Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати неймовірно смачне і повітряне тісто для смажених пиріжків різними способами.
Тісто на кефірі для смажених пиріжків
Інгредієнти: цукор білий – 1 ч. ложка; кефір – 500 мл; масло рослинне – 1 ст. ложка; сода – щіпка; борошно – 35 ст. Приготування Кефір трохи підігріваємо, додаємо сіль, цукор, додаємо соду, рослинне масло і все перемішуємо. Далі, поступово всипаємо частинами борошно і замішуємо однорідне тісто для смажених пиріжків. Тепер накриваємо його серветкою і залишаємо підніматися приблизно на півгодини.
Повітряне тісто для смажених пирожков
Інгредієнти: цукор білий – 1 ст. ложка; борошно – 4 ст.; тепла вода – 1 ст.; дріжджі швидкорозчинні – 1 ч. ложка; олія соняшникова – 3 ст. ложки; окріп – 1 ст. Приготування Отже, дріжджі висипаємо в миску, заливаємо склянкою теплої води, додаємо цукор і вливаємо рослинне масло. В емальований посуд просіваємо борошно, робимо посередині поглиблення і вливаємо туди дріжджову суміш. Всі швиденько перемішуємо, додаємо склянку окропу і вимішуємо еластичне тісто хвилин 10. Якщо борошна буде замало, то додаємо ще. Після цього накриваємо його рушником і прибираємо на 20 хвилин в будь тепле місце підніматися. Після закінчення часу дістаємо тісто і переходимо до приготування пиріжків.
Тісто з сиру для смажених пиріжків
Інгредієнти: сода харчова – 1 ч. ложка; сир – 500 г; борошно – 2 ст.; яйце – 4 шт.; оцет столовий; цукор – 2 ст. ложки. Приготування Яйця збиваємо з цукровим піском до пишного стану. Сир перекручуємо через м'ясорубку, з'єднайте з яєчною масою і кидаємо соду, погашену оцтом. Борошно окремо просіваємо, а потім акуратно з'єднуємо всі компоненти і вимішуємо повітряне тісто. Накриваємо його чистою серветкою і залишаємо хвилин на 40. Після цього приступаємо безпосередньо до приготування пиріжків.
Швидке тісто для смажених пиріжків
Інгредієнти: кип'ячена вода – 500 мл; дріжджі швидкорозчинні – 1 пакетик; цукор білий – 2 ст. ложки; масло рослинне – 2 ст. ложки; борошно – 1 кг Приготування Воду підігріваємо, висипаємо дріжджі, вливаємо рослинне масло і все перемішуємо. Потім додаємо трохи цукру і вводимо невеликими порціями борошно вищого сорту. Замішуємо еластичне повітряне тісто, накриваємо його серветкою і залишаємо в теплі приблизно на 20 хвилин.
Тісто для смажених пиріжків на йогурті
Інгредієнти: натуральний йогурт – 400 мл; яйце – 3 шт.; цукровий білий пісок – 2 ст. ложки; маргарин – 250 г; сода харчова – 1 ч. ложка; борошно вищого сорту – 4 ст. Приготування Йогурт підігріваємо до кімнатної температури і виливаємо в глибоку миску. Потім додаємо соду і ретельно перемішуємо. Маргарин натираємо на крупній тертці, додаємо в миску, додаємо яйця і кладемо за смаком цукор. Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо еластичне тісто. Далі скачуємо його в рівний кульку, загорнути в харчову плівочку і прибираємо хвилин на 25 в холод.
Тісто для смажених пиріжків на сметані
Інгредієнти: сметана – 1 ст.; борошно - 2 ст.; маргарин – 50 г; молоко коров'яче – 100 мл; цукор – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт.; сода – 1 ч. ложка; сіль дрібна – щіпка. Приготування Молоко виливаємо в ковшичек, підігріваємо і кидаємо сіль з цукром. Перемішуємо до розчинення кристалів і відставляємо. Сметану з'єднайте з яйцем, вливаємо молоко і додаємо розтоплений маргарин. Ретельно перемішуємо, а потім поступово додаємо борошно і вимішуємо тісто. Після цього переходимо безпосередньо до приготування начинки і формування пиріжків.