Випічка зі свіжими ягодами – класика, віддавати данину якій приємно і смачно одночасно. Зайнятися останнім у нижченаведених рецептах плануємо і ми, роблячи головним героєм цього матеріалу пиріжки з малиною, приготовлені в духовці. Зробити таке ласощі можна як з свіжих, так і з заморожених ягід, а в якості основи використовувати домашнє здобне дріжджове тісто або покупне листкове – для швидкості приготування.
Рецепт пиріжків з малиною в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 980 р; яйце - 1 шт.; дріжджі інстантні - 5 г; масло вершкове - 95 г; молоко - 280 мл; цукровий пісок - 15 р. Для начинки: малина - 430 г; цукровий пісок - 45 р. Приготування Пропустивши борошно через сито, приступайте до замішування тіста, для приготування якого достатньо зробити лунку в борошняній гірці і влити в неї дріжджовий розчин, розтоплене, але не гаряче масло і збите з цукром яйце. Готове липковатое тісто далі накривають і залишають підійти до подвоєння в розмірах. Як тільки це відбудеться, розділіть тісто на порції, розплющить кожну між долонями і помістіть в центр малину з дрібкою цукрового піску. Якщо ви готуєте пиріжки зі свіжою малиною в духовці, то немає необхідності додавати до ягоді крохмаль, але якщо в основі заморожені продукти, то разом з пучкою цукру не поміщає і щіпка крохмалю, щоб начинка не була надто текучою. Розклавши начинку в центі, з'єднайте обидва краї тіста так, щоб покрити її, переверніть пиріжок швом вниз і покрийте його поверхню збитим жовтком. Готуйте випічку в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини.
Пиріжки з малиною в духовці без дріжджів
Якщо бажання і часу на приготування ягідних пиріжків не вистачає, то в якості основи для них можна використовувати не тільки дріжджове, але і звичайне листове тісто. На ліпку таких пиріжків підуть лічені хвилини, а для начинки з малини для пиріжків ви можете брати як свіжі ягоди, так і джем або варення на їх основі.
Інгредієнти: листкове тісто - 480 м; малинове варення - 65 мл; жменя горіхів; яйце - 1 шт.; молоко - 15 мл Приготування Розморозивши пласт тіста, ледь розкачайте його розділіть на круги або квадрати будь-якого розміру. У центр кожного шматочка тіста викладіть порцію варення і зверху посипте все подрібненими горішками. З'єднайте обидва краї тіста змастіть пиріг збитим яйцем з молоком. Розмістіть деко з пиріжками в розігрітій до 190 градусів духовці і запікайте до зарум'янювання (близько 15-20 хвилин).