Завдяки широкому розмаїттю готової продукції в сучасних маркетах, перед нами все рідше стоїть питання про те, що можна приготувати на вечерю. Полиці супермаркетів рясніють готовими напівфабрикатами, починаючи від гарнірів і закінчуючи стравами з морепродуктів і м'яса. Серед іншого асортименту обов'язково зустрінеться коробка-інша готового тіста: листкового, пісочного і навіть дріжджового, яка може послужити основою для цілого розмаїття домашньої випічки.
Головний герой нашого сьогоднішнього матеріалу – листкове тісто з якого ми зробимо слойки з грибами, сиром, м'ясом.
Слойки з куркою і сиром з готового листкового тіста
Інгредієнти: листкове тісто - 2 аркуша; куряче філе - 480 м; гострий соус - за смаком; кетчуп - 45 мл; твердий сир - 145 г; яйце - 1 шт. Приготування Підготуйте всі інгредієнти зі списку за той час, що займає розігрів духової шафи до 200 градусів: відваріть і розберіть на волокна курятину, натріть сир і розкачайте розморожені пласти тіста. Змішайте волокна курячого філе з соусом із суміші кетчупу і гострого соусу. Додайте до курки тертий сир і викладіть начинку на квадрат листкового тіста. Складіть краю квадрата так, щоб утворився трикутник, і змажте всі збитим яйцем перед розміщенням в духовці. Готуйте слойки 20 хвилин.
Слойки з ковбасою і сиром
Якщо під рукою не виявилося м'яса, зате знайшлася ковбаса, її також можна додати до сиру та соусу в якості начинки для слойки, а щоб зробити останню трохи більш пікантною, до складу рецепта також включена гірчиця, часник, вустерширський соус і цибулю.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 45 г; копчена ковбаса - 195 г; тертий твердий сир - 90 г; часниковий зубок; зернова гірчиця - 5 г; вустерширський соус - 10 мл; щіпка сушеного чебрецю; лист листкового тіста. Приготування Наріжте соломкою ковбасу і покладіть на розігріту суху сковороду. Як тільки шматочки підрум'яняться, перекладіть їх на окреме блюдо, а на вытопившемся жиру спасеруйте кільця ріпчастої цибулі. Коли цибуля стане м'яким, додайте до зажарки часниковий зубок, а ще через півхвилини з'єднайте її з гірчицею і вустером, додайте чебрець і поверніть ковбасу тому. Дайте начинці охолонути, а потім викладіть її в центр квадрата з тесту разом з жменею сиру. Защепіть краю слойки і додайте її випікатися в розігрітій до 200 градусів духовій шафі на 25 хвилин.
Слойки з грибами і сиром
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; ріпчаста цибуля - 85 м; печериці - 440 г; гілочка чебрецю; сухе біле вино - 120 мл; твердий сир - 165 г; листкове тісто - 2 аркуша; яйце. Приготування На розтопленому маслі припустіть цибулю до зарум'янювання, а потім покладіть до нього шматочки грибів і листочки чебрецю. Коли вся грибна волога піде зі сковороди, влийте туди вино і дайте йому випаруватися практично повністю. Розкачайте розморожене тісто і розділіть його на квадрати. У центр кожного квадрата покладіть ложку грибної начинки, туди ж відправте жменю тертого сиру і з'єднайте краї тіста. Змастіть слойки яйцем і додайте запікати 15 хвилин при 210 градусах.
Слойки з листкового дріжджового тіста з сиром і беконом
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; бекон - 9 скибочок; сир - 115 г; діжонська гірчиця - 25 р. Приготування Викладіть бекон на суху сковороду і підрум'яньте до хрускоту. Розламайте смужки на шматочки і з'єднайте з тертим сиром і гірчицею. Розкачайте тісто і наріжте. У центр кожного шматка викладіть сирну начинку з беконом і защепіть краю. Надішліть слойки запікати 20 хвилин при 200 градусах. Подавайте самостійно або з соусом-діп за смаком.