Сьогодні ми поділимося з вами цікавим рецептом і розповімо, як приготувати сочники з сиром з пісочного тесту. Це ласощі являє собою напівкруглі розсипчасті пиріжки з м'якою сирною начинкою. Подають їх до чаю, кави або теплого молока.
Рецепт сочников з сиром з пісочного тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 2 ст.; яйце – 1 шт.; цукор – 05 склянки; сметана – 150 мл; масло вершкове – 50 г; сода – щіпка. Для начинки:
білок яєчний – 1 шт.; сир – 200 г; цукор – 1 ст. ложка; сметана нежирна – 1 ст. ложка; ванілін; борошно – 20 р. Приготування Отже, спочатку замішуємо ніжне тісто: яйця розтираємо з цукром, додаємо розм'якшене вершкове масло і кладемо сметану. Гарненько все перемішуємо, поступово всипаючи борошно. Для начинки сир викладаємо в миску, розтираємо виделкою, додаючи цукор, борошно і сметану. За бажанням додаємо ванілін і перемішуємо всю масу блендером. Яєчний білок збиваємо окремо, а потім викладаємо в сирну масу.
Тепер починаємо робити сочиники: тісто розгортаємо в тоненький пласт, формочкою для кексу вирізаємо заготовки і на одну сторону коржа викладаємо трохи начинки. Складаємо заготовку навпіл, трохи придавлюємо рукою і викладаємо на деко. Коли всі сочники готові, відправляємо в розігріту духовку і випікаємо півгодини.
Сочники з пісочного тіста
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 160 г; борошно – 300 г; яйце – 1 шт.; цукор – 80 р. Для начинки: борошно – 50 р; яйце – 2 шт.; сир – 200 г; цукор – 20 р. Приготування Розм'якшене масло з'єднайте з борошном, цукром і яйцем. Замішуємо м'яке тісто, формуємо з нього кульку і прибираємо його в будь тепле місце.
Не гаючи часу, займемося начинкою: сир розтираємо виделкою, всипаємо цукор, вводимо окремо збитий яєчний білок і всипаємо борошно. Все добре перемішуємо і, якщо маса густа, злегка розбавляємо її молоком або сметаною. Далі тісто ділимо на рівні частини і розкачуємо кожну тоненький коло. Нерівні краї обрізаємо фігурним ножем, в центр викладаємо трохи сирної начинки і складаємо тісто навпіл. Викладаємо сочники на деко, промазуємо зверху яєчним жовтком і випікаємо в гарячій духовці 30 хвилин.
Сочники з сиром та вишнями з пісочного тіста
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 100 г; яйце – 2 шт.; цукор – 1 ст.; сметана 20 % – 3 ст. ложки; борошно – 5 ст.; розпушувач – щіпка; ванілін; мелений кардамон – щіпка. Для начинки:
сир – 400 г; ванілін – щіпка; заморожена вишня – 1 ст.; яйце – 2 шт. Приготування Борошно гарненько просіваємо з розпушувачем. Розм'якшене вершкове масло збиваємо з яйцями, цукровим піском і ваніліном. Потім кладемо сметану, кидаємо мелений кардамон і, поступово всипаючи борошняну суміш, вимішуємо еластичне тісто, трохи прилипающее до рук. Далі розгортаємо його, формуємо ковбаску, загортаємо в плівочку і прибираємо на 20 хвилин на холод.
Тим часом робимо начинку: яйця поділяємо на білки і жовтки. Ягоди розморожуємо, розламуємо на половинки і виймаємо кісточки. Сир розтираємо з цукровим піском, ваніліном, жовтками і вишнею. Білки збиваємо з кількома ложками цукру до міцних піків і вводимо в сирну масу. Тепер дістаємо тісто розгортаємо, відрізаємо невеликий шматочок і розгортаємо в тоненький коржик. На одну сторону викладаємо частину начинки, накриваємо іншим краєм і защипуємо. Викладаємо всі вироби на змащений маслом деко. Зверху покриваємо заготовки збитим яйцем і відправляємо сочники в розігріту духовку приблизно хвилин на 20.