Якщо вам пощастило стати щасливим володарем вафельниці, то це означає, що апетитні гарячі солодощі на сніданок вам забезпечені. За допомогою цього нехитрого пристрою можна навіть поринути в ностальгію, приготувавши улюблені c дитинства вафельні трубочки з наповнювачем з різних видів крему. Як раз про рецепті таких вафельних трубочок ми і вирішили поговорити в цьому матеріалі.
Вафельні трубочки в электровафельнице
Готувати тонкі вафлі у важкій чавунної вафельниці, що розміщується прямо на конфорці, досить важко із-за перепадів температури. Електрична вафельниця постійно підтримує оптимальну температуру і надзвичайно легка в управлінні, а тому підходить для вафельних трубочок самим ідеальним чином.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 465 м; яйця - 5 шт.; цукрова пудра - 340 г; вершкове масло - 185 р. Для крему:
згущене молоко - 340 мл; вершкове масло - 175 г; горішки - за смаком. Приготування Пропустіть цукрову пудру через сито і збийте її з жовтками всіх п'яти яєць і розтопленим вершковим маслом. Для того, щоб вафлі вийшли пористими і хрусткими, окремо перетворіть в піну охолоджені білки обережно введіть повітряну білкову шапку до основної маси тіста. Промаслите вафельницю і вилийте на неї порцію тіста. Обсяг останньої визначається діаметром самого пристрою. Тримайте вафлю 15-25 секунд або до зарум'янювання, потім швидко та обережно вийміть і скачайте в циліндр, озброївшись спеціальною формою або простою дерев'яною паличкою. Дайте трубочках охолонути скатанными на паличці, щоб вони тримали правильну форму після охолодження.
Тепер зробіть простий крем зі згущеного молока – класичну компанію для трубочок зі шкільного буфету. Міксером збийте пишний крем з м'якого масла, додайте до нього варене згущене молоко і ще раз старанно опрацюйте суміш віночком. Додайте в крем подрібнені горішки і перекладіть його в кондитерський мішок. Начинка для вафельних трубочок готова, залишається лише відсадити її в порожнину трубочок і можна подавати.
Як приготувати вафельні трубочки?
Ще один спосіб зробити вафельну трубочку більш хрусткою – додати картопляний крохмаль в борошно. В якості наповнювача наших хрустких трубочок виступить вельми незвичайний сирний крем.
Інгредієнти: Для трубочок:
яйце - 1 шт.; вершкове масло - 45 г; молоко - 60 мл; цукровий пісок - 25 г; борошно - 35 г; крохмаль - 20 р. Для крему:
сир - 265 г; вершковий сир - 125 г; мед - 55 мл; цедра одного лимона. Приготування Збийте яйце з молоком і розтопленим маслом, додайте в суміш цукровий пісок або еквівалентну кількість пудри. Змішайте крохмаль з борошном і додати сухі інгредієнти до рідин, замішуючи тісто для вафельних трубочок середньої густоти. Вилийте півтори-дві столові ложки тіста прямо в центр розігрітій і промасленого вафельниці, закрийте пристрій і тримайте вафлю від 40 секунд до хвилини. Ще гарячі рум'яні вафлі скрутіть в сигару і остудіть, утримуючи форму.
Пропустіть сир через сито і збийте блендером його з вершковим сиром, медом і цитрусової цедрою. Наповніть сирним кремом порожнисті трубочки і приступайте до дегустації.
Вафельні трубочки зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для трубочок:
вода - 590 мл; борошно - 215 г; цукровий пісок - 145 г; рослинне масло - 120 мл; жирні вершки - 65 мл Для крему:
варена згущене молоко - 1 1/2 банки; вершкове масло - 335 р. Приготування Змішайте все борошно зі склянкою води і до отриманого густого тесту підливайте решту рідина, стежачи за тим, щоб не утворилося грудок. Влийте масло, додайте цукор і вершки, а потім вилийте тісто в вафельницю і готуйте вафлі, слідуючи вказівкам вашого пристрою. Поверніть трубочки і остудіть їх.
Збийте згущене молоко з м'яким маслом. Наповніть трубочки кремом за допомогою кондитерського шприца.