Рогалики – просте, доступне ласощі, яке до того ж ще й готувати легко. А виходять вони, як правило, мягенькими і дуже смачними. Як зробити рогалики на сметані і маргарині, читайте нижче.
Рецепт рогаликів на сметані і маргарині
Інгредієнти: маргарин – 100 г; борошно – 2 склянки; сметана 20% жирності – 90 г; повидло для начинки; пудра цукрова – 40 р. Приготування Щоб сметана прогрілася до кімнатної температури, заздалегідь дістаємо її з холодильника. Так само чинимо і з маргарином, щоб він розм'як. Разом зі сметаною збиваємо його за допомогою блендера. Тепер частинами підсипаємо просіяне борошно і знову збиваємо. Повинно вийти мягенькое тісто. Формуємо з нього кулю, який потім розкачуємо пластом. Нарізаємо його трикутниками бажаного розміру. На його основу кладемо начинку з повидла і звертаємо рулетик. Відправляємо заготовки на деко і при помірній температурі випікаємо до рум'яності. Готові рогалики притрушиваем цукровою пудрою.
Рогалики зі сметаною і маргарином
Інгредієнти: маргарин – 150 г; сметана – 250 г; борошно – 3 склянки; яйця – 1 шт.; цукор – 120 г; пудра цукрова – 45 г; густе варення – 300 р. Приготування Просіваємо борошно у велику миску кладемо розм'якшений маргарин і ножем перетворюємо все в дрібну крихту. Вбиваємо яйце, підсипаємо цукор і додаємо сметану. Вимішуємо тісто, яке не повинно вийти занадто крутим. Навпаки, воно повинно вийти досить м'яким і еластичним. Ділимо його на 2-3 частини і кожну з них розгортаємо в прямокутник товщиною до 5 мм Ріжемо його трикутниками. На їх широку сторону кладемо трохи начинки і скачуємо рогалики. Розміщуємо їх на деко і випікаємо при 200 градусах хвилин 20. Готові рогалики витягаємо, остуджуємо і притрушиваем цукровою пудрою.
Рогалики на сметані і маргарині на дріжджах
Інгредієнти: сметана – 250 г; борошно – 700 г; розм'якшений маргарин – 200 г; сухі дріжджі – 8 г; яйця – 1 шт.; цукор для посипання. Приготування Сметану кімнатної температури змішуємо з м'яким маргарином, додаємо просіяне борошно, сухі дріжджі і замішуємо тісто. Даємо йому постояти близько години, а потім розділяємо його на 3 однакових шматка. Розкачуємо їх у пласт. За допомогою круглої великої тарілки вирізаємо коло, ділимо його на трикутники. На кожен шматочок ближче до широкого краю кладемо начинку, звертаємо акуратний рогалик. Точно так само чинимо і рештою тестом. Змащуємо верх заготовок збитим яйцем, притрушиваем цукром і відправляємо випікати. При 200 градусах хвилин через 15 рогалики з цукром будуть готові! Приємного чаювання!