Ми звикли готувати варення , джеми і навіть виноградні компоти , але випічка з одним з головних плодів «оксамитового сезону» досі не користується популярністю. Ми беремося виправити цю несправедливість і дати шанс пирогу з виноградом підкорити ваше серце.
Простий пиріг з виноградом і яблуками рецепт
Яблучний пиріг – класичне осіннє ласощі, але спробуйте доповнити його іншими сезонними плодами, наприклад виноградом і нектаринами, і звичне блюдо заграє по-новому.
Інгредієнти: яблука - 185 г; нектарини - 185 г; виноград - 90 г; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; коричневий цукор - 75 г; цедра 1 лимона; листкове тісто - 1 упаковка; вершки - 35 мл Приготування Розморозьте пласт листкового тіста і злегка розкачайте його. Викладіть тісто на покритий пергаментом деко і наколіть виделкою по всьому основи, на яку будуть викладатися фрукти. Самі плоди наріжте невеликими шматочками. Змішайте всі шматочки разом, доповніть цедрою, цукром і корицею. Якщо виділяється занадто багато соку, то фрукти можна присипати крохмалем, а можна прокласти в основі конструкції шар печива, а вже поверх нього розподіляти фрукти. Розклавши плоди, зберіть краї тіста так, щоб у пирога утворилися бортики. Змастіть борту вершками і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Пиріг з виноградом – рецепт
Стандартний бісквіт виходить на новий рівень після додавання винограду. Шматочки ягід роблять м'якуш трохи більш важким і вологим, додаючи ще й яскраве розмаїття.
Інгредієнти: пшеничне борошно - 85 м; мигдальна борошно - 85 м; яйця - 6 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; вершкове масло - 75 г; цукровий пісок - 195 г; гроно винограду. Приготування Перетворіть м'яке масло, яєчні жовтки і цукор в пишний білястий крем. Коли крем буде готовий, підсипте до нього обидва
види борошна, попередньо з'єднаних з пучкою солі і розпушувачем. Білки, що залишилися перетворіть в стійку піну і обережно ввести його в загальну суміш за допомогою лопатки.
Виноград відокремте від грона і розріжте, якщо в цьому є необхідність. Додайте виноградини в тісто, вилити все у форму і залиште запікати 40-45 хвилин при 180 градусах.
При бажанні, повторити рецепт пирога з виноградом можна в мультиварці. Приготувавши тісто, вилийте його в змащену мультиварочную чашу і виставте режим «Випічка». Через годину можна перевіряти готовність десерту.
Декоруйте охолоджене ласощі ягодами винограду і обвалуванням з цукрової пудри.