Вернуться назад Распечатать

Ледачі пиріжки

Ледачі пиріжки
Для тих, хто не любить клопоту з замісом тіста, пропонуємо прості рецепти приготування ледачих пиріжків. Цим нехитрим стравою можна нагодувати домочадців або просто організувати смачний сніданок або перекус, витративши мінімум часу і зусиль.

Ледачі пиріжки з фаршем


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 320 г;

  • кефір – 500 мл;

  • сода – 7 г;

  • цукровий пісок – 7 г;

  • сіль – 7 г;

  • рослинна олія для обсмажування;


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш – 500 г;

  • цибуля ріпчаста – 180 г;

  • свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • часник – 2 зубки.


  • Приготування
    Для найкращого результату перед приготуванням тіста кефір трохи прогріваємо. Його температура повинна бути приблизно тридцять градусів. Потім додаємо соду і перемішуємо. Тепер додаємо сіль, цукор і даємо постояти п'ять-сім хвилин. Після закінчення часу потроху підсипаємо просіяне борошно і заводимо тісто консистенцією, як рідка сметана.
    Очищаємо цибулю і часник, подрібнюємо його дуже дрібно ножем або скористаємося м'ясорубкою і додаємо до м'ясного фаршу. Додаємо сіль, мелений чорний перець за смаком, і посічену свіжу зелень (за бажанням) і перемішуємо.
    Тепер з'єднуємо тісто з фаршем і гарненько перемішуємо.
    На сковороду наливаємо олію, прогріваємо його гарненько і ложкою накладаємо потроху тісто з фаршем, формуючи пиріжки. Процедура їх випікання схожа з приготуванням оладок.
    Коли ледачі пиріжки підрум'яняться на середньому вогні з обох сторін, виймаємо їх на тарілку, просочивши зайвий жир серветкою або паперовим рушником.
    Аналогічним чином готуються ледачі пиріжки з зеленою цибулею і яйцем, де замість м'ясного фаршу в тісто додаємо суміш відварених яєць і зеленого лука.

    Ледачі пиріжки з сосискою, картоплею і сиром з лаваша


    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий – 1 аркуш;

  • сосиски – 6 шт;

  • бульби картоплі середнього розміру – 3 шт.;

  • твердий сир – 55 г;

  • вершкове масло – 35 г;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна олія для смаження;

  • мелений чорний перець – за смаком.
  • Ледачі пиріжки


    Приготування
    Бульби картоплі очищаємо від шкірки і відварюємо до готовності. Потім раздавливаем їх товкачем, додаємо вершкове масло, сіль і мелений чорний перець і гарненько перемішуємо.
    Лист лаваша ділимо на прямокутники розміром по ширині як сосиска, а по довжині приблизно п'ятнадцять сантиметрів. Кожен прямокутник промазуємо картопляним пюре, зверху притрушиваем пропущеним через тертку сиром, покласти на край сосиску і формуємо рулетик.
    Обсмажуємо рулети на рослинному маслі до підрум'янення і подаємо до столу.