Для приготування такого тесту збиваємо яйця за допомогою міксера до пишноти, обов'язково дотримуючись вимоги до використовуваної посуді, про яких ми згадували в попередньому рецепті. Вона повинна бути чистою, сухою і не містити на поверхні ні краплі жиру. Далі додаємо цукровий пісок, ваніль і знову збиваємо до повного розчинення солодких кристалів. Тепер додаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і дуже акуратно перемішуємо до повного розчинення борошняних грудочок. Краще це виконати вручну за допомогою віночка.
Залишилося лише укласти на дно мультиварки бажане фруктове наповнення, залити його отриманим тестом і включити режим «Випічка» на п'ятдесят хвилин.