Вернуться назад Распечатать

Пиріг з яблуками і корицею

Пиріг з яблуками і корицею
Пиріг з яблуками і корицею стане прекрасним доповненням до гарячої чашечці чаю і прикрасить своїм чарівним ароматом і чудовим смаком похмурі осінні дні і довгі зимові вечори.

Імбирний пиріг з яблуками і корицею - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 280-350 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • вершкове масло – 75 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • імбир мелений – 15 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • сіль – щіпка;


  • Для наповнення:

  • яблука – 350 г;

  • кориця мелена – на смак;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    М'яке вершкове масло розтираємо в мисці з цукровим піском. Яйце збиваємо міксером з дрібкою солі в густу піну, вводимо в масляну суміш і розбиваємо до однорідності. Тепер всипаємо просіяне борошно, додаємо розпушувач і мелений імбир і заводимо однорідне м'яке тісто. Загорнути його у харчову плівку і визначаємо в холодильник на сорок хвилин.
    Тим часом вимиємо і витремо насухо яблука, позбавимо плоди від серцевини і наріжемо тонкими скибочками. Притрушиваем їх за смаком корицею і перемішуємо.
    Дістаємо охладившееся тісто, розподіляємо його в рознімної формі, сформувавши невеликі бортики, і розкладаємо пряні яблучні дольки. Притрушиваем зверху пиріг цукром і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку на тридцять-сорок хвилин.

    Листковий пиріг з яблуками і корицею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • готове листкове тісто – половина стандартної упаковки;

  • яблука – 550 г;

  • цукор коричневий – 55 г;

  • мелена кориця – за смаком;

  • вершкове масло для змащування чаші;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Для приготування пирога нам знадобиться половина стандартної упаковки листкового тіста. Це приблизно двісті-двісті п'ятдесят грам. Розморожуємо необхідне його кількість, помістивши в пакет, щоб уникнути підсихання.
    Пиріг з яблуками і корицею

    Потім зрізаємо куточки тесту, надаючи пласту округлу форму, і розподіляємо, притискаючи пальцями рук, у промасленим ємності мультиварки.
    Вимиті яблучка позбавляємо від плодоніжок і серцевини і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо половину підготовлених плодів на тісто, притрушиваем сумішшю коричневого цукру і кориці, закладаємо залишилися часточки і також присмачую пряними солодкими кристалами.
    Вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка» і встановлюємо час п'ятдесят хвилин. Потім випускаємо пар, відкривши кришку, і вмикаємо ту ж програму ще на двадцять хвилин.