Торт – це завжди дуже святково і неймовірно смачно. А чи знаєте ви, що таке ласощі може бути корисним і зовсім не зіпсувати вашу фігуру. Пропонуємо вам приготувати неймовірно ароматний і оригінальний торт з абрикосами, який по достоїнству оцінять всі присутні.
Торт зі свіжими абрикосами
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйце – 3 шт.; цукор – 1 ст.; борошно – 100 р. Для суфле:
яєчний білок – 3 шт.; цукор – 1 ст.; швидкорозчинний желатин – 1 упаковка; абрикоси – 10 шт. Приготування Для приготування бісквітного торта , абрикоси гарненько промиваємо, обсушуємо, перебираємо і відокремлюємо від кісточок. Духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо розігріватися до температури 180 градусів. Для тесту спочатку збиваємо білки з цукром, акуратно вводимо жовтки, всипаємо борошно пшеничне і ретельно вимішуємо. Форму промазуємо маслом і виливаємо акуратно підготовлене тісто. Відправляємо на 25 хвилин у духовку і випікаємо бісквіт при 180 градусах. Желатин розвести гарячою водою і залишаємо остигати і набухати. Цим часом збиваємо до дуже міцної піни яєчні білки і обережно виливаємо остиглий желатин. Корж виймаємо з духовки, розрізаємо на 2 частини і промазуємо першу приготованим суфле. Зверху викладаємо шматочки абрикос, накриваємо другим бісквітом і злегка притискаємо рукою. Верх торта заливаємо залишками суфле, посипаємо тертим шоколадом і прибираємо ласощі на кілька годин в холодильник.
Торт з абрикосами і сиром
Інгредієнти: маргарин – 150 г; яйце – 3 шт.; цукор – 100 г; розпушувач – 2 ч. ложки; борошно – 400 р. Для начинки:
цукор – 150 г; сир – 600 г; ванілін – 2 ч. ложки; вершки – 200 мл; крохмаль – 50 г; консервовані абрикоси. Приготування Маргарин розтираємо з цукром і додаємо збиті яйця. Далі додаємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо м'яке тісто. Тепер беремо форму для торта, застеляємо її пергаментним папером, викладаємо тісто і розрівнюємо, роблячи бортики. На дні розподіляємо половинки абрикосів. Для начинки сир пропускаємо через м'ясорубку, додаємо збиті яйця і крохмаль. Окремо збиваємо міксером вершки з ванільним цукром і додаємо в сирну масу. Викладаємо начинку поверх фруктів, розрівнюємо і випікаємо в розігрітій духовці 45 хвилин. Готовий сирний торт з абрикосами остуджуємо, поливаємо зверху розтопленим шоколадом і подаємо до столу.