Еклери зі згущеним молоком – чудовий десерт, який обожнюють всі без винятку. Це чудове частування до чаю неодмінно порадує ваших домочадців і гостей. Давайте дізнаємося, як приготувати смачні і тануть у роті еклери зі згущеним молоком.
Рецепт еклерів зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно – 1 ст.; масло вершкове – 100 г; вода – 1 ст.; куряче яйце – 4 шт.; сіль – щіпка. Для наповнення:
згущене молоко – 200 мл Приготування Давайте розберемося, як приготувати еклери зі згущеним молоком. У каструльку наливаємо воду, ставимо на вогонь і додаємо масло і сіль. Доводимо до кипіння, додаємо борошно, безперервно при цьому, заважаючи масу до тих пір, поки тісто не завариться і утворюється клубок.
Після цього готову масу трохи охолоджуємо, розбиваємо яйце і розмішуємо до гладкості. Потім додаємо друге яйце, вимішуємо і продовжуємо далі за цим же принципом. Тепер викладаємо тісто на змащене маслом деко столовою ложкою, змоченою у воді, надаючи йому форму батончиків. Випікаємо еклери в духовій шафі, розігрітій до температури 210-220 градусів. Духовку протягом півгодини не відкриваємо, щоб наша випічка не опало.
Готовність ласощі перевіряємо зубочисткою – вони повинні бути порожніми всередині і рум'яними зовні. Остиглі еклери наповнюємо кремом, в нашому випадку згущеним молоком, через дірочку збоку чайною ложкою або за допомогою кондитерського шприца. Готове ласощі прибираємо на кілька годин в холодильник для застигання. Перед подачею на стіл, перекладаємо тістечка на велике блюдо, посипаємо цукровою пудрою і кличемо всіх на чай.
Еклери з вареним згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
кип'ячена вода – 125 мл; молоко – 125 мл; вершкове масло – 100 г; цукор – 05 ч. ложки; пшеничне борошно – 150 г; сіль – щіпка; яйце – 5 шт. Для крему:
варена згущене молоко – 200 мл; згущене молоко – 3 ст. ложки; коньяк – 1 ст. ложка; вершкове масло – 200 р. Для глазурі:
вершкове масло – 50 г; молоко – 2 ч. ложки; цукор – 3 ч. ложки; какао – 3 ч. ложки. Приготування Отже, у каструлю наливаємо воду, молоко, кладемо масло і доводимо все до кипіння. Кип'ятимо на повільному вогні 5-10 хвилин, вимикаємо газ і швиденько висипаємо в каструльку, просіяне борошно заздалегідь. Ретельно розмішуємо тісто, щоб воно вийшло одним комком і відставало від стіночок каструлі.
Після цього перекладаємо його в чашу кухонного комбайна і чекаємо, поки тісто злегка подостынет і не буде гарячим. Потім включаємо прилад і поступово на повільній швидкості починаємо вводити по одному яйця. Тісто у результаті повинно вийти глянцевим, хорошої консистенції.
Акуратно перекладаємо його в кондитерський мішок, деко застеляємо папером для випічки і видавлюємо тісто смужками на невеликій відстані один від одного. Відправляємо еклери випікатися в розігріту до 200 градусів духовку і печемо хвилин 10 не відкриваючи дверцята шафи. Потім зменшуємо температуру до 175 градусів і готуємо ще 10 хвилин.
А ми цим часом, поки давайте приготуємо начинку для еклерів зі згущеним молоком.
На повільній швидкості змішуємо в комбайні масло і варену згущенку. Потім додаємо коньяк і виливаємо звичайну згущене молоко. Готові тістечка надрізаємо збоку і акуратно наповнюємо кремом. У ковшичек наливаємо молоко, висипаємо цукор, какао, ставимо ємність на плиту і доводимо суміш до кипіння на водяній бані або на слабенькому вогні. Знімаємо посуд з вогню, додаємо вершкове масло і гарненько розмішуємо до однорідного стану. Приготовленої глазур'ю поливаємо наші еклери зверху і прибираємо ласощі на пару годин в холодильник, щоб вони застигли.