Слойки з готового дріжджового листкового тіста – неймовірно смачна випічка, відома у всьому світі, яка готується за лічені хвилини.
Слойки з вишнею з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: дріжджове заморожене листкове тісто – 500 г; вишня заморожена без кісточок – 250 г; крохмаль – 3 ч. ложки; цукор – за смаком; яйце – 1 шт.; борошно. Приготування З вишні зливаємо всю рідину, добре віджимаємо і засипаємо цукром. Робочий стіл трохи присипаємо борошном, розкачуємо розморожене тісто і розрізаємо його на частини. Потім змащуємо їх яйцем, на одну сторону викладаємо вишню, притрушуємо злегка крохмалем, закриваємо і защипуємо краю. Слойки розкладаємо на деко, заливаємо збитим жовтком і випікаємо. Після цього булочки злегка остуджуємо і насолоджуємося їх приголомшливим смаком.
Слойки з сиром з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 500 г; сир – 300 г; яйце – 2 шт.; ізюм темний – 3 ст. ложки; борошно – 2 ч. ложки; ванілін; цукор – 4 ст. ложки; лимонна цедра – за смаком; олія рослинна. Приготування Родзинки ошпарюємо окропом і залишаємо на 15 хвилин. Сир змішуємо з цукром, додаємо ванілін і терту лимонну цедру. З розмоклих ягід зливаємо рідину, обвалюємо в борошні і додаємо в начинку разом з яйцем. Тісто розкачуємо, розрізаємо ножем на квадратики, викладаємо сирну масу і защипуємо щільно краю. Готові слоечки викладаємо на деко і випікаємо 25 хвилин.
Слойки з сиром з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 200 г; сир – 150 г; молоко коров'яче – 1 ст. ложка; кунжут. Приготування Тісто розгортаємо і розкладаємо на прямоугольнички. Сир шаткуємо пластинами. На тісто викладаємо сир, защипуємо краю, робимо виделкою візерунок і викладаємо заготовки на деко. Злегка промазуємо слойки молоком, посипаємо кунжутом і відправляємо на 20 хвилин в добре розігріту духовку.
Слойки з м'ясом з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: фарш м'ясний – 300 г; тісто листкове – 500 г; цибулина – 2 шт.; яйце – 3 шт. Приготування Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо, з'єднуємо з м'ясним фаршем, приправляємо спеціями за смаком і ретельно перемішуємо. Тісто розкачуємо, нарізаємо невеликими квадратами, викладаємо м'ясо і защипуємо краю. Духовку розігріваємо, деко промазуємо маслом, викладаємо заготовки і засікаємо 25 хвилин.