Пропонуємо вам черговий безпрограшний варіант доповнення до ранкової кави або чашечці чаю. Рогалики, приготовані з сирного тіста, виходять просто дивовижними на смак, з ніжною структурою, а використання всієї необхідної начинки дозволить кожного разу отримувати новий смак десерту.
Рогалики з сирного тіста з яблуками
Інгредієнти: сир – 420 г; борошно пшеничне – 320-400 г; цукровий пісок – 75 г; розпушувач – 20 г; вершкове масло – 185 г; ванільний цукор; сіль – щіпка; Для начинки:
яблука солодкі – 450 г; коричневий цукор – за смаком; мелена кориця – за смаком. Приготування Рецепт сирного тіста для рогаликів дуже простий. Для його приготування пропущений через дрібне сито сир визначаємо в глибоку миску, додаємо вершкове масло, сіль, розпушувач і всипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно. Вимішуємо суміш до отримання м'якого не липнущего до рук тесту, при необхідності підсипаючи ще трохи борошна. Її необхідну кількість може змінюватись в залежності від ступеня вологості використовуваного сиру.
Ком сирного тіста ділимо на дві половини. Кожну розкачуємо в круглий пласт до товщини приблизно п'ять міліметрів, і розрізаємо його на вісім рівних кутових секторів.
Яблука миємо, витираємо насухо, позбавляє від шкірки і серцевини і нарізаємо на рівні не тонкі часточки. На кожен сирний трикутник з більшої сторони кладемо часточку яблука, присипаємо цукром-піском і меленою корицею за смаком і звертаємо рулетом, формуючи рогалик. Потім верх виробів в цукровому піску, розміщуємо на застеленому пергаментним папером деко і визначаємо в попередньо розігріту до 185 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин або до рум'яності.
По готовності остуджуємо сирні рогалики і подаємо до чаю або кави.
Як зробити рогалики з сирного тіста з мармеладом?
Інгредієнти: сир – 220 г; борошно пшеничне – 550-600 г; цукровий пісок – 150 г; розпушувач – 15 г; масло вершкове – 220 г; ванільний цукор – 1 шт.; сіль – щіпка; мармелад – 200 г; цукрова пудра – за смаком. Приготування Сир розминаємо виделкою, а при високій його зернистості, пропускаємо через дрібне сито. Додаємо размякшее вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач і замішуємо сирне тісто. Воно повинно вийти м'яким, пластичним і не липнути до рук. Обертаємо його плівкою або прикривають мискою і розміщуємо в холодильнику на тридцять п'ять-сорок хвилин.
Після закінчення відведеного часу ділимо охладившийся ком сирного тіста на чотири частини, кожну з яких перетворюємо за допомогою качалки в круглий пласт товщиною приблизно п'ять міліметрів, який в свою чергу розрізаємо на вісім рівних трикутників.
Мармелад нарізаємо прямокутниками, які з легкістю помістяться на широкій стороні сирних трикутників, і розміщуємо їх за призначенням. Звертаємо трикутні сектори рулетом, починаючи з більшою
сторони з мармеладом.
Розміщуємо вироби на застеленому папером для випічки деко і визначаємо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку. Коли рогалики підрум'яняться, виймаємо їх на блюдо, остуджуємо і притрушиваем цукровою пудрою.
Наповненням для рогаликів з сирного тесту може бути не тільки мармелад або яблука. Їх можна доповнити також густим варенням, повидлом, вареним згущеним молоком, пересипати горіхами з цукром або шоколадом або будь-якою іншою начинкою на ваш смак.
Не додаючи цукровий пісок в тісто, можна зробити такі рогалики несолодкими і наповнити відповідної начинкою.