Вернуться назад Распечатать

Еклери в домашніх умовах

Еклери в домашніх умовах
Тане заварна оболонка для еклерів, в компанії наповнювача з крему або згущеного молока , знайома нам з дитинства. Традиційний французький десерт вмить облетіла всю земну кулю і полюбився їдцям у всіх його куточках. Сьогодні ми спробуємо відродити класичні рецепти і познайомити вас з сучасними варіаціями на тему приготування еклерів в домашніх умовах.

Еклери в домашніх умовах з заварним кремом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • вершкове масло - 75 г;

  • вода - 185 мл;

  • борошно - 110 г;

  • яйця - 3 шт.


  • Для заварного крему:

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • борошно - 35 г;

  • молоко - 255 мл;

  • вершки для збивання - 165 мл;

  • стручок ванілі.


  • Для глазурі:

  • гіркий шоколад - 135 г;

  • масло вершкове - 45 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати еклери в домашніх умовах, займіться тестом, для якого воду і масло доводять до кипіння, а після з'єднують з просіяним борошном. Отримане тісто прогрівають при безперервному помішуванні, не більше хвилини, а потім відставляють убік, злегка охолоджують і збивають з яйцями. Останні додаються до завареною борошні порційно, при високій швидкості ходу міксера. Перекладіть тісто в мішок з зубчастої або круглої кондитерської насадкою і відсаджуйте порціями на пергамент. Основи наших еклерів повинні провести в духовці перші 12 хвилин при 225 градусах, а потім ще 20 при 180.
    Охолодіть оболонки для еклерів, а самі візьміться за крем. Для останнього яєчні жовтки з'єднують із борошном і цукром-піском, а в готову суміш порціями вливають підігріті вершки з ваніллю, безперервно збиваючи крем міксером, щоб уникнути згортання жовтків. Пропустіть крем через сито, щоб позбутися від самих дрібних грудочок.
    Наповніть остившім кремом кондитерський шприц і отсадите наповнювач в порожнину еклерів. Готове ласощі покрийте глазур'ю на основі гіркого шоколаду, розтопленого з вершковим маслом.

    Еклери в домашніх умовах зі згущеним молоком


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершкове масло - 115 г;

  • вода - 240 мл;

  • борошно - 115 г;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • яйця - 4 шт.


  • Для начинки:

  • вершки для збивання - 960 мл;

  • заварна згущене молоко - 260 р.


  • Приготування
    Довівши до кипіння масло і воду з цукром, всипте до рідин борошно і збийте до утворення однорідного маслянистого грудки тіста. Потримайте наполовину готове тісто на вогні чекаючи того часу, коли воно почне залишати борошняний наліт на поверхні посуду, після чого ком охолодіть і збийте до нього яйця, інтенсивно опрацьовуючи все міксером. Тісто для еклерів в домашніх умовах готове, залишається лише охолодити його, перекласти в кондитерський мішок і розподілити порціями на пергаменті, після чого можна приступати до випічки спершу при 200 градусах 15 хвилин, а потім ще 20-25 хвилин при 180.
    В якості начинки ви можете використовувати просто згущене молоко, але повітряний крем буде делікатніше. Для крему вершки збийте до стійкої піни, порціями додаючи згущене молоко прямо в процесі збивання. Найзручніше наповнювати оболонки кремом за допомогою спеціального шприца.

    Рецепт солоних еклерів в домашніх умовах


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода - 95 мл;

  • молоко - 25 мл;
  • Еклери в домашніх умовах

  • вершкове масло - 55 г;

  • борошно - 75 г;

  • яйця - 2 шт.


  • Для начинки:

  • авокадо - 2 шт.;

  • вершки - 25 мл;

  • мелена паприка, сіль - по щіпці;

  • креветки - 750 р.


  • Приготування
    Воду з маслом і молоком, доведіть до кипіння і змішайте з борошном. Додайте в тісто яйця, безперервно збиваючи його міксером. Готове тісто порціями отсадите на пергамент і випікайте 25 хвилин при 185 градусах.
    Приготуйте крем, збивши м'якоть авокадо з вершками і спеціями. Отсадите крем поверх половинки еклер, зверху викладіть хвости відварених креветок і накрийте другою половиною ейлера.