Вернуться назад Распечатать

Рогалики з начинкою з листкового тіста

Рогалики з начинкою з листкового тіста
Приготування листкових рогаликів в наш час доставляє куди менше клопоту, ніж раніше. Все завдяки наявності широкого асортименту готового листкового тіста на полицях більшості маркетів. Взявши на озброєння пачку такого напівфабрикату втілити один з поданих далі рецептів не складе ніякої праці.

Рогалики з листкового тіста з яблуком


Для тих, хто не боїться зухвалих поєднань, рекомендуємо випробувати рецепт рогаликів з листкового тіста з яблучно-сирною начинкою. Прекрасну компанію яблук складе шматок чеддера або будь-якого іншого твердого сиру з легкої гостротою.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • велике зелене яблуко;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • мелена кориця - 3/4 ч. ложки;

  • сир чеддер - 8 скибочок;

  • мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • упаковка листкового тіста.


  • Приготування
    З'єднайте цукровий пісок з меленими прянощами. Часточки яблук змішайте з розтопленим маслом. Наріжте пласт листкового тіста на трикутники і посипте кожен цукровою сумішшю. На широкому краю покладіть скибочку яблука і сиру, а потім поверніть рогалик, рухаючись від широкої частини трикутника до вузької. Випікайте рогалики, дотримуючись інструкції на упаковці до тесту.

    Рогалики з листкового тіста з маком


    Інгредієнти:

  • упаковка листкового тіста;

  • мак - 1 ст.;

  • молоко - 55 мл;

  • мед - 35 мл;

  • вершкове масло - 20 р.


  • Приготування
    Для приготування макової начинки зерна слід збити за допомогою блендера і залити сумішшю з теплого молока і розтопленого масла. Слідом за рідинами макову начинку доповнить і рідкий мед. Як тільки
    Рогалики з начинкою з листкового тіста
    начинка збереться разом, дайте їй трохи охолонути, за цей час макові зерна набухнуть, а потім приступайте до формування рогаликів. Наріжте пласт листкового тіста на трикутники, покрийте кожен порцією маку і скрутіть. Готові рогалики випікайте, слідуючи вказівкам на упаковці до готового тесту.

    Як зробити рогалики з листкового тіста з варенням?


    Для приготування рогаликів з варенням нічого крім упаковки листкового тіста і самого варення вам не знадобиться. Злегка розкачайте тісто, наріжте на трикутники і викладіть на широкий край кожного по ложці варення. Скрутіть тісто в рулет, рухаючись від підстави трикутника до його вершині, а потім розташуйте рогалики на покритому пергаментом деко і випікайте 15 хвилин при 200 градусах. Готове ласощі можна полити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.