Пісочний пиріг з абрикосами – неймовірно ніжне і смачне ласощі. Така випічка, безсумнівно, сподобається і дітям, і їх батькам!
Пісочний пиріг з сиром і абрикосами
Інгредієнти: маргарин – 150 г; цукор – 100 г; яйце – 3 шт.; розпушувач – 2 ч. ложки; борошно – 400 р. Для начинки:
сир – 600 г; цукор – 150 г; ванілін – 1 ч. ложка; яйце – 3 шт.; вершки – 200 мл; свіжі абрикоси; крохмаль – 50 р. Приготування Отже, спочатку давайте підготуємо з вами тісто для абрикосового пирога. Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, а потім розтираємо з цукровим піском. Вводимо свіжі яйця і злегка збиваємо. Тепер додаємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо. Форму промазуємо маслом, викладаємо тісто і ліпимо бортики. Зверху розподіляємо абрикоси без кісточок, розламані на половинки. Сир розтираємо через сито, додаємо яйця, крохмаль і перемішуємо. Вершки збиваємо з цукровим піском, ваніліном і з'єднуємо з сирною масою. Ретельно все перемішуємо, викладаємо начинку поверх абрикосів і розрівнюємо. Відправляємо пиріг в розігріту духовку і випікаємо.
Рецепт пирога з пісочного абрикосами
Інгредієнти: Для тіста:
вершковий маргарин – 100 г; цукор – 100 г; яйце – 1 шт.; розпушувач; борошно – 200 р. Для начинки:
абрикоси – 200 р. Для безе:
білок яєчний – 2 шт.; пудра цукрова – 100 г; лимонний сік. Приготування Розтоплюємо Маргарин і даємо трохи охолонути. Потім всипаємо цукор, розбиваємо яйце, додаємо дрібку солі і розмішуємо. Далі порціями всипаємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо тісто. Прибираємо його в холодильник на деякий час, а потім розподіляємо у формі, формуючи невисокі бортики. У абрикосів видаляємо кісточки, розламуємо їх на половиночки і викладаємо опуклою частиною вгору. Яєчний білок охолоджуємо, збиваємо міксером і поступово вводимо цукрову пудру і лимонний сік. Отриману пишну масу розподіляємо рівним шаром по фруктам і відправляємо пісочний пиріг з абрикосами і безе в розігріту духовку на 35 хвилин.
Пісочний пиріг з абрикосами і заливкою
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 100 г; борошно – 150 г; яйце – 1 шт. Для начинки:
абрикоси – 500 р. Для заливки:
сметана – 150 мл; цукор – 3 ст. ложки; яйце – 2 шт. Приготування Масло розтоплюємо, вводимо яйця і всипаємо борошно. Вимішуємо тісто і розподіляємо його у формі, зліпивши пальцями бортики. Прибираємо заготовку в холодильник. Для заливки змішуємо нежирну сметану з цукром, вводимо яйця і збиваємо міксером. З абрикосів виймаємо всі кісточки і розкладаємо фрукти на тісто. Заливаємо сметаною сумішшю і відправляємо пиріг в розігріту духовку.