Кулінарія надає величезні можливості фантазувати і проявляти творчі схильності. Можна вигадувати нові страви, наприклад, смачні десерти: тістечка і торти. Часто торти готують з бісквітних коржів однак спекти бісквіт не дуже просто, є простіший варіант – млинцевий торт, рецепт цього десерту з заварним кремом значно легше у виконанні. Готується страва в кілька етапів: смажимо млинці , готуємо крем, збираємо торт. Це ласощі дозволяє включити фантазію: є кілька варіантів, як приготувати млинцевий торт з заварним кремом.
Торт «Маківка» Як зрозуміло з назви, цей десерт готується з маком – він входить до складу крему. Можна змінити калорійність нашого десерту, якщо смажити млинці на молоці або воді, таким чином млинцевий торт «Маківка» з заварним кремом можуть собі дозволити навіть ті, хто рахує калорії. Крем готується однаково.
Інгредієнти: яйце – 3-4 шт.; цукор білий вітчизняного виробництва – 1/2 склянки; ванілін – 1 ч. ложка; молоко незбиране – приблизно 400 мл; біла борошно пшеничне в/с – 2-3 ст. ложки; «Фермерське» масло – 70 г; мак – 1/2 склянки. Приготування Яйця потрібно акуратно розбити, щоб жовтки не залишалися пошкодженими – саме вони нам знадобляться. Білки можна додати в млинцеве тісто. Жовтки розтираємо з цукром і ваніліном до розчинення крупинок. Вливаємо 1/3 молока, розмішуємо і потихеньку всипаємо просіяне борошно не повинно бути грудок. Коли суміш стане однорідною, додаємо молоко, що залишилося і проварюємо крем – він досить швидко почне густіти, після чого додаємо мак і масло, добре перемішуємо і залишаємо остигати.
Тісто на млинці Зазвичай млинцевий торт з заварним кремом готують з класичних млинців, спечених на молоці. Якщо хочете знизити калорійність, використовуйте сироватку.
Інгредієнти: молоко або сироватка – 05 л; цукор – 3-4 ст. ложки; білки, що залишилися від приготування крему – 3-4 шт.; яйце – 2 шт.; сіль – 1 щіпка; оливкова олія холодного віджиму – 50 мл; борошно пшеничне в/с – 03-04 кг Приготування Покласти всі інгредієнти в кухонний комбайн і готуємо млинцеве тісто. У відсутність корисного кухонного девайса збиваємо білки і яйця з цукром і сіллю, вливаємо молоко або сироватку і всипаємо просіяне з метою збагачення киснем борошно. В кінці вливаємо олію і перемішуємо до однорідності. На прогрітій і змащеній (краще шматочком сала, але можна і рослинною олією) сковороді випікаємо млинці. Даємо їм охолонути, потім промазуємо кремом.
Десерт може бути корисним Інший варіант млинцевого тесту значно корисніше. Торт вийде більш легким і менш калорійним.
Інгредієнти: білки, що залишилися від приготування крему – 3-4 шт.; яйце - 1-2 шт.; цукор-пісок білий виробництва країн СНД – 2-3 ст. ложки; вода сильно газована – 03 л; сіль – 1 щіпка; олія рафінована без запаху – 50 мл; цільнозернові борошно – 300 р. Приготування Процес приготування млинців точно такий же: яйця і білки з сіллю і цукром збиваємо (цукру в цьому випадку кладемо
менше), вливаємо воду і масло, поступово всипаємо борошно. Випікаємо млинці, а коли вони охолонуть, збираємо торт. Млинцевий торт з заварним кремом повинен просочитися – краще його готувати з вечора. Прикрасити десерт можна тертим шоколадом, глазур'ю, шматочками фруктів або ягодами.
Якщо ви не любите мак або десерт готується спонтанно і цього інгредієнта не знайшлося під рукою, готуйте без нього або використовуйте інший наповнювач для крему. Наприклад, можна приготувати млинцевий торт з вишнею та заварним кремом або з полуницею, абрикосами. А якщо вмішати в тісто і крем по 2 ст. ложки какао або по плитці розтопленого шоколаду, то вийде млинцевий шоколадний торт з заварним кремом – теж дуже смачно.