Ароматна, домашня випічка, напевно, мало кого залишить байдужим. У цій статті ми вам розповімо рецепти приготування пиріжків з вишнями з листкового тіста. Вони виручать, коли потрібно терміново щось приготувати до чаю, особливо якщо в морозилці є упаковка-інша готового листкового тіста.
Пиріжки з вишнею з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: тісто листкове дріжджове – 450 г; вишня свіжа – 500 г; картопляний крохмаль – 50 г; цукор – 125 г; молоко – 15 мл; яйця -1 шт. Приготування Вишню відокремлюємо від кісточок, додаємо цукор, крохмаль, перемішуємо, ставимо на малий вогонь і проварюємо до закипання, обов'язково помішуючи. Після загустіння охолоджуємо суміш до кімнатної температури. Розморожене листкове дріжджове тісто розкочуємо. Нарізаємо отриманий пласт на шматочки прямокутної форми і переміщаємо на деко. Його бажано застелити пекарської папером, щоб уникнути прилипання виробів. Яйце збиваємо з молоком і отриманою сумішшю змащуємо краю прямокутничків. У центр кожного викладаємо начинку. Скріплюємо краю, притискаючи їх руками або виделкою. В останньому випадку вийде ще й красиво. Змащуємо верх пиріжків яєчною сумішшю і відправляємо в духовку, яка повинна бути прогріта до температури 200-210 градусів, на 15 хвилин.
Пиріжки з вишнею з листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 500 г; цукор – 100 г; яйця – 1 шт.; вишня – 300 г; ванілін – за смаком; крохмаль картопляний – 4 ст. ложки. Приготування У вишні видаляємо кісточки, засипаємо її цукром і ваніліном. Сік, який виділяється, зливаємо, інакше він буде випливати з виробів в процесі випічки. Розморожене природним шляхом тісто розрізаємо на прямокутники розміром приблизно 8 на 10 см Кожен шматочок трохи розкачуємо. На одну половину викладаємо вишню і зверху притрушиваем 1 чайною ложкою крохмалю. Завдяки йому начинка вийде більш в'язкою. Білком змащуємо краю прямокутника, скріплюємо їх, формуючи пиріжок, а потім жовтком промазуємо верх. Поміщаємо пиріжки на деко і випікаємо близько півгодини в помірно нагрітій духовці. Пиріжки зі свіжою вишнею з листкового тіста дуже смачні в теплому вигляді.
Пиріжки з листкового тіста з замороженої вишнею і вершковим сиром
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 450 г; вершковий сир – 200 г; вишня заморожена – 400 г; крохмаль картопляний – 35 г; пудра цукрова – 6 ст. ложок; ванільний екстракт – 1 ч. ложка; сік лимона – 15 мл; жовток - 1 шт.; молоко – 2 вт. ложки; цукор. Приготування Вишню без кісточок розморожуємо, додаємо сік лимона і крохмаль. Вершковий сир змішуємо з ванільним екстрактом і цукровою пудрою. Кожен лист листкового тіста розкачуємо і розрізаємо на 4 прямокутника. На кожен з них викладаємо трохи вершкового сиру і вишню. Краї тіста змащуємо яйцем, збитим з молоком. Формуємо пиріжки у вигляді трикутничків. Кожен з них змащуємо яєчною масою і притрушиваем цукром. Відправляємо пиріжки в духовку з температурою 200 градусів. А через 15 хвилин вони будуть готові. Варто їх лише трохи остудити і приступати до чаювання.