Добрі пампушки на сметані. Особливо з молоком або чаєм, та вприкуску з медом або варенням . Просто казка родом з дитинства. Давайте приготуємо!
Пампушки на сметані в духовці
Інгредієнти: борошно пшеничне – приблизно 420-450 м; сметана – 250 мл; яйця – 2 шт.; масло вершкове або маргарин – 55 г; сіль – щіпка; цукровий пісок – 135 г; харчова сода – 7 г; рослинна олія для смаження. Приготування Сметану з'єднайте з цукровим піском і яйцями, додаємо соду і щіпку солі. Потім всипаємо просіяне борошно, м'яке вершкове масло і замішуємо м'яке тісто. Вимішувати його необхідно не менше десяти хвилин. Формуємо з тіста довгу ковбаску», яку розрізаємо на ланки і скачуємо з них кульки. Розпластуємо їх руками і надаємо форму коржі. Робимо зверху кілька проколів виделкою або розрізів ножем і визначаємо на промаслений лист. Випікаємо пампушки в заздалегідь прогрітій до 200 градусів духовці приблизно двадцять п'ять хвилин.
Готові пампушки подаємо до столу з медом, варенням або сметаною.
Як приготувати пампушки на сметані на сковороді?
Інгредієнти: борошно пшеничне – приблизно 350-400 м; сметана – 75 г; яйця – 2 шт.; сіль – щіпка; цукровий пісок – 75 г; розпушувач – 12 м; рослинна олія для смаження; цукрова пудра для посипання. Приготування Яйця збиваємо з цукровим піском, сіллю і додаємо сметану. Поступово підсипаємо просіяне пшеничне борошно разом з розпушувачем, і замішуємо м'яке, але не липнущее до рук тісто. На столі, присипаному борошном, розкачуємо його в пласт товщиною приблизно один сантиметр. Тепер склянкою або широкої чашкою вирізаємо гуртки і визначаємо в прогріту з олією сковорідку. Після підрум'янення пампушок з двох сторін, слухаємо їх на блюдо, даємо трохи охолонути, і присипаємо цукровою пудрою.
Сирні несолодкі пампушки на сметані
Інгредієнти: борошно пшеничне – 455 г; сметана – 100 г; маргарин – 250 г; сіль – щіпка; твердий натертий сир – 100 г; дріжджі – 10 г; яєчні жовтки – 1-2 шт. Приготування З'єднуємо всі інгредієнти крім жовтків і заводимо м'яке тісто. Розкачуємо його на столі і складаємо навпіл. Знову розгортаємо, ще раз складаємо навпіл і залишаємо на сорок хвилин.
Після закінчення часу ще раз розкачуємо тісто шаром товщиною два сантиметри, вирізаємо пампушки, змащуємо жовтком і визначаємо на промаслений лист. Випікаємо в прогрітій до 180 градусів духовці до рум'яності.
Подаємо сирні пампушки зі сметаною і цукром або медом.