Дуже часто для приготування вишуканої домашньої випічки просто не вистачає часу, а на десерт обов'язково потрібно подати що-небудь смачненьке. Тоді на допомогу приходять прості рецепти, що дозволяють без особливих витрат часу і зусиль отримати смачні і гідні десертні страви. Одним з таких є пиріг з абрикосами, приготований на швидку руку. Готується швидко, а результат перевершує всі очікування.
Швидкий пиріг з абрикосами на кефірі на швидку руку
Інгредієнти: борошно пшеничне – 410 г; яйця курячі – 3 шт.; цукровий пісок – 210 г; ванільний цукор – 15 г; сода харчова – 15 г; вершкове масло – 110 г; кефір середньої жирності – 255 мл; абрикоси – 455 г; цукрова пудра. Приготування У будь-яку зручну глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і змішати за допомогою міксера або віночка до пишної і повітряної маси. Потім вливаємо кефір, вводимо м'яке вершкове олію, кидаємо харчову соду і ванільний цукор всипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до отримання однорідного тіста, по консистенції як на оладки.
Плоди абрикос моєму холодною водою, витираємо насухо, поділяємо на половинки і виймаємо кісточки.
Роз'ємну форму змащуємо вершковим маслом, викладаємо в неї половину приготованого тіста, зверху розкладаємо абрікоскі і виливаємо тісто.
Випікаємо пиріг в попередньо прогрітому до 190 градусів духовій шафі протягом сорока п'яти хвилин.
Готовий пиріг охолодити, дістаємо з форми і притрушиваем цукровою пудрою.
Рецепт швидкого наливної пирога з абрикосами
Інгредієнти: борошно пшеничне – 285 г; яйця курячі – 7 шт.; цукровий пісок – 295 г; розпушувач – 25 г; абрикоси – 690 м; вершкове масло ; цукрова пудра. Приготування Розбиваємо курячі яйця в глибоку ємність, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і перетворюємо суміш за допомогою міксера в густу, щільну піну. Тепер підсипаємо зовсім потроху просіяне пшеничне борошно, змішану з розпушувачем і вмішуємо її обережними, легкими рухами від країв до центру посуду.
Абрікоскі промиваємо холодною водою, просушуємо або витираємо насухо, розламуємо навпіл і виймаємо кісточки.
Форму промазуємо вершковим маслом, дбайливо перекладаємо в неї пишне тісто і розподіляємо зверху половинки абрикос зрізами вниз. Визначаємо пиріг в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку і витримуємо сорок хвилин або до готовності і рум'яності. Готовий пиріг охолодити і тільки після цього виймаємо з форми. Перед подачею присипаємо апетитні шматочки пишного пирога цукровою пудрою.
Швидкий пиріг з абрикосами і смородиною
Інгредієнти: борошно – 110 г; яйця курячі – 3 шт.; цукровий пісок – 125 г; молоко – 30 мл; розпушувач – 20 г; вершкове масло – 145 г; абрикоси – 290 г; чорна смородина – 210 г; цукрова пудра. Приготування М'яке вершкове масло збиваємо з цукровим піском до легкості. Продовжуючи збивати, додаємо по одному яйця. Потім всипаємо просіяне пшеничне борошно, попередньо
змішану з розпушувачем, і перемішуємо до однорідності.
Плоди абрикос і ягідки смородини промиваємо, просушуємо, у абрикосів виймаємо кісточки. Смородину викладаємо в тісто і акуратно перемішуємо.
Промасливаем форму для випічки вершковим маслом, викладаємо тісто, розрівнюємо гарненько і поміщаємо зверху половинки абрикос, трохи їх притапливая.
Визначаємо пиріг в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку на сорок п'ять хвилин.
Готового пирога даємо повністю охолонути, потім витягаємо з форми і присипаємо цукровою пудрою, скориставшись дрібним ситечком.