Млинцевий торт десерт, який гарантує захват, завдяки своїй високій естетичності. На зрізі кілька десятків найтонших млинців , промазанных шарами сметанного крему, виглядають дуже мальовничо, аналогічне приємне здивування викличе у всі їдців і смак готового продукту. Про те, як приготувати млинцевий торт зі сметанним кремом ми розповімо в рецептах далі.
Рецепт млинцевого торта зі сметанним кремом
Інгредієнти: Для млинців:
вершкове масло - 75 г; молоко - 720 мл; яйця - 6 шт.; борошно - 210 г; цукровий пісок - 55 р. Для крему:
жирні вершки - 430 мл; сметана - 225 г; цукрова пудра - 75 г; вершкове масло - 35 г; ванільний екстракт - 5 мл Приготування Досвідчені кулінари стверджують, що самі тонкі і делікатні млинці виходять з настоявшегося тесту, тому якщо ви плануєте до обіду зробити млинцевий торт, то млинці для нього краще почати заготовляти з вечора попереднього дня. Готується млинцеве тісто елементарно просто, достатньо лише з'єднати розтоплене, але охолоджене вершкове масло молоком, додати збиті яйця з цукровим піском і почати поступово вливати рідкі інгредієнти до борошні, інтенсивно перемішуючи тісто віночком.
На наступний день серветкою розподіліть по млинцевої сковороді тонкий шар рослинної олії і обсмажте на ньому невеликі порції тіста з обох сторін. Готові млинці складіть стопкою і дайте їм повністю охолонути перед нанесенням крему. Для останнього жирні вершки збийте з 2/3 цукрової пудри, решту пудру збийте в крем з м'яким маслом і ваніллю, і починайте поступово вводити сметану до масляного крему. Обережно змішайте сметану і повітряні збиті вершки, а потім почніть розподіляти порції крему між кожним з млинчиків. Млинцевий торт зі сметанним кремом повинен настоятися в холодильнику перед нарізкою не менше 3 годин.
Млинцевий торт зі сметанним кремом і згущеним молоком
Інгредієнти: млинці - 20 шт.; варена згущене молоко - 480 м; вершкове масло - 120 г; сметана - 280 м; вершки для збивання - 580 мл Приготування Розімніть вершкове масло і збийте його блендером до перетворення в пишну білу масу. Порціями почніть додавати до маслу варену згущенку, а слідом за нею – сметану і збиті до м'яких піків вершки. Розподіліть рівні порції крему між кожним з млинчиків і складіть їх один на одний.
Млинцевий торт зі сметанно-сирним кремом
Інгредієнти: млинці - 20-25 шт.; сир - 260 г; вершковий сир - 95 г; сметана - 80 мл; цукрова пудра - 55 г; цедра одного лимона. Приготування У чашу блендера покладіть сир, залийте сметаною і доповніть порцією вершкового сиру. Збийте сир до утворення однорідного крему, додайте цедру, цукор і знову увімкніть блендер на повну потужність. Якщо блендера в господарстві немає, то збийте сир з іншими складовими міксером або спочатку протріть зерна через сито, а вже потім збивайте віночком. Змастіть кожен млинець сирним кремом та залиште торт просочитися.
Шоколадний млинцевий торт зі сметанним кремом
Інгредієнти: Для млинців:
яйця - 2 шт.; молоко - 980 мл; вода - 230 мл; рослинне масло - 175 мл; борошно - 290 г; какао-порошок - 95 г; цукровий пісок - 75 р. Для крему:
цукрова пудра - 135 г; сметана - 240 мл; вершки для збивання - 460 мл; ягоди, шоколад - для декору. Приготування З'єднайте всі інгредієнти для млинців разом і обсмажуйте порції тіста до готовності. Остиглі млинці промажте кремом зі збитих вершків, сполучених зі сметаною і цукром. Декоруйте торт ягодами і шоколадом на свій розсуд. Перед нарізкою залиште ласощі в холодильнику на 4-6 годин.