Пропонуємо вам приготувати на сковороді неймовірно смачні пиріжки з абрикосами для пікніка або домашнього чаювання. Вони виходять повітряними, м'якими, а невелика кислинка абрикосів надає їм неповторний річний присмак і аромат.
Рецепт смажених пиріжків з абрикосами
Інгредієнти: молоко – 500 мл; цукор – 100 г; ванілін – 10 г; борошно – 300 г; дріжджі – 30 г; масло рослинне – 15 мл Для начинки:
цукор – 100 г; абрикоси – 1 кг Приготування Масло розтоплюємо і змішуємо зі злегка підігрітим молоком. Потім висипаємо дріжджі і цукор. Перемішуємо, додаємо ванілін і вводимо трохи борошна. Ставимо опару в тепле місце і залишаємо на 30 хвилин. Після цього вводимо борошно, замішуємо пружне тісто, промазуємо його маслом і викладаємо в миску. Накриваємо серветкою і залишаємо хвилин на 20. Не гаючи часу, готуємо начинку. Абрикоси промиваємо, поділяємо на половинки, виймаємо кісточки і засипаємо цукром. Потім формуємо з тіста круглі коржики, кладуть у кожну по кілька половинок абрикосів і скріплюємо краю. У сковороду наливаємо олію, розігріваємо його, викладаємо пиріжки і обсмажуємо їх з усіх сторін.
Смажені пиріжки з абрикосами на кефірі
Інгредієнти: кефір – 1 л; сода – 3 г; борошно – 800 г; цукор – 250 г; Для начинки:
цукор – 100 г; абрикоси – 1 кг Приготування Кефір змішуємо з цукром і гарненько перемішуємо до повного розчинення кристалів. Далі вводимо борошно і замішуємо густе тісто, не липнущее до рук. Викладаємо його на стіл, ретельно розминаємо і залишаємо хвилин на 20 полежати, накривши рушником. Абрикоси промиваємо, поділяємо на половинки і виймаємо кісточки. З тіста ліпимо «ковбаску», нарізаємо її на частини і робимо коржі. Середину кожної заготовки посипаємо цукром і викладаємо начинку. Потім з'єднуємо краю, щільно слепляем їх і обсмажуємо пиріжки в гарячому маслі.
Смажені пиріжки з абрикосами
Інгредієнти: Для тіста:
мука – 4 ст. ложки; окріп – 125 мл; масло рослинне – 4 ст. ложки. Для опари:
борошно – 3 ст. ложки; живі дріжджі – 30 г; вода тепла – 15 ст.; сіль – 1 ч. ложка; цукор – 2 ст. ложки. Для начинки:
абрикоси – 1 кг; борошно; цукор – за смаком. Приготування Теплу воду виливаємо в миску кладемо живі дріжджі, всипаємо цукор і сіль. Все гарненько розмішуємо до повного розчинення кристалів. Далі вводимо поступово пшеничне борошно і поставити опару в тепле місце. Цим часом окремо з'єднуємо борошно з маслом, вливаємо окріп і залишаємо тісто остигати. Тепер з'єднуємо обидві маси і замішуємо дріжджове тісто. Скачуємо його в кульку, кладемо в миску, накриваємо плівкою і ставимо в тепло на 15 хвилин. А ми поки що займемося начинкою: абрикоси перебираємо, промиваємо і виймаємо кісточки, розділивши їх на половинки. Обминаємо тісто, викладаємо на стіл і ділимо на шматочки. Розкачуємо кожен коржик, кладемо шматочки абрикос, присипаємо цукром, борошном і ліпимо пиріжки. Обсмажуємо їх на розпеченій з маслом сковороді до появи золотистої скоринки.