Ми всі перебуваємо в постійному пошуку ситних і швидких рецептів, які зажадають мінімуму наших сил і не измарают занадто багато посуду. Одним з таких є рецепт пончиків за 15 хвилин – пишних, золотистих і хрустких, які можна подавати самостійно, посипати ароматним цукром з корицею або наповнювати джемом , кремом і згущеним молоком.
Як приготувати пончики на кефірі?
Що може бути простіше і смачніше ванільних міні-пончиків без дріжджів в основі. Реакція молочної кислоти з кефіру з содою забезпечить цей пухкий і пористий м'якуш, за який пампушки і пончики так сильно і полюбилися нам.
Інгредієнти: пшеничне борошно - 245 г; кефір - 120 мл; цукрова пуда - 55 г; вершкове масло - 25 г; яйце - 1 шт.; ванільний екстракт - 5 мл; сода - 2/3 ч. ложки. Приготування Пропустивши борошно через сито, зробіть гірці в клітинку і вбийте в неї пару яєць. Слідом додайте кефір, цукрову пудру, соду і розтоплене, але не гаряче, вершкове масло. Як віддушки для рецепта можна використовувати ванільний екстракт, ванілін, ванільний цукор, пасту або вміст натурального стручка. Поступово підбираючи борошно зі стінок комірки, замісити пластичне тісто, яке ледь буде липнути до рук. Розділіть ком на пару-трійку частин і розкатати кожну в джгут. Наріжте джгут тесту на шматочки і обсмажте у фритюрі до зарум'янювання. Готові пончики залиште такими чи обсипте сумішшю цукрової пудри і ваніліну перед сервіруванням.
Простий рецепт пончиків на кефірі в духовці
Якщо нелюбов до смаженого відштовхує вас від приготування пончиків, то змінити цю обставину можна в рамках простого рецепту пончиків запечених в духовці. Тісто для них мало нагадує таке для тих, що піддаються обжарке, але готується швидко і залишається таким же ніжним.
Інгредієнти: Для пампушок:
борошно - 125 г; розпушувач - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 35 г; мелена кориця - 1/2 . ложки; яйце - 1 шт.; молоко - 60 мл; кефір - 95 мл; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; вершкове масло - 135 р. Для глазурі:
жирні вершки - 120 мл; шоколадна крихта - 1/2 ст. Приготування Поки духова шафа розігрівається до позначки 180 градусів, змішайте борошно з розпушувачем, цукром-піском, сіллю і корицею. Окремо збийте яйце з молочними продуктами і ваніллю, а потім додайте до рідин розтоплене, але злегка охолоджене масло. Влити рідку суміш до сухих складових і розподіліть готове тісто за спеціальними формами для випікання пампушків. Розмістіть ласощі запікатися на 10 хвилин, а потім охолодіть. Покрийте остиглі швидкі пончики на кефірі глазур'ю, приготовленої з розчиненого в гарячих вершках шоколаду.
Пряні пончики на кефірі за 15 хвилин
Інгредієнти: борошно - 415 г; розпушувач - 1 ч. ложка; кефір - 175 мл; цукровий пісок - 115 г; мелений кріп - щіпка; цедра двох апельсинів; яйце - 1 шт.; яєчний жовток - 1 шт.; рослинне масло - 35 мл+для смаження. Приготування Приготуйте суміш сухих інгредієнтів з борошна, меленого фенхелю, цедри і розпушувача. Зробіть поглиблення в центрі сухої суміші і влийте в нього збите з цукровим піском і рослинним маслом яйце (і яєчний жовток). Тісто для пампушок на кефірі вийде м'яким і досить липким, а тому відразу після замішування перекладіть його на покриту борошном робочу поверхню. Коли тісто стане не таким липким, розкачайте його в пласт товщиною в кілька сантиметрів, наріжте на кільця і обсмажте в розігрітому маслі. Обсмажене ласощі перекладіть на решітку, щоб позбутися від надлишків жиру. Далі пончики можна покрити сумішшю цукру з меленим фенхелем, корицею.