Абрикоси і сир чудово поєднуються в готових десертах. Не є винятком і випічка, приготовлена з використанням цих компонентів.
Приготуйте пиріг з абрикосами і сиром за нашими рецептами і ви неодмінно залишитеся задоволені результатом.
Рецепт пирога з сиром і абрикосами в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 200-220 г; абрикоси – 8-10 шт.; сир – 480 м; молоко – 60 мл; яйця курячі – 3 шт.; цукровий пісок – 120 г; рослинна олія – 50 мл; розпушувач – 12 м; ванільний цукор – 1 пакетик; вершки – 90 мл; крохмаль – 30 г; крупа манна – 30 р. Приготування Просіяне борошно змішати з розпушувачем, додаємо 75 грам сиру, столову ложку цукрового піску, вершки і рослинне масло. Замішуємо тісто і визначаємо його на тридцять хвилин у холодильник.
Що залишився сир вливаємо молоко, додаємо розтерті жовтки з цукром, крохмаль, манну крупу, ванільний цукор і перемішуємо. Окремо збиваємо білки і також вводимо в сирну суміш.
Ємність мультиварки промасливаем, розподіляємо в неї тісто, формуючи високі бортики, і викладаємо зверху вимиті, обсушені абрикоси. Не забуваємо, попередньо видалити кісточки плодів. Зверху акуратно розподіляємо сирну начинку.
Налаштовуємо пристрій на режим «Випічка» і виставляємо час шістдесят хвилин. Під час процесу приготування і протягом десяти хвилин після його завершення кришку приладу не відкриваємо, так як це може негативно вплинути на легкість готового пирога.
Листковий пиріг з абрикосами і сиром
Інгредієнти: готове листкове дріжджове тісто – 1 упаковка; яйце – 1 шт.; цукровий пісок – 150 г або по смаку; сир – 490 г; очищені абрикоси – 300-400 г; картопляний крохмаль – 50 г; ванільний цукор – 10 р. Приготування Першим ділом розморожуємо дріжджове тісто, ділимо на дві частини і трохи розкачуємо. Деко або форму вистилаємо пергаментним папером і промасливаем її.
Розподіляємо на ній один пласт тіста і викладаємо по центру, трохи відступаючи від країв, сирну начинку. Для її приготування змішуємо сир з цукровим піском, ванільним цукром, яйцем і крохмалем і збиваємо до пишноти.
Зверху розкладаємо половинки або четвертинки абрикосів. Далі можна діяти двома способами: прикрити зверху другим пластом тіста, защипить краю і зробити зверху кілька довільних розрізів або підвернути краю нижнього пласта наверх, а другий пласт нарізати на довгі смужки і сформувати з них зверху решітку.
Для випікання визначаємо пиріг в духовку на сорок хвилин при температурі 185 градусів.