Приготування листкового тіста читається одним з найбільш складних і тривалих процесів, але сучасні виробники нерідко полегшують покупцям завдання, подібне сталося і з листковим тестом, який тепер можна знайти на прилавках більшості продуктових точок, акуратно упакованим в яскраву обгортку. Ваше завдання розморозити пластини тіста, зробити начинку і сформувати пиріжки.
Листкові пиріжки з яблуками
Інгредієнти: упаковка листкового тіста; вершкове масло - 15 г; яблука - 480 м; крохмаль - 5 г; крижана вода - 45 мл; цукровий пісок - 35 г; кориця мелена - щіпка; яйце - 1 шт. Приготування Попередньо розігрів духовку до 185 градусів, а також розморозивши готове листкове тісто, прийміть за просту, але ароматну яблучну начинку. Для приготування начинки очищені від шкірки і серцевини плоди нарізають кубиками і кладуть у сотейник. Через 5-6 хвилин слідом за яблучними шматочками відправляється цукровий пісок, шматочок масла і кориця, а ще через пару хвилин – розчинений у крижаній воді крохмаль. Коли начинка загусне, охолодіть її і розкладіть на половинку квадрата з листкового тіста. Накрийте начинку другою половинкою тіста, краї скріпіть і зробіть кілька отворів зверху. Змастіть пиріжки яйцем і відправте запікатися 17-20 хвилин.
Пиріжки з м'ясом з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: упаковка листкового дріжджового тіста; м'ясний фарш - 175 г; морква - 45 г; жменя зелені петрушки; ріпчаста цибуля - 60 г; картопляний бульба; яйце - 1 шт. Приготування Приготуйте овочеву засмажку з нарізаної моркви, ріпчастої цибулі і дрібних кубиків картоплі. До засмаженим овочів покладіть фарш, дайте йому схопитися, приправте і доповніть все зеленню петрушки. Розкладіть начинку на шматочках розкатаного тіста, краї скріпіть, а покрийте поверхню яйцем. Випікайте при 20 градусах - 18-20 хвилин.
Листкові пиріжки з вишнею
Інгредієнти: вишня - 95 г; вершкове масло - 15 г; груша - 120 г; жменя очищеного мигдалю; крохмаль - 4 ч. ложки; цукровий пісок - 75 г; сік лимона - 15 мл; яйце - 1 шт.; упаковка листкового тіста. Приготування Припустіть шматочки груші на вершковому маслі протягом 6-8 хвилин. До груші покладіть вишню і очищений і нарізаний мигдаль. Всипте до начинки цукор, влийте лимонний сік і дайте кристалам розчинитися повністю. Охолодіть вишневу начинку і викладіть її на нарізані квадратами пласт тіста. Складіть тісто навпіл, змастіть збитим яйцем і залиште листкові пиріжки запікати 20-25 хвилин при 185 градусах.