Вафельні трубочки є прекрасним ласощами, смак яких знайомий нам з дитинства. Встояти перед чудовим поєднанням хрустких вафель і ніжного крему просто неможливо.
Якщо у вас є вафельниця, то приготувати вафельні трубочки не складе особливої праці. Крім того можна придбати вже готові вафельні заготовки. А використовуючи для їх наповнення різні креми, ви зможете кожного разу отримувати новий смак десерту. Основою для їх приготування може бути звичайне або варене згущене молоко, яєчні білки або сир .
Вафельні трубочки, наповнені будь-яким з кремів, приготованих за запропонованим нижче рецептами, будуть по-своєму смачні й апетитні.
Заварний крем для вафельних трубочок в домашніх умовах
Інгредієнти: свіже молоко – 1 л; яйця курячі – 5 шт.; цукровий пісок – 275 г; ванільний цукор – 15 г; вершкове масло – 110 г; борошно пшеничне – 120 г; Приготування Для приготування заварного крему нам знадобляться дві ємності. В одну з них наливаємо молоко, залишивши один стакан, а в іншу вбиваємо яйця. Посуд з молоком визначаємо на вогонь і прогріваємо до кипіння. До яйцям висипаємо цукровий пісок, ванільний цукор і розбиваємо до густої і щільної піни. В кінці процесу збивання додаємо борошно і потроху вливаємо залишене молоко.
У підігріте молоко тонкою цівкою вливаємо яєчну суміш і, безперервно заважаючи, варимо до загустіння на помірному вогні. Потім знімаємо ємність з кремом з плити, додаємо вершкове масло і перемішуємо до його розчинення.
Остуджуємо крем при кімнатній температурі і наповнюємо їм вафельні трубочки.
Крем для вафельних трубочок зі згущеним молоком
Інгредієнти: згущене варене молоко – 220 г; вершкове масло – 220 г; горіхи будь-які (за бажанням) – за смаком. Приготування Приготувати такий крем не просто, а дуже просто. Розм'якшене вершкове масло змішати з вареним згущеним молоком і трохи збиваємо міксером або віночком до однорідності. За бажанням в крем можна вмішати товчені горіхи.
Варену згущенку можна приготувати самим. Для цього на півлітра молока додаємо 250 грам цукрового піску і чверть чайної ложки соди. Підігріваємо його до кипіння і варимо на помірному вогні півтори-дві години, не забуваючи періодично помішувати. Густоту і колір готової згущеного молока регулюємо часом уварювання, чим воно довше, тим маса густішим і темнішим.
Білковий заварний крем для вафельних трубочок
Інгредієнти: яєчні білки – 4 шт.; цукровий пісок – 210 г; очищена вода – 125 мл Приготування В каструльку або кухлик наливаємо очищену воду і засипаємо цукровий пісок. Прогріваємо до кипіння на помірному вогні, помішуючи, і витримуємо до появи «важких» бульбашок. Яєчні білки поміщаємо в чисту і суху ємність і збиваємо до щільної і густої білої піни. Потім, не припиняючи збивати, тоненькою цівкою вливаємо цукровий сироп. Готовий білковий заварний крем повинен добре тримати форму і не розтікатися.
Тепер залишилося тільки наповнити їм готові вафельні трубочки.
Сирний крем для вафельних трубочок
Інгредієнти: сир – 220 г; вершки жирні – 220 мл; цукровий пісок – 110 г; волоські горіхи – 100 г; ванільний цукор (за бажанням) – 10 р. Приготування Для приготування крему сир розбиваємо до однорідності блендером або протираємо через сито. Змішуємо вершки з цукровим піском і за бажанням з ванільним цукром. Потім збиваємо їх до отримання густої піни за допомогою міксера, додаємо підготовлений сир і ще раз збиваємо до однорідного стану. Поміщаємо крем на одну годину в холодильник.
Наповнюємо готовим сирним кремом вафельні трубочки і присипаємо краю товченими волоськими горіхами.