Для тих, хто не любить клопоту з замісом тіста, пропонуємо прості рецепти приготування ледачих пиріжків. Цим нехитрим стравою можна нагодувати домочадців або просто організувати смачний сніданок або перекус, витративши мінімум часу і зусиль.
Ледачі пиріжки з фаршем
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 320 г; кефір – 500 мл; сода – 7 г; цукровий пісок – 7 г; сіль – 7 г; рослинна олія для обсмажування; Для начинки:
м'ясний фарш – 500 г; цибуля ріпчаста – 180 г; свіжа зелень (за бажанням) – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; часник – 2 зубки. Приготування Для найкращого результату перед приготуванням тіста кефір трохи прогріваємо. Його температура повинна бути приблизно тридцять градусів. Потім додаємо соду і перемішуємо. Тепер додаємо сіль, цукор і даємо постояти п'ять-сім хвилин. Після закінчення часу потроху підсипаємо просіяне борошно і заводимо тісто консистенцією, як рідка сметана.
Очищаємо цибулю і часник, подрібнюємо його дуже дрібно ножем або скористаємося м'ясорубкою і додаємо до м'ясного фаршу. Додаємо сіль, мелений чорний перець за смаком, і посічену свіжу зелень (за бажанням) і перемішуємо.
Тепер з'єднуємо тісто з фаршем і гарненько перемішуємо.
На сковороду наливаємо олію, прогріваємо його гарненько і ложкою накладаємо потроху тісто з фаршем, формуючи пиріжки. Процедура їх випікання схожа з приготуванням оладок.
Коли ледачі пиріжки підрум'яняться на середньому вогні з обох сторін, виймаємо їх на тарілку, просочивши зайвий жир серветкою або паперовим рушником.
Аналогічним чином готуються ледачі пиріжки з зеленою цибулею і яйцем, де замість м'ясного фаршу в тісто додаємо суміш відварених яєць і зеленого лука.
Ледачі пиріжки з сосискою, картоплею і сиром з лаваша
Інгредієнти: лаваш тонкий – 1 аркуш; сосиски – 6 шт; бульби картоплі середнього розміру – 3 шт.; твердий сир – 55 г; вершкове масло – 35 г; сіль – за смаком; рослинна олія для смаження; мелений чорний перець – за смаком. Приготування Бульби картоплі очищаємо від шкірки і відварюємо до готовності. Потім раздавливаем їх товкачем, додаємо вершкове масло, сіль і мелений чорний перець і гарненько перемішуємо.
Лист лаваша ділимо на прямокутники розміром по ширині як сосиска, а по довжині приблизно п'ятнадцять сантиметрів. Кожен прямокутник промазуємо картопляним пюре, зверху притрушиваем пропущеним через тертку сиром, покласти на край сосиску і формуємо рулетик.
Обсмажуємо рулети на рослинному маслі до підрум'янення і подаємо до столу.