Щоб приготувати торт-суфле необхідно биту годину провозитися з хрусткою основою, потім з самим суфле, а потім танцювати з бубном навколо духовки, молячись про те, щоб останнє піднялося. Ми ж рекомендуємо приготувати торт, неймовірно схожий за своїми смаковими характеристиками з звичайним суфле, але готується без випічки і на основі одного лише зефіру .
Торт із зефіру без випічки з печивом
Інгредієнти: Для шоколадного пудингу:
молоко - 415 мл; цукровий пісок - 65 г; какао-порошок - 25 г; крохмаль - 15 г; яєчні жовтки - 2 шт.; ванільний екстракт - 5 мл Для крему і торта:
вершки для збивання - 235 мл; цукровий пісок - 15 г; зефір - 265 г; цукровий сироп - 15 мл; пісочне печиво - 150 р. Приготування Застеліть дно обраної форми плівкою і покрийте печивом. Приготуйте шоколадний пудинг – він буде одним з шарів у нашому торті. Для пудингу змішайте молоко з цукром, какао і крохмалем. Дочекайтеся, поки суміш почне закипати, а потім додайте жовтки з ваніллю і швидко збийте всі разом. Поверніть пудинг на мінімальний жар і варіть 3-4 хвилини. Охолодіть пудинг, розподіліть одну порцію основі з печива. Наріжте зефір кубиками і залиште 65 г недоторканими. Залишився зефір покладіть в сотейник, залийте цукровим сиропом і розплавте на мінімальному вогні. Частина отриманого крему викладіть на шар пудингу і посипте цілими зефирками. Збийте вершки з цукровим піском до стійких піків і довершити ними начинку. Повторіть всі верстви до тих пір, поки всі інгредієнти не підійдуть до кінця, але стежте за тим, щоб верхівку торта прикрашали збиті вершки і зефір.
Залиште готове ласощі в холодильнику на годину, а потім наріжте торт із зефіру без випічки на шматочки і приступайте до дегустації.
Торт із зефіру без випічки зі сметаною і фруктами
Торт із зефіру може і не мати в своєму складі жодної контрастною за текстурою основи, в такому випадку він готується з одного зефіру, кислуватого сметанного крему і фруктового асорті. На виході виходить варіація на тему «Пташиного молока».
Інгредієнти: зефір - 480 м; сметана - 440 г; цукрова пудра - 55 г; пакетик ваніліну; горіхи і фрукти - за смаком. Приготування Змішайте сметану з цукровою пудрою. Підготуйте миску з окропом і приступайте до нарізки зефіру на тонкі пластини. Після кожної нарізки занурюйте ніж у окріп, щоб полегшити перебіг процесу. Завиті верхівки зефіру відкладіть в сторону, а інші шари починайте викладати у форму, чергуючи прошарок з сметани, горіхів і фруктів. Декоруйте верхівку десерту відкладеними частинами зефіру і залишками фруктів, після чого додайте торт у морозильній камері на дві години, а потім перекладіть його в холодильник ще на годину.
Як приготувати торт із зефіру без випічки зі згущеним молоком?
Зефірний крем – мабуть, найпростіша різновид крему, яку тільки можна приготувати. Для приготування такого ласощі зефір досить розтопити з невеликою кількістю масла і згущеним молоком, щоб отримати повітряну масу, що ідеально підходить для доповнення будь-яких тортів.
Інгредієнти: зефір - 650 г; вершкове масло - 25 г; згущене молоко (варене) - 120 г; печиво - 480 м; чорний шоколад - 110 р. Приготування Поставте сотейник на мінімально можливий жар і розтопіть в ній шматок вершкового масла. До розтопленого масла додайте зефір і при постійному помішуванні почніть розтоплювати його. Доповніть зефірну масу згущеним молоком і раскрошенным шоколадом.
Викладіть перший шар печива в покриту плівкою форму. Змастіть основу кремом і повторюйте верстви до тих пір, поки всі складові не підійдуть до кінця. Верхівку торта декоруйте шоколадною стружкою.