Ви можете приготувати відразу кілька видів тіста для будь випічки без додавання яєць, вершкового масла або будь-яких інших продуктів тваринництва. Трійка простих рецептів пісного тіста для пиріжків зібрана в цьому матеріалі.
Рецепт пісного тіста для пиріжків
Інгредієнти: вода - 550 мл; свіжі дріжджі - 75 г; борошно - 980 р; розпушувач - 7 г; лимонний сік - 1 /3 ч. ложки; оливкова олія - 55 мл; сіль - 3 ч. ложки. Приготування Підігрійте воду так, щоб вона стала ледь теплою. Розчиніть в рідині пучку цукрового піску і свіжі дріжджі, а потім залиште останні активізуватися. Про початок активізації буде свідчити освіта пінної шапки з дрібними бульбашками повітря на поверхні дріжджового розчину. Пропустивши борошно через сито і з'єднавши її з сіллю і розпушувачем, зробіть в центрі суміші поглиблення і влийте в нього дріжджовий розчин. Слідом додайте масло і цитрусовий сік, а потім приступайте до замішування тіста з допомогою кухонного комбайна. Попередньої расстойки перед формуванням цього тесту не потрібно, а тому можете відразу ділити його на порції, расплющівать долонею, начиняти і ліпити пиріжки. Перед розміщенням в духовці пісного дріжджового тіста для пиріжків слід дати піднятися хвилин 15-20.
Швидке пісне тісто для пиріжків
Інгредієнти: борошно - 290 г; оливкова олія - 75 мл; вода - 155 мл; розпушувач - 7 р. Приготування У цьому рецепті мінімум складових, а тому схема приготування елементарно проста: з'єднайте разом всі сухі інгредієнти, потім влийте до них теплу воду з маслом і замісіть еластичне тісто. Останнє не повинно бути клеклым або прилипати до рук. Миску з тістом накрийте і залиште хвилин на 15 після чого можна відразу приступати до формування пиріжків.
Пісне тісто на розсолі для пиріжків
Інгредієнти: розсіл - 135 мл; сухі дріжджі - 5 г; цукровий пісок - 10 г; борошно - 230 г; рослинна олія - 25 мл Приготування Злегка підігрійте воду. Якщо у вашому розпорядженні є соєве молоко, то замініть розсіл їм або приготуйте суміш. Розчиніть у ледь теплої рідини цукровий пісок і додайте в розчин дріжджі. Дайте дріжджам активізуватися, тобто утворити на поверхні рідини пінну шапку, після чого влийте рослинне масло і додайте пропущений через сито борошно. Накривши посудину з тістом рушником, залиште підходити до подвоєння в розмірі.