Вернуться назад Распечатать

Млинцевий торт з сирним кремом

Млинцевий торт з сирним кремом
Якщо ваші стосунки з випічкою складаються не найвдалішим чином, це зовсім не означає, що ви не можете приготувати мальовничий торт до свята. Прекрасна альтернатива бісквітної основі – млинці, стопку яких можна декорувати на свій розсуд, попередньо промазав улюбленим кремом. В рамках нижченаведених рецептів в якості останнього виступить крем на основі сиру.

Рецепт млинцевого торта з сирним кремом


Інгредієнти:
Для млинців:

  • яйця - 4 шт.;

  • молоко - 355 мл;

  • борошно - 245 мл;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • цедра 1 апельсина;

  • вершкове масло - 75 г;

  • вода - 240 мл


  • Для крему:

  • варена згущене молоко - 3/4 ст.;

  • сир - 3/4 ст.;

  • цукрова пудра - 10 р;

  • цедра 1/2 апельсина.


  • Приготування
    Першим готуйте млинцеве тісто, оскільки йому необхідно буде відпочити в холодильнику не менше півгодини. Для тесту спочатку збийте разом яйця, цитрусову цедру, молоко, воду, цукор і розтоплене вершкове масло. Почніть порціями вводити рідину до пропущеної через сито борошні. Замісіть рідке млинцеве тісто, стежачи за тим, щоб в ньому не залишилося грудочок. Накрийте ємність з тістом і залиште в прохолоді мінімум на півгодини, але можна і на всю ніч.
    Злегка промаслите розігріту сковороду тонким шаром розподілите на ній порцію тіста. Обсмажуйте млинці до зарум'янювання з обох сторін і поставте охолонути.
    Протріть сир через сито і змішайте його з цукровою пудрою і апельсиновою цедрою. До сирної пасти додайте згущене молоко і пропрацюйте крем міксером. Розподіліть рівні порції крему між кожним з млинчиків, складіть їх стопкою і декорують готовий млинцевий торт з сирним кремом на свій розсуд.

    Млинцевий торт з грушею і сирним кремом


    Інгредієнти:
    Для соусу:

  • груші - 2 шт.;

  • журавлина - 2 ст.;

  • вода - 235 мл;

  • коричневий цукор - 130 г;

  • кориця - 1 ст. ложка;

  • цедра і сік одного апельсина.


  • Для крему:

  • вершки для збивання - 950 мл;

  • сир - 240 г;

  • цукровий пісок - 35 р.


  • Для торта:

  • готові млинці - 20-25 шт.


  • Приготування
    Наріжте груші і покладіть їх у сотейник, слідом відправте та інші складові: журавлину, цукровий пісок, порошок кориці, цедру і воду. Томіть соус на середньому жарі близько години. Цього часу цілком вистачить для того, щоб обсмажити і остудити млинці, а також приготувати легкий крем на основі сиру. Для останнього в чашу міксера кладуть сам жирний сир і збивають його з цукром до отримання суміші кремоподібної консистенції. Окремо віночком перетворюють вершки в стійкий і легкий крем і порціями вводять його до сирної суміші. Змастіть кожен з млинців отриманим кремом, укладіть стопкою, а зверху викладіть груші з ягодами і полийте ласощі отриманим сиропом.

    Солоний млинцевий торт з сирним кремом


    Закусочні торти – далеко не новинка в світі кулінарії, вони не рідко готуються на основі листкового тіста, вафельних коржів або все тих же млинців. Рецепт, про який ми поговоримо нижче, – модифікація знайомої кожному лазаньї, тільки в її блинном втіленні.
    Інгредієнти:

  • млинці - 20 шт.;

  • сир - 260 г;

  • сметана - 45 мл;

  • тертий твердий сир - 65 г;

  • шпинат - 480 м;
  • Млинцевий торт з сирним кремом

  • яйце - 1 шт.;

  • томати - 420 г;

  • часниковий зубок - 1 шт.;

  • суміш сушених італійських трав - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Спершу поставте готуватися томатний соус. Для нього довільно наріжте помідори і тушкуйте їх на середньому вогні разом з часником і травами, поки суміш не стане густою і однорідною.
    Шпинат припустіть на сухій сковороді, відіжміть зайву вологу, а листя у залишку покладіть в чашу блендера і збийте разом із сиром, сметаною, яйцем і щедрою пучкою солі. Готовий сирно-сметанний крем для млинцевого торта буде рідкуватим, але не хвилюйтеся, він схопиться під час випікання завдяки яйцю.
    По черзі наносити соуси на кожен з млинців, складаючи їх стопкою в формі. Розмістіть закусочний торт в духовій шафі на 20 хвилин при 180 градусах.