Пампушки – це пишні булочки обсмажені у маслечко і найчастіше з круглим отвором посередині. Дуже часто їх плутають з пончиками , адже різниця не дуже велика. Давайте розглянемо з вами кілька варіантів, як приготувати пампушки.
Як приготувати пампушки на кефірі?
Інгредієнти: кефір – 1 л; борошно – 700 г; цукор – 1 ст. ложка; сода – 1 ч. ложка; сіль – щіпка; олія рослинна. Приготування Кефір кімнатної температури виливаємо в миску, додаємо сіль, цукор і соду. Все перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Далі формуємо з нього товсту ковбаску, нарізаємо шматочками, трохи присипаємо борошном і ліпимо круглі булочки, з отвором посередині. Готові пампушки розкладаємо на обробній дошці. У сковороду наливаємо масло, добре розігріваємо його і обсмажуємо на ньому підготовлені булочки до рум'яного кольору з обох сторін. Потім перекладаємо їх на паперовий рушничок, а потім подаємо з теплим молоком.
Як приготувати пампушки на дріжджах?
Інгредієнти: борошно – 500 г; молоко – 1 ст.; дріжджі сухі – 1 ст. ложка; маргарин – 100 г; вода фільтрована – 2 ст. ложки; яйце – 2 шт.; цукор – 100 г; цукрова дрібна пудра. Приготування Молоко змішати з теплою водою, додаємо дріжджі і кидаємо ложку цукру. Потім додаємо сіль, додаємо трохи борошна, ретельно перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб опара підійшла. Після закінчення часу додаємо розм'якшений маргарин, вбиваємо яйця, додаємо борошно і цукор. Скачуємо тісто в кульку і ставимо в тепле місце на 2 години. Потім відриваємо від нього невеликі кульки, ліпимо круглі булочки і обсмажуємо на розігрітій олії в глибокій сковорідці.
Як приготувати пампушки на сметані?
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; сметана нежирна – 5 ст. ложок; цукор – 4 ст. ложки; сода – щіпка; борошно – 1 ст.; оцет – 05 ч. ложки; масло рослинне – 200 мл; сіль – щіпка. Приготування В емальованому мисці збиваємо яйця з цукром, кладемо сметану і кидаємо дрібку солі. Потім додаємо соду, погашену оцтом, і ретельно перемішуємо. Далі порціями всипаємо борошно і вимішуємо некруте, але м'яке тісто. Розкачуємо його в нетолстый пласт і вирізаємо красиві фігурки різних форм або просто квадратики. Обсмажуємо пампушки на розігрітій з маслом сковороді на середньому вогні з усіх боків. Готові булочки викладаємо на тарілку і прикрашаємо цукровою пудрою.