Якщо ви належите до числа тих, хто має пристрасть до випічці, але не до її приготування, то не впадайте у відчай, оскільки кмітливі домогосподарки придумали десятки рецептів тортів, не потребують розігрівання духовки для приготування. Одним з таких є рецепт торта з пряників зі сметаною, який, за належної акуратності під час формування і виборі правильної технології, вийде не гірше покупного бісквітного аналога.
Шоколадний торт з пряників і бананів зі сметаною
Інгредієнти: шоколадні пряники - 980 р; жирна сметана - 390 мл; жирні вершки - 275 мл; цукрова пудра - 35 г; банани - 290 г; ванільний екстракт - 25 мл Приготування Розріжте шоколадні пряники уздовж навпіл. Банани наріжте тонкими кружечками. Для останнього жирні вершки збийте до утворення стійкої піни, не забувши додати до них ароматного ванільного екстракту і цукрової пудри. Обережно з'єднайте повітряну вершкову масу зі сметаною і перемішайте.
Викладіть на блюдо перший шар пряників, покрийте його кружечками бананів і кремом. Повторюйте шар за шаром до тієї пори, поки запаси інгредієнтів не вичерпаються, після чого залиште торт з пряників і сметани в холодильнику хоча б на пару годин, а бажано на всю ніч.
Як приготувати торт з пряників і сметани без випічки?
Доповнити пряники і сметанний крем в рамках такого простого десерту може все, що завгодно. Стандартні додатки включають в себе фрукти і шоколад, а ми підемо далі і приготуємо справжнє осіннє ласощі з прянощами і гарбузом в складі.
Інгредієнти: пряники - 32 шт.; гарбузове пюре - 225 г; мелений імбир , мускатний горіх, мелена гвоздика - по 1/4 ч. ложки; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; жирні вершки - 310 мл; сметана - 490 мл; цукрова пудра - 65 р. Приготування Розріжте всі пряники уздовж навпіл. Викладіть чверть всіх пряникових половинок на блюдо і приступайте до приготування крему. Для крему збийте жирні вершки до стійких піків. З'єднайте з прянощами і порцією цукрової пудри, ретельно опрацьовуючи суміш міксером, щоб уникнути утворення грудочок. Додайте до сметані гарбузове пюре, знову збийте всі разом і почніть порціями додавати збиті вершки. Як тільки крем буде готовий, слід приступати до складання торта. Візуально розділіть крем на 4 частини і, чергуючи його шари з шарами пряників, формуйте десерт. Готове ласощі залиште в прохолоді мінімум на пару-трійку годин, так десерт вийде соковитіше і не буде втрачати форми під час розподілу на порції.