Вернуться назад Распечатать

Як приготувати пампушки?

Як приготувати пампушки?
Пампушки – це пишні булочки обсмажені у маслечко і найчастіше з круглим отвором посередині. Дуже часто їх плутають з пончиками , адже різниця не дуже велика. Давайте розглянемо з вами кілька варіантів, як приготувати пампушки.

Як приготувати пампушки на кефірі?


Інгредієнти:

  • кефір – 1 л;

  • борошно – 700 г;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • сіль – щіпка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Кефір кімнатної температури виливаємо в миску, додаємо сіль, цукор і соду. Все перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Далі формуємо з нього товсту ковбаску, нарізаємо шматочками, трохи присипаємо борошном і ліпимо круглі булочки, з отвором посередині. Готові пампушки розкладаємо на обробній дошці. У сковороду наливаємо масло, добре розігріваємо його і обсмажуємо на ньому підготовлені булочки до рум'яного кольору з обох сторін. Потім перекладаємо їх на паперовий рушничок, а потім подаємо з теплим молоком.

    Як приготувати пампушки на дріжджах?


    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • молоко – 1 ст.;

  • дріжджі сухі – 1 ст. ложка;

  • маргарин – 100 г;

  • вода фільтрована – 2 ст. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • цукрова дрібна пудра.


  • Приготування
    Молоко змішати з теплою водою, додаємо дріжджі і кидаємо ложку цукру. Потім додаємо сіль, додаємо трохи борошна, ретельно перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб опара підійшла. Після закінчення часу додаємо розм'якшений маргарин, вбиваємо яйця, додаємо борошно і цукор. Скачуємо тісто в кульку і ставимо в тепле місце на 2 години. Потім відриваємо від нього невеликі кульки, ліпимо круглі булочки і обсмажуємо на розігрітій олії в глибокій сковорідці.

    Як приготувати пампушки на сметані?


    Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • сметана нежирна – 5 ст. ложок;

  • цукор – 4 ст. ложки;

  • сода – щіпка;

  • борошно – 1 ст.;
  • Як приготувати пампушки?

  • оцет – 05 ч. ложки;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    В емальованому мисці збиваємо яйця з цукром, кладемо сметану і кидаємо дрібку солі. Потім додаємо соду, погашену оцтом, і ретельно перемішуємо. Далі порціями всипаємо борошно і вимішуємо некруте, але м'яке тісто. Розкачуємо його в нетолстый пласт і вирізаємо красиві фігурки різних форм або просто квадратики. Обсмажуємо пампушки на розігрітій з маслом сковороді на середньому вогні з усіх боків. Готові булочки викладаємо на тарілку і прикрашаємо цукровою пудрою.