Вернуться назад Распечатать

Плюшки з корицею

Плюшки з корицею
Смачні та здобні булочки з корицею неодмінно сподобаються всім гостям і наповнять квартиру неймовірно запашним духмяним ароматом.

Плюшки з корицею з дріжджового тіста


Інгредієнти:
Для тіста:

  • сухі швидкорозчинні дріжджі – 10 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • масло вершкове – 150 г;

  • цукор білий – 100 г;

  • коров'яче молоко – 200 мл;

  • сіль – щіпка;

  • борошно пшеничне – 600 р.


  • Для крему:

  • масло вершкове – 100 г;

  • сир вершковий – 80 г;

  • цукрова дрібна пудра – 100 р.


  • Для начинки:

  • кориця мелена – 20 г;

  • цукор – 200 р.


  • Приготування
    Підігріваємо Молоко, розвести в ньому сухі дріжджі і кладемо шматочок вершкового масла. Потім суміш даємо трохи охолонути і акуратно вводимо яйця, злегка збиваючи все віночком. Борошно змішуємо з сіллю, просіваємо через сито і висипаємо в молочну масу. Замішуємо тісто і розгортаємо в тоненький пласт. Корицю змішуємо з цукром, посипаємо цією сумішшю тісто і скачуємо його в щільний рулет, щоб начинка була всередині. Розрізаємо його на невеликі шматочки і викладаємо булочки на деко. Накриваємо заготовки рушником і залишаємо на 30 хвилин підходити. Після цього відправляємо в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин. Не гаючи часу, готуємо крем: вершкове масло розтоплюємо, додаємо цукрову пудру і викладаємо вершковий сир. Готові булочки промазуємо кремом і подаємо плюшки з корицею і цукром з гарячим чаєм або молоком.

    Плюшки з корицею з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • листкове бездріжджове тісто – 450 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло вершкове – 05 ст. ложки;

  • кориця – за смаком;

  • цукор коричневий – за смаком.


  • Приготування
    Пропонуємо вам ще один цікавий і швидкий рецепт булочок з корицею. Готове листкове тісто розкачуємо в тонкий
    Плюшки з корицею
    пласт. Яйце збиваємо виделкою і ретельно промазуємо їм тісто. Рясно посипаємо всю поверхню коричневим цукром і меленою корицею. Звертаємо тісто в щільний рулет і розрізаємо його на невеликі шматочки. Деко притрушуємо злегка борошном, викладаємо булочки на невеликій відстані один від одного і промазуємо кожну збитим яйцем. Посипаємо зверху коричневим цукром і відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Випікаємо булочки при температурі 180 градусів. Щоб випічка вийшла м'якою, відразу після духовки, промазуємо їх вершковим маслом і накриваємо кухонним рушником. Залишаємо їх «відпочити» на 15 хвилин, а потім подаємо до столу.