Смачні та здобні булочки з корицею неодмінно сподобаються всім гостям і наповнять квартиру неймовірно запашним духмяним ароматом.
Плюшки з корицею з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
сухі швидкорозчинні дріжджі – 10 г; яйце – 2 шт.; масло вершкове – 150 г; цукор білий – 100 г; коров'яче молоко – 200 мл; сіль – щіпка; борошно пшеничне – 600 р. Для крему:
масло вершкове – 100 г; сир вершковий – 80 г; цукрова дрібна пудра – 100 р. Для начинки:
кориця мелена – 20 г; цукор – 200 р. Приготування Підігріваємо Молоко, розвести в ньому сухі дріжджі і кладемо шматочок вершкового масла. Потім суміш даємо трохи охолонути і акуратно вводимо яйця, злегка збиваючи все віночком. Борошно змішуємо з сіллю, просіваємо через сито і висипаємо в молочну масу. Замішуємо тісто і розгортаємо в тоненький пласт. Корицю змішуємо з цукром, посипаємо цією сумішшю тісто і скачуємо його в щільний рулет, щоб начинка була всередині. Розрізаємо його на невеликі шматочки і викладаємо булочки на деко. Накриваємо заготовки рушником і залишаємо на 30 хвилин підходити. Після цього відправляємо в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин. Не гаючи часу, готуємо крем: вершкове масло розтоплюємо, додаємо цукрову пудру і викладаємо вершковий сир. Готові булочки промазуємо кремом і подаємо плюшки з корицею і цукром з гарячим чаєм або молоком.
Плюшки з корицею з листкового тіста
Інгредієнти: борошно – 2 ст. ложки; листкове бездріжджове тісто – 450 г; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 05 ст. ложки; кориця – за смаком; цукор коричневий – за смаком. Приготування Пропонуємо вам ще один цікавий і швидкий рецепт булочок з корицею. Готове листкове тісто розкачуємо в тонкий
пласт. Яйце збиваємо виделкою і ретельно промазуємо їм тісто. Рясно посипаємо всю поверхню коричневим цукром і меленою корицею. Звертаємо тісто в щільний рулет і розрізаємо його на невеликі шматочки. Деко притрушуємо злегка борошном, викладаємо булочки на невеликій відстані один від одного і промазуємо кожну збитим яйцем. Посипаємо зверху коричневим цукром і відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Випікаємо булочки при температурі 180 градусів. Щоб випічка вийшла м'якою, відразу після духовки, промазуємо їх вершковим маслом і накриваємо кухонним рушником. Залишаємо їх «відпочити» на 15 хвилин, а потім подаємо до столу.