Серед усього розмаїття закусок, крекери можуть удостоїтися звання найбільш універсальних, оскільки годяться і в якості компанії до чашки чаю, і в доповнення до келиху пива або вина. Покупний продукт хоч і відрізняється різноманітністю смаків, ось тільки смаки ці мають не зовсім натуральну природу, а тому перевагу краще віддавати печінкою, спеченому в домашніх умовах.
Сирні крекери – рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 115 г; сир - 235 г; борошно - 115 г; вода - 15 мл; щіпка кайенского перцю. Приготування Приготування цих крекерів в деякій мірі нагадує приготування пісочного тіста. Спершу необхідно з'єднати борошно з щедрою пучкою солі і кайенским перцем, потім додати до сухих інгредієнтів тертий сир і дрібно нарубленное крижане масло. Як тільки всі інгредієнти опиняться в одній ємності, приступайте до розтирання борошна і масла в крихту, а потім з'єднайте отриману крихту з крижаною водою для того, щоб зібрати в єдиний ком. Готове тісто скачайте циліндром і оберніть харчовою плівкою, після чого додайте в холодильнику на півгодини. Наріжте тісто на п'ятаки і розкладіть їх на покритому пергаментом деко. Крекери за цим рецептом повинні провести в духовці близько 15 хвилин (температура 120 градусів).
Печиво крекер – рецепт Інгредієнти: борошно - 195 г; розпушувач - 1/2 ч. ложки; сушений орегано - 5 г; оливкова олія - 15 мл; вода - 75 мл; томатна паста - 15 р. Приготування З'єднайте першу трійку інгредієнтів разом і влийте до них крижану воду з оливковою олією. Слідом за рідинами відправте томатну пасту. Щоб наповнити тісто смаком, крім томатної пасти можна використовувати і нарізані в'ялені томати. Тепер залишається лише перемішати всі компоненти разом до отримання однорідного тіста, а потім розкотити його в пласт і нарізати. Томатні крекери випікаються близько 20 хвилин при 200 градусах.
Рецепт крекерів в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно - 235 г; розпушувач - 5 г; вода - 175 мл; оливкова олія - 75 мл; гілочки розмарину - 2-3 шт. Приготування З'єднавши першу пару складових разом, додайте до сухої суміші пучку солі і влийте воду з оливковою олією. Сухі компоненти і рідини перемішайте разом до отримання пружного і щільного тіста, оберніть його плівкою і залиште відпочити на півгодини. Розкачайте ком тіста до товщини чверть сантиметри, наріжте на шматочки будь-якої форми, змастіть невеликою кількістю оливкової олії і посипте великими кристалами морської солі і листочками розмарину. Випікати крекери слід при 220 градусах близько 13-15 хвилин.