Якщо боїтеся підступитися до духовому шафі, але бажаєте нагодувати домашніх смачними пиріжками, то обсмажте у фритюрі. У цьому матеріалі ми поділимося з вами рецептами смажених пиріжків з вишнями, в основі яких буде лежати різне тісто.
Смажені пиріжки з вишнею з дріжджового тіста – рецепт
Найпишніші і повітряні пиріжки робляться саме з дріжджового тіста, навіть незалежно від способу приготування. Ми пропонуємо вам ще один варіант дріжджового тіста-основи, яка готується з мінімуму інгредієнтів.
Інгредієнти: рослинне масло - 20 мл; вода - 440 мл; борошно - 510 г; сухі інстантні дріжджі - 1 ч. ложка; вишня - 280 м; цукровий пісок - 65 г; кориця мелена - 1/2 ч. ложки. Приготування Ледь підігрійте воду, вона повинна бути дійсно ледве теплою, інакше дріжджі загинуть від високої температури. Розчиніть у воді щіпку цукрового піску і всипте дріжджі. Залиште дріжджовий розчин в теплі хвилин на 10 про початок життєдіяльності дріжджів буде свідчити пінна шапка на поверхні. Пропустивши борошно через сито, зробіть в центрі борошняний гірки «криниця», влийте в нього дріжджі і масло, замісіть тісто і залиште його підходити на півтори години. Тісто розділіть на порції, розкачайте чи розплющить кожну руками, покладіть в центр суміші з очищеної від кісточок вишні, цукру і кориці, а потім защепіть краю. Розігрійте рослинне масло і обсмажуйте в ньому пиріжки до зарум'янювання.
Простий рецепт смажених пиріжків з вишнями
Інгредієнти: Для тіста: борошно - 175 г; цукровий пісок - 25 г; вершкове масло - 115 г; рослинне масло - 55 г; кефір - 55 р. Для начинки: очищена вишня - 3 ст.; цукровий пісок - 135 г; вершкове масло - 10 г; сік лимона - 15 мл; крохмаль - 5 г; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки. Приготування Спершу приготуйте вишневу начинку, оскільки їй необхідний час для того, щоб охолонути. З'єднайте вишню з цукровим піском і лимонним соком в сотейнику, дочекайтеся, коли ягоди пустять сік, а потім додайте вершкове масло і крохмаль. Для аромату до вишням можна капнути ванільного екстракту. Коли ягідний сік загусне, зніміть сотейник з вогню і дайте повністю охолонути.
Замісіть просте тісто, з'єднавши обидва види масла з кефіром і цукром, а потім доповнивши суміш борошном. Розкачайте і розділіть тісто, в центр кожної з коржів покладіть по ложці вишневої начинки, а потім защепіть краю. Готуйте смажені пиріжки з вишнею на кефірі у великій кількості олії до рум'янцю.