Вернуться назад Распечатать

Млинцевий торт зі сметанним кремом

Млинцевий торт зі сметанним кремом
Млинцевий торт десерт, який гарантує захват, завдяки своїй високій естетичності. На зрізі кілька десятків найтонших млинців , промазанных шарами сметанного крему, виглядають дуже мальовничо, аналогічне приємне здивування викличе у всі їдців і смак готового продукту. Про те, як приготувати млинцевий торт зі сметанним кремом ми розповімо в рецептах далі.

Рецепт млинцевого торта зі сметанним кремом


Інгредієнти:
Для млинців:

  • вершкове масло - 75 г;

  • молоко - 720 мл;

  • яйця - 6 шт.;

  • борошно - 210 г;

  • цукровий пісок - 55 р.


  • Для крему:

  • жирні вершки - 430 мл;

  • сметана - 225 г;

  • цукрова пудра - 75 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • ванільний екстракт - 5 мл


  • Приготування
    Досвідчені кулінари стверджують, що самі тонкі і делікатні млинці виходять з настоявшегося тесту, тому якщо ви плануєте до обіду зробити млинцевий торт, то млинці для нього краще почати заготовляти з вечора попереднього дня. Готується млинцеве тісто елементарно просто, достатньо лише з'єднати розтоплене, але охолоджене вершкове масло молоком, додати збиті яйця з цукровим піском і почати поступово вливати рідкі інгредієнти до борошні, інтенсивно перемішуючи тісто віночком.
    На наступний день серветкою розподіліть по млинцевої сковороді тонкий шар рослинної олії і обсмажте на ньому невеликі порції тіста з обох сторін. Готові млинці складіть стопкою і дайте їм повністю охолонути перед нанесенням крему. Для останнього жирні вершки збийте з 2/3 цукрової пудри, решту пудру збийте в крем з м'яким маслом і ваніллю, і починайте поступово вводити сметану до масляного крему. Обережно змішайте сметану і повітряні збиті вершки, а потім почніть розподіляти порції крему між кожним з млинчиків. Млинцевий торт зі сметанним кремом повинен настоятися в холодильнику перед нарізкою не менше 3 годин.

    Млинцевий торт зі сметанним кремом і згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • млинці - 20 шт.;

  • варена згущене молоко - 480 м;

  • вершкове масло - 120 г;

  • сметана - 280 м;

  • вершки для збивання - 580 мл


  • Приготування
    Розімніть вершкове масло і збийте його блендером до перетворення в пишну білу масу. Порціями почніть додавати до маслу варену згущенку, а слідом за нею – сметану і збиті до м'яких піків вершки. Розподіліть рівні порції крему між кожним з млинчиків і складіть їх один на одний.

    Млинцевий торт зі сметанно-сирним кремом


    Інгредієнти:

  • млинці - 20-25 шт.;

  • сир - 260 г;

  • вершковий сир - 95 г;

  • сметана - 80 мл;

  • цукрова пудра - 55 г;

  • цедра одного лимона.


  • Приготування
    У чашу блендера покладіть сир, залийте сметаною і доповніть порцією вершкового сиру. Збийте сир до утворення однорідного крему, додайте цедру, цукор і знову увімкніть блендер на повну потужність. Якщо блендера в господарстві немає, то збийте сир з іншими складовими міксером або спочатку протріть зерна через сито, а вже потім збивайте віночком. Змастіть кожен млинець сирним кремом та залиште торт просочитися.

    Шоколадний млинцевий торт зі сметанним кремом


    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 980 мл;

  • вода - 230 мл;

  • рослинне масло - 175 мл;

  • борошно - 290 г;

  • какао-порошок - 95 г;

  • цукровий пісок - 75 р.


  • Для крему:
    Млинцевий торт зі сметанним кремом


  • цукрова пудра - 135 г;

  • сметана - 240 мл;

  • вершки для збивання - 460 мл;

  • ягоди, шоколад - для декору.


  • Приготування
    З'єднайте всі інгредієнти для млинців разом і обсмажуйте порції тіста до готовності. Остиглі млинці промажте кремом зі збитих вершків, сполучених зі сметаною і цукром. Декоруйте торт ягодами і шоколадом на свій розсуд. Перед нарізкою залиште ласощі в холодильнику на 4-6 годин.