Домашнє печиво завжди смачніше, духмяне і насиченішим того, що можна придбати в торговельній мережі. Адже крім якісних перевірених продуктів ви віддаєте йому теплоту своїх рук і наповнюєте любов'ю.
Пропонуємо рецепти домашнього пісочного печива на вершковому маслі . Це варіант найбільш простий і одночасно неймовірно смачною випічки з пісочного тіста, яка порадує як дітей, так і дорослих.
Пісочне печиво на маслі – рецепт
Інгредієнти: пшеничне борошно – 280-300 г; масло вершкове – 195 г; яйце – 1 шт.; цукровий пісок – 195 г; сода – 5 г; сіль – щіпка. Приготування Вершкове масло завчасно дістаємо з холодильника і даємо йому гарненько відтанути. Потім поміщаємо його в миску, додаємо цукровий пісок, сіль і ретельно все разом розтираємо. Додаємо до суміші яйце і розмішуємо до однорідності. Далі потроху просіваємо в миску пшеничне борошно і вимішуємо тісто до отримання м'якої і абсолютно не липнущей до рук консистенції. Визначаємо отриманий ком в холодильник приблизно на тридцять хвилин, обернувши харчовою плівкою.
Після закінчення часу розкачуємо тісто шаром приблизно п'ять міліметрів і вирізаємо з нього печива, скориставшись формочками, або просто розрізавши пласт на кубики, прямокутники чи ромби.
Розміщуємо отримані печива на застеленому пергаментним папером деко і ставимо в попередньо підігрітий до 185 градусів духовку приблизно на п'ятнадцять хвилин або до рум'яного кольору.
Смак готових виробів безпосередньо залежить від якості використовуваного вершкового масла. При бажанні тісто можна ароматизувати за допомогою ванільного цукру або кориці, а також додати в нього для додаткового смаку мак, сухофрукти, горіхи, цукати або кунжутне насіння.
Пісочне печиво з вершковим маслом на жовтках
Інгредієнти: борошно пшеничне – 260 г; яєчні жовтки – 2 шт.; масло вершкове – 190 г; цукровий пісок – 90 г; ванільний цукор – 15 г; сіль – щіпка. Приготування Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукровим піском, ванільним цукром, сіллю і жовтками. Просіваємо в суміш потроху борошно і замішуємо м'яке еластичне і зовсім не липнущее тісто. Визначаємо його на двадцять п'ять хвилин у холодильник. Потім розкачуємо тісто до отримання пласта товщиною п'ять міліметрів, і розрізаємо його кубиками або шматочками іншої форми, а при наявності формочок формуємо фігурні печенюшки. Розкладаємо їх на простеленном папером для випічки деко і випікаємо в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин або до рум'яності.
Пісочне печиво на маслі та сметані
Інгредієнти: борошно пшеничне – 480-520 г; яйця – 2 шт.; масло вершкове – 190 г; цукровий пісок – 110 г; сметана – 110 г; розпушувач – 15 р. Приготування Сметану з'єднайте з цукровим піском і розбиваємо добренько за допомогою міксера до пишності і легкості. Потім додаємо яйця, сіль, м'яке вершкове масло і розпушувач і перемішуємо до отримання однорідного стану. Далі просіваємо в суміш борошно пшеничне і заводимо тісто. Воно повинно вийти
пластичним і не липнути до рук. Даємо йому полежати в холодильнику протягом двадцяти хвилин, попередньо обернувши харчовою плівкою.
Розкачуємо після закінчення часу ком тесту до отримання пласти товщиною близько п'яти сантиметрів і вирізаємо за допомогою формочок печиво. Розміщуємо його на деку, який раніше застелем пергаментним папером. Приблизно через п'ятнадцять хвилин перебування в прогрітій до 185 градусів духовці печиво зарум'яниться і буде готове.
Дамо йому охолонути і прикрасимо на свій розсуд. Можна просто притрусити вироби цукровою пудрою, а для більш оригінального і неповторного смаку і зовнішнього вигляду покриємо їх шоколадною або цукровою глазур'ю.