Якщо ви хочете порадувати гостей чимось поживним, оригінальним і смачним, то рекомендуємо вам посмажити пиріжки з зеленою цибулею і яйцем. Цей рецепт здивує вас своєю доступністю і не зажадає великого набору продуктів.
Рецепт смажених пиріжків з цибулею і яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
борошно– 500 г; молоко коров'яче – 350 мл; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 30 г; цукор білий – 2 ст. ложки; масло рослинне – 1 ст. ложка; сіль – щіпка; дріжджі швидкорозчинні – 8 р. Для начинки:
зелений свіжий лук – 1 пучок; яйце куряче – 6 шт.; спеції. Приготування Молоко злегка підігріваємо в мікрохвильовці, а потім переливаємо обережно в миску. Після цього додаємо трохи цукру, солі, розчиняємо сухі дріжджі і залишаємо опару на 20 хвилин. Не гаючи часу, просіваємо через сито борошно і виймаємо з холодильника яйце. Вершкове масло виймаємо з упаковки, розрізаємо на шматочки, складаємо в пиалку і встановлюємо на водяну баню. Розтоплюємо його, але не доводимо до закипання, а потім охолоджуємо. Потім вбиваємо яйце, всипаємо цукор, що залишився і збиваємо до однорідності. Після цього з'єднуємо яєчну суміш з молочної і ретельно перемішуємо виделкою. У глибоку миску висипаємо кілька склянок борошна, робимо поглиблення і вливаємо туди дріжджову рідина. Поступово вводимо всю решту борошно і вимішуємо тісто. Накриваємо миску щільним рушником і залишаємо приблизно на 15 години при кімнатній температурі.
А цим часом зробимо начинку для пиріжків з цибулею і яйцем. Яйця виймаємо з холодильника, промиваємо, викладаємо в каструлю з холодною водою і доводимо до закипання. Відварюємо їх 10 хвилин до повної готовності, а потім обережно зливаємо рідину і заливаємо вміст крижаною водою. Зелена цибуля промиваємо, струшуємо і шаткуємо ножем. Складаємо його в миску, додаємо трохи солі і добре розминаємо руками. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи, подрібнюємо на крупній тертці і змішуємо з цибулею. Гарненько перемішуємо начинку і відставляємо в сторону.
Тісто викладаємо на робочий стіл, присипаний борошном, і обминаємо, як слід руками. Відщипуємо невеликі шматочки, ліпимо кульки і злегка притискаємо їх рукою, щоб вийшли рівні коржі. У центр кожної викладаємо кілька ложок начинки і защипуємо краю. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його і викладаємо в неї наші заготовки і обсмажуємо пиріжки з яйцем і зеленою цибулькою на середньому вогні кілька хвилин з кожного боку до рум'яного стану. Тепер акуратно перекладаємо їх на паперову серветку і залишаємо, щоб вбрався весь зайвий жир. Подаємо готові пиріжки до столу гарячими з нежирної охолодженої сметаною.
Рецепт пиріжків з цибулею і яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 250 мл; сода – щіпка; борошно – 300 г; олія – для смаження; спеції. Для начинки:
яйце – 4 шт.; зелений свіжий лук – 1 пучок. Приготування Яйця заздалегідь відварюємо круто і остуджуємо. Для приготування тіста змішуємо кефір з дрібкою дрібної солі і вливаємо трохи рослинного масла. Борошно просіваємо, кидаємо соду, вводимо в приготовлену суміш і замішуємо однорідне тісто. Яйця очищаємо і рубаємо дрібними кубиками, а цибулька шаткуємо ножем. Перемішуємо начинку в мисці і підсолюємо за смаком. Тісто розкачуємо на столі, ділимо на порції і формуємо плоскі пиріжки, додаючи в них овочеву начинку. Обсмажуємо пиріжки на добре розпеченій сковороді до отримання апетитною скоринки. Тепер акуратно перекладаємо їх на серветку і витираємо, щоб вбрався весь зайвий жир.