Кошики з пісочного тіста – приголомшливе ласощі, перед яким неможливо встояти. Давайте дізнаємося з вами, як зі звичайних продуктів приготувати таку красу.
Рецепт пісочного кошичків
Інгредієнти: борошно – 200 г; масло вершкове – 100 г; сіль – щіпка; яйце – 1 шт.; цукор – 100 г; вишня – 100 г; полуниця – 100 г; смородина чорна – 100 г; аґрус – 100 г; кукурудзяний крохмаль – 50 р. Приготування Отже, борошно просіваємо з сіллю, а масло нарізаємо кубиками і з'єднайте з борошном. За допомогою блендера подрібнюємо все в крихту. Яйце збиваємо виделкою і вводимо в борошняну суміш. Збираємо тісто в грудку, загортаємо його в плівку і прибираємо на 1 годину в холодильник. Після цього розкачуємо його в тонкий пласт, вирізаємо склянкою кружечки і викладаємо їх у формочки, утрамбовуючи руками. Проколюємо виделкою, зверху застеляємо пергаментним папером і висипаємо в якості вантажу квасоля. Відправляємо формочки в холодильник на 10 хвилин, а потім випікаємо в розігрітій духовці. У сотейник викладаємо оброблені ягоди і уварюємо їх 10 хвилин при слабкому кипінні. Потім кидаємо трохи крохмалю і цукру за смаком. Гарненько перемішуємо, акуратно викладаємо ягідну начинку в випечені і охолоджені пісочні кошики і знову відправляємо на 5 хвилин в духовку. Після цього акуратно дістаємо тістечка з формочок, посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо листочками м'яти.
Рецепт кошичків з пісочного тіста
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 150 г; ванілін; цукор – 100 г; сіль – щіпка; сметана – 1 ст. ложка; яйце – 1 шт.; борошно – 2 ст.; розпушувач – 1 ч. ложка. Для крему:
яєчні білки – 4 шт.; цукор – 300 г; вода – 80 мл; лимонна кислота – щіпка; цукати – для прикраси; ягідний джем – 05 ст. Приготування Для приготування пісочного кошичків з білковим кремом, спочатку замісимо тісто. Масло викладаємо в миску,
всипаємо цукор і ванілін. Збиваємо все міксером до отримання гладкої маси. Після цього вводимо яйце, кладемо сметану і кидаємо розпушувач. Далі поступово всипаємо борошно з сіллю і ретельно все перемішуємо до отримання м'якого тіста. Скачуємо його в кульку, поділяємо на 20 частин і розподіляємо кожну в формочці. Випікаємо кошики 20 хвилин в розігрітій духовці, а цим часом готуємо білковий крем. Для цього яєчні білки збиваємо міксером, підливаючи воду і кидаючи цукор з лимонною кислотою. Остиглі кошики заповнюємо спочатку джемом, а зверху прикрашаємо кремом, посипаємо цукатами і підрум'янюємо в духовці.