Вернуться назад Распечатать

Крем для вафельних трубочок

Крем для вафельних трубочок
Вафельні трубочки є прекрасним ласощами, смак яких знайомий нам з дитинства. Встояти перед чудовим поєднанням хрустких вафель і ніжного крему просто неможливо.
Якщо у вас є вафельниця, то приготувати вафельні трубочки не складе особливої праці. Крім того можна придбати вже готові вафельні заготовки. А використовуючи для їх наповнення різні креми, ви зможете кожного разу отримувати новий смак десерту. Основою для їх приготування може бути звичайне або варене згущене молоко, яєчні білки або сир .
Вафельні трубочки, наповнені будь-яким з кремів, приготованих за запропонованим нижче рецептами, будуть по-своєму смачні й апетитні.

Заварний крем для вафельних трубочок в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • свіже молоко – 1 л;

  • яйця курячі – 5 шт.;

  • цукровий пісок – 275 г;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • вершкове масло – 110 г;

  • борошно пшеничне – 120 г;


  • Приготування
    Для приготування заварного крему нам знадобляться дві ємності. В одну з них наливаємо молоко, залишивши один стакан, а в іншу вбиваємо яйця. Посуд з молоком визначаємо на вогонь і прогріваємо до кипіння. До яйцям висипаємо цукровий пісок, ванільний цукор і розбиваємо до густої і щільної піни. В кінці процесу збивання додаємо борошно і потроху вливаємо залишене молоко.
    У підігріте молоко тонкою цівкою вливаємо яєчну суміш і, безперервно заважаючи, варимо до загустіння на помірному вогні. Потім знімаємо ємність з кремом з плити, додаємо вершкове масло і перемішуємо до його розчинення.
    Остуджуємо крем при кімнатній температурі і наповнюємо їм вафельні трубочки.

    Крем для вафельних трубочок зі згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • згущене варене молоко – 220 г;

  • вершкове масло – 220 г;

  • горіхи будь-які (за бажанням) – за смаком.


  • Приготування
    Приготувати такий крем не просто, а дуже просто. Розм'якшене вершкове масло змішати з вареним згущеним молоком і трохи збиваємо міксером або віночком до однорідності. За бажанням в крем можна вмішати товчені горіхи.
    Варену згущенку можна приготувати самим. Для цього на півлітра молока додаємо 250 грам цукрового піску і чверть чайної ложки соди. Підігріваємо його до кипіння і варимо на помірному вогні півтори-дві години, не забуваючи періодично помішувати. Густоту і колір готової згущеного молока регулюємо часом уварювання, чим воно довше, тим маса густішим і темнішим.

    Білковий заварний крем для вафельних трубочок


    Інгредієнти:

  • яєчні білки – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • очищена вода – 125 мл


  • Приготування
    В каструльку або кухлик наливаємо очищену воду і засипаємо цукровий пісок. Прогріваємо до кипіння на помірному вогні, помішуючи, і витримуємо до появи «важких» бульбашок. Яєчні білки поміщаємо в чисту і суху ємність і збиваємо до щільної і густої білої піни. Потім, не припиняючи збивати, тоненькою цівкою вливаємо цукровий сироп. Готовий білковий заварний крем повинен добре тримати форму і не розтікатися.
    Тепер залишилося тільки наповнити їм готові вафельні трубочки.

    Сирний крем для вафельних трубочок


    Інгредієнти:

  • сир – 220 г;

  • вершки жирні – 220 мл;

  • цукровий пісок – 110 г;
  • Крем для вафельних трубочок

  • волоські горіхи – 100 г;

  • ванільний цукор (за бажанням) – 10 р.


  • Приготування
    Для приготування крему сир розбиваємо до однорідності блендером або протираємо через сито. Змішуємо вершки з цукровим піском і за бажанням з ванільним цукром. Потім збиваємо їх до отримання густої піни за допомогою міксера, додаємо підготовлений сир і ще раз збиваємо до однорідного стану. Поміщаємо крем на одну годину в холодильник.
    Наповнюємо готовим сирним кремом вафельні трубочки і присипаємо краю товченими волоськими горіхами.