Якщо ваші стосунки з випічкою складаються не найвдалішим чином, це зовсім не означає, що ви не можете приготувати мальовничий торт до свята. Прекрасна альтернатива бісквітної основі – млинці, стопку яких можна декорувати на свій розсуд, попередньо промазав улюбленим кремом. В рамках нижченаведених рецептів в якості останнього виступить крем на основі сиру.
Рецепт млинцевого торта з сирним кремом
Інгредієнти: Для млинців:
яйця - 4 шт.; молоко - 355 мл; борошно - 245 мл; цукровий пісок - 35 г; цедра 1 апельсина; вершкове масло - 75 г; вода - 240 мл Для крему:
варена згущене молоко - 3/4 ст.; сир - 3/4 ст.; цукрова пудра - 10 р; цедра 1/2 апельсина. Приготування Першим готуйте млинцеве тісто, оскільки йому необхідно буде відпочити в холодильнику не менше півгодини. Для тесту спочатку збийте разом яйця, цитрусову цедру, молоко, воду, цукор і розтоплене вершкове масло. Почніть порціями вводити рідину до пропущеної через сито борошні. Замісіть рідке млинцеве тісто, стежачи за тим, щоб в ньому не залишилося грудочок. Накрийте ємність з тістом і залиште в прохолоді мінімум на півгодини, але можна і на всю ніч.
Злегка промаслите розігріту сковороду тонким шаром розподілите на ній порцію тіста. Обсмажуйте млинці до зарум'янювання з обох сторін і поставте охолонути.
Протріть сир через сито і змішайте його з цукровою пудрою і апельсиновою цедрою. До сирної пасти додайте згущене молоко і пропрацюйте крем міксером. Розподіліть рівні порції крему між кожним з млинчиків, складіть їх стопкою і декорують готовий млинцевий торт з сирним кремом на свій розсуд.
Млинцевий торт з грушею і сирним кремом
Інгредієнти: Для соусу:
груші - 2 шт.; журавлина - 2 ст.; вода - 235 мл; коричневий цукор - 130 г; кориця - 1 ст. ложка; цедра і сік одного апельсина. Для крему:
вершки для збивання - 950 мл; сир - 240 г; цукровий пісок - 35 р. Для торта:
готові млинці - 20-25 шт. Приготування Наріжте груші і покладіть їх у сотейник, слідом відправте та інші складові: журавлину, цукровий пісок, порошок кориці, цедру і воду. Томіть соус на середньому жарі близько години. Цього часу цілком вистачить для того, щоб обсмажити і остудити млинці, а також приготувати легкий крем на основі сиру. Для останнього в чашу міксера кладуть сам жирний сир і збивають його з цукром до отримання суміші кремоподібної консистенції. Окремо віночком перетворюють вершки в стійкий і легкий крем і порціями вводять його до сирної суміші. Змастіть кожен з млинців отриманим кремом, укладіть стопкою, а зверху викладіть груші з ягодами і полийте ласощі отриманим сиропом.
Солоний млинцевий торт з сирним кремом
Закусочні торти – далеко не новинка в світі кулінарії, вони не рідко готуються на основі листкового тіста, вафельних коржів або все тих же млинців. Рецепт, про який ми поговоримо нижче, – модифікація знайомої кожному лазаньї, тільки в її блинном втіленні.
Інгредієнти: млинці - 20 шт.; сир - 260 г; сметана - 45 мл; тертий твердий сир - 65 г; шпинат - 480 м; яйце - 1 шт.; томати - 420 г; часниковий зубок - 1 шт.; суміш сушених італійських трав - 1 ч. ложка. Приготування Спершу поставте готуватися томатний соус. Для нього довільно наріжте помідори і тушкуйте їх на середньому вогні разом з часником і травами, поки суміш не стане густою і однорідною.
Шпинат припустіть на сухій сковороді, відіжміть зайву вологу, а листя у залишку покладіть в чашу блендера і збийте разом із сиром, сметаною, яйцем і щедрою пучкою солі. Готовий сирно-сметанний крем для млинцевого торта буде рідкуватим, але не хвилюйтеся, він схопиться під час випікання завдяки яйцю.
По черзі наносити соуси на кожен з млинців, складаючи їх стопкою в формі. Розмістіть закусочний торт в духовій шафі на 20 хвилин при 180 градусах.