Вернуться назад Распечатать

Пампушки на сметані

Пампушки на сметані
Добрі пампушки на сметані. Особливо з молоком або чаєм, та вприкуску з медом або варенням . Просто казка родом з дитинства. Давайте приготуємо!

Пампушки на сметані в духовці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – приблизно 420-450 м;

  • сметана – 250 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове або маргарин – 55 г;

  • сіль – щіпка;

  • цукровий пісок – 135 г;

  • харчова сода – 7 г;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Сметану з'єднайте з цукровим піском і яйцями, додаємо соду і щіпку солі. Потім всипаємо просіяне борошно, м'яке вершкове масло і замішуємо м'яке тісто. Вимішувати його необхідно не менше десяти хвилин. Формуємо з тіста довгу ковбаску», яку розрізаємо на ланки і скачуємо з них кульки. Розпластуємо їх руками і надаємо форму коржі. Робимо зверху кілька проколів виделкою або розрізів ножем і визначаємо на промаслений лист. Випікаємо пампушки в заздалегідь прогрітій до 200 градусів духовці приблизно двадцять п'ять хвилин.
    Готові пампушки подаємо до столу з медом, варенням або сметаною.

    Як приготувати пампушки на сметані на сковороді?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – приблизно 350-400 м;

  • сметана – 75 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • розпушувач – 12 м;

  • рослинна олія для смаження;

  • цукрова пудра для посипання.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукровим піском, сіллю і додаємо сметану. Поступово підсипаємо просіяне пшеничне борошно разом з розпушувачем, і замішуємо м'яке, але не липнущее до рук тісто. На столі, присипаному борошном, розкачуємо його в пласт товщиною приблизно один сантиметр. Тепер склянкою або широкої чашкою вирізаємо гуртки і визначаємо в прогріту з олією сковорідку. Після підрум'янення пампушок з двох сторін, слухаємо їх на блюдо, даємо трохи охолонути, і присипаємо цукровою пудрою.

    Сирні несолодкі пампушки на сметані


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 455 г;

  • сметана – 100 г;

  • маргарин – 250 г;

  • сіль – щіпка;

  • твердий натертий сир – 100 г;
  • Пампушки на сметані

  • дріжджі – 10 г;

  • яєчні жовтки – 1-2 шт.


  • Приготування
    З'єднуємо всі інгредієнти крім жовтків і заводимо м'яке тісто. Розкачуємо його на столі і складаємо навпіл. Знову розгортаємо, ще раз складаємо навпіл і залишаємо на сорок хвилин.
    Після закінчення часу ще раз розкачуємо тісто шаром товщиною два сантиметри, вирізаємо пампушки, змащуємо жовтком і визначаємо на промаслений лист. Випікаємо в прогрітій до 180 градусів духовці до рум'яності.
    Подаємо сирні пампушки зі сметаною і цукром або медом.