Приготування листкових рогаликів в наш час доставляє куди менше клопоту, ніж раніше. Все завдяки наявності широкого асортименту готового листкового тіста на полицях більшості маркетів. Взявши на озброєння пачку такого напівфабрикату втілити один з поданих далі рецептів не складе ніякої праці.
Рогалики з листкового тіста з яблуком
Для тих, хто не боїться зухвалих поєднань, рекомендуємо випробувати рецепт рогаликів з листкового тіста з яблучно-сирною начинкою. Прекрасну компанію яблук складе шматок чеддера або будь-якого іншого твердого сиру з легкої гостротою.
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; велике зелене яблуко; цукровий пісок - 35 г; мелена кориця - 3/4 ч. ложки; сир чеддер - 8 скибочок; мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; упаковка листкового тіста. Приготування З'єднайте цукровий пісок з меленими прянощами. Часточки яблук змішайте з розтопленим маслом. Наріжте пласт листкового тіста на трикутники і посипте кожен цукровою сумішшю. На широкому краю покладіть скибочку яблука і сиру, а потім поверніть рогалик, рухаючись від широкої частини трикутника до вузької. Випікайте рогалики, дотримуючись інструкції на упаковці до тесту.
Рогалики з листкового тіста з маком
Інгредієнти: упаковка листкового тіста; мак - 1 ст.; молоко - 55 мл; мед - 35 мл; вершкове масло - 20 р. Приготування Для приготування макової начинки зерна слід збити за допомогою блендера і залити сумішшю з теплого молока і розтопленого масла. Слідом за рідинами макову начинку доповнить і рідкий мед. Як тільки
начинка збереться разом, дайте їй трохи охолонути, за цей час макові зерна набухнуть, а потім приступайте до формування рогаликів. Наріжте пласт листкового тіста на трикутники, покрийте кожен порцією маку і скрутіть. Готові рогалики випікайте, слідуючи вказівкам на упаковці до готового тесту.
Як зробити рогалики з листкового тіста з варенням?
Для приготування рогаликів з варенням нічого крім упаковки листкового тіста і самого варення вам не знадобиться. Злегка розкачайте тісто, наріжте на трикутники і викладіть на широкий край кожного по ложці варення. Скрутіть тісто в рулет, рухаючись від підстави трикутника до його вершині, а потім розташуйте рогалики на покритому пергаментом деко і випікайте 15 хвилин при 200 градусах. Готове ласощі можна полити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.