Пиріг з яблуками і корицею стане прекрасним доповненням до гарячої чашечці чаю і прикрасить своїм чарівним ароматом і чудовим смаком похмурі осінні дні і довгі зимові вечори.
Імбирний пиріг з яблуками і корицею - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 280-350 г; яйце – 1 шт.; вершкове масло – 75 г; цукровий пісок – 75 г; імбир мелений – 15 г; розпушувач – 15 г; сіль – щіпка; Для наповнення:
яблука – 350 г; кориця мелена – на смак; цукровий пісок – за смаком; цукрова пудра. Приготування М'яке вершкове масло розтираємо в мисці з цукровим піском. Яйце збиваємо міксером з дрібкою солі в густу піну, вводимо в масляну суміш і розбиваємо до однорідності. Тепер всипаємо просіяне борошно, додаємо розпушувач і мелений імбир і заводимо однорідне м'яке тісто. Загорнути його у харчову плівку і визначаємо в холодильник на сорок хвилин.
Тим часом вимиємо і витремо насухо яблука, позбавимо плоди від серцевини і наріжемо тонкими скибочками. Притрушиваем їх за смаком корицею і перемішуємо.
Дістаємо охладившееся тісто, розподіляємо його в рознімної формі, сформувавши невеликі бортики, і розкладаємо пряні яблучні дольки. Притрушиваем зверху пиріг цукром і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку на тридцять-сорок хвилин.
Листковий пиріг з яблуками і корицею в мультиварці
Інгредієнти: готове листкове тісто – половина стандартної упаковки; яблука – 550 г; цукор коричневий – 55 г; мелена кориця – за смаком; вершкове масло для змащування чаші; цукрова пудра. Приготування Для приготування пирога нам знадобиться половина стандартної упаковки листкового тіста. Це приблизно двісті-двісті п'ятдесят грам. Розморожуємо необхідне його кількість, помістивши в пакет, щоб уникнути підсихання.
Потім зрізаємо куточки тесту, надаючи пласту округлу форму, і розподіляємо, притискаючи пальцями рук, у промасленим ємності мультиварки.
Вимиті яблучка позбавляємо від плодоніжок і серцевини і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо половину підготовлених плодів на тісто, притрушиваем сумішшю коричневого цукру і кориці, закладаємо залишилися часточки і також присмачую пряними солодкими кристалами.
Вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка» і встановлюємо час п'ятдесят хвилин. Потім випускаємо пар, відкривши кришку, і вмикаємо ту ж програму ще на двадцять хвилин.