Тане заварна оболонка для еклерів, в компанії наповнювача з крему або згущеного молока , знайома нам з дитинства. Традиційний французький десерт вмить облетіла всю земну кулю і полюбився їдцям у всіх його куточках. Сьогодні ми спробуємо відродити класичні рецепти і познайомити вас з сучасними варіаціями на тему приготування еклерів в домашніх умовах.
Еклери в домашніх умовах з заварним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 75 г; вода - 185 мл; борошно - 110 г; яйця - 3 шт. Для заварного крему:
яєчні жовтки - 3 шт.; борошно - 35 г; молоко - 255 мл; вершки для збивання - 165 мл; стручок ванілі. Для глазурі:
гіркий шоколад - 135 г; масло вершкове - 45 р. Приготування Перед тим, як приготувати еклери в домашніх умовах, займіться тестом, для якого воду і масло доводять до кипіння, а після з'єднують з просіяним борошном. Отримане тісто прогрівають при безперервному помішуванні, не більше хвилини, а потім відставляють убік, злегка охолоджують і збивають з яйцями. Останні додаються до завареною борошні порційно, при високій швидкості ходу міксера. Перекладіть тісто в мішок з зубчастої або круглої кондитерської насадкою і відсаджуйте порціями на пергамент. Основи наших еклерів повинні провести в духовці перші 12 хвилин при 225 градусах, а потім ще 20 при 180.
Охолодіть оболонки для еклерів, а самі візьміться за крем. Для останнього яєчні жовтки з'єднують із борошном і цукром-піском, а в готову суміш порціями вливають підігріті вершки з ваніллю, безперервно збиваючи крем міксером, щоб уникнути згортання жовтків. Пропустіть крем через сито, щоб позбутися від самих дрібних грудочок.
Наповніть остившім кремом кондитерський шприц і отсадите наповнювач в порожнину еклерів. Готове ласощі покрийте глазур'ю на основі гіркого шоколаду, розтопленого з вершковим маслом.
Еклери в домашніх умовах зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 115 г; вода - 240 мл; борошно - 115 г; цукровий пісок - 15 г; яйця - 4 шт. Для начинки:
вершки для збивання - 960 мл; заварна згущене молоко - 260 р. Приготування Довівши до кипіння масло і воду з цукром, всипте до рідин борошно і збийте до утворення однорідного маслянистого грудки тіста. Потримайте наполовину готове тісто на вогні чекаючи того часу, коли воно почне залишати борошняний наліт на поверхні посуду, після чого ком охолодіть і збийте до нього яйця, інтенсивно опрацьовуючи все міксером. Тісто для еклерів в домашніх умовах готове, залишається лише охолодити його, перекласти в кондитерський мішок і розподілити порціями на пергаменті, після чого можна приступати до випічки спершу при 200 градусах 15 хвилин, а потім ще 20-25 хвилин при 180.
В якості начинки ви можете використовувати просто згущене молоко, але повітряний крем буде делікатніше. Для крему вершки збийте до стійкої піни, порціями додаючи згущене молоко прямо в процесі збивання. Найзручніше наповнювати оболонки кремом за допомогою спеціального шприца.
Рецепт солоних еклерів в домашніх умовах
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 95 мл; молоко - 25 мл; вершкове масло - 55 г; борошно - 75 г; яйця - 2 шт. Для начинки:
авокадо - 2 шт.; вершки - 25 мл; мелена паприка, сіль - по щіпці; креветки - 750 р. Приготування Воду з маслом і молоком, доведіть до кипіння і змішайте з борошном. Додайте в тісто яйця, безперервно збиваючи його міксером. Готове тісто порціями отсадите на пергамент і випікайте 25 хвилин при 185 градусах.
Приготуйте крем, збивши м'якоть авокадо з вершками і спеціями. Отсадите крем поверх половинки еклер, зверху викладіть хвости відварених креветок і накрийте другою половиною ейлера.