Скільки б рецептів шарлотки не було придумано досі, місце для ще одного знайдеться завжди. На цей раз рецепти яблучного пирога доповнить мелена кориця, а в одному з рецептів ми замінимо яблучну основу грушевої.
Шарлотка з яблуками і корицею – рецепт
Інгредієнти: борошно - 115 г; пекарський порошок - 5 г; масло вершкове - 115 г; тростинний цукор - 145 г; яйця - 2 шт.; сік лимона - 35 мл; яблука - 420 г; мелена кориця - 1 ч. ложка. Приготування В основі цієї шарлотки лежить базовий бісквіт, який нам доводилося готувати вже не один раз. Для бісквіта сухі інгредієнти (борошно і порошок для випічки) з'єднують окремо, а масло, яйця і цукор перетворюють в повітряний білий крем. Коли останній буде готовий, до нього всипають борошно і приступають до замісу тіста. Отриману суміш перелити в 20-см форму і покриваємо тонкими скибочками яблук, сбрызнутыми лимонним соком і посипаними корицею. Шарлотка з корицею повинна провести в розігрітій до 165 градусів духовці близько 45 хвилин.
Шарлотка з медом і корицею
Інгредієнти: мед - 175 мл; борошно - 175 г; пекарський порошок - 5 г; цукор - 35 г; кориця мелена - 3 г; рослинне масло - 65 мл; яйця - 2 шт.; грецький йогурт - 155 мл; молоко - 15 мл; яблука - 255 р. Приготування Видаливши серцевину з яблук, наріжте їх шматочками розкладіть по всьому дну форми. Покладіть інші інгредієнти в глибоку ємність і збийте. Залийте тестом яблучні шматочки і додайте форму для запікання в духовці. Пиріг буде готовий через 45 хвилин при 155 градусах.
Якщо ж ви вирішите зробити шарлотку з яблуками і корицею в мультиварці, то затока яблука тестом, залиште все готуватися на «Випікання» близько години.
Шарлотка з грушею і корицею
Інгредієнти: масло вершкове - 95 г; яйце - 1 шт.; борошно - 245 г; сода - 1 ч. ложка; мелена кориця - 2 ч. ложки; мелений імбир, мускат - по 1/2 ч. ложки; кефір - 235 мл; цукор - 135 г; груші - 255 р. Приготування Приготуйте основу для бісквітного тіста, що складається з збитого до кремоподібної консистенції масла з додаванням яєць і цукрового піску. До пишного збитого масла всипте мелені прянощі і з'єднайте всі з борошном і содою. Продовжуйте працювати віночком, чекаючи, поки всі інгредієнти не зберуться разом, після чого влийте кефір і збийте все ще раз. Перелийте тісто у обрану форму для запікання і викладіть скибочки груші по верх. Нехай пиріг випікається в розігрітій до 175 градусів духовці 45 хвилин.