Якщо не всі ягоди пішли на приготування ароматного компоту і варення на зиму, то залишилася смородиною можна не тільки поласувати в свіжому вигляді, але і використовувати її в якості доповнення випічки. У цьому матеріалі ми розглянемо найцікавіші рецепти пиріжків зі смородиною.
Пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста
Здобне тісто з дріжджами завжди було здатне скласти чудову пару будь начинці, смородина не стане винятком. Цього разу разом з ягодами в пишній оболонці з здобного тесту виявляться і шматочки чорного шоколаду.
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 235 мл; молоко - 235 мл; вершкове масло - 115 г; цукровий пісок - 140 г; яйця - 2 шт.; дріжджі сухі - 7 г; борошно - 595 р. Для начинки:
чорна смородина - 430 г; цукрова пудра - 130 г; чорний шоколад - 340 р. Приготування З'єднайте молоко з водою і злегка підігрійте суміш, стежачи за тим, щоб температура не перевищувала 45 градусів. До рідини додайте розтоплене масло, цукровий пісок, а після влийте кілька збитих яєць, додайте дріжджі і половину борошна. Замісивши липку опару, дайте їй постояти в теплі близько півгодини, або поки не подвоїться в розмірі. Подібна процедура вбереже наше тісто від опадання під час випічки, збереже його пишним і м'яким, навіть не дивлячись на велику кількість здоби в складі. Підсипте муку, ще раз вимісити тісто не менше 10 хвилин, а потім залиште його підійти під плівкою на годину.
Пюрируйте ягоди з цукровим піском, поставте пюре на вогонь і дайте йому загуснути. Охолодіть смородину і викладіть її поверх розкатаних порцій підійшов тесту. Разом з ягодами до складу начинки і покладіть шматочки шоколаду. Защепніть краю пиріжків і поставте їх підійти ще на годину перед розміщенням в духовій шафі. Випікайте пиріжки зі смородиною в розігрітій до 175 градусів духовці 25-30 хвилин.
Пиріжки зі смородиною в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 480 м; розпушувач - 5 г; рослинне масло - 45 мл; вершкове масло - 35 г; молоко - 120 мл; згущене молоко - 55 мл Для начинки:
чорна смородина - 275 г; цукровий пісок - 45 г; сік одного лимона; гілочка розмарину; крохмаль - 2 ст. ложки; яйце для змащування. Приготування Перед тим, як приготувати пиріжки зі смородиною, замісіть просте тісто з'єднавши суміш з борошна і розпушувача з вершковим і рослинним маслом. Коли сухі інгредієнти перетворяться в дрібну крихту, згущене молоко змішайте з молоком і з'єднайте обидві суміші. Готове тісто загорнути і поставте відпочити в прохолоді на час підготовки начинки.
Начинка для порічкових пиріжків готується з суміші пюрированных з цукром ягід, які потім розміщуються на вогні разом з лимонним соком, листочками розмарину і крохмалем. Як тільки ягідне пюре стане густим, прибирайте його з вогню і охолоджують.
Розгорнувши порції охолодженого тіста в коржі, викладіть на їх середину смородиновую начинку, складіть обидва краї тіста разом і змажте пиріжки збитим яйцем. Випікайте ласощі 20 хвилин при 180 градусах.
Пиріжки зі смородиною з листкового тіста
Якщо ви хочете нагодувати близьких пиріжками, але зовсім не бажаєте возитися ні з тестом, ні з начинкою, то такий рецепт для вас. Пиріжки на основі листкового тіста начинені цілими смородиновыми ягодами і випікаються 20-25 хвилин.
Інгредієнти: упаковка бездріжджового листкового тіста; смородина - 260 г; цукровий пісок - 45 г; цедра одного лимона; сік лимона - 15 мл; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; яйце - 1 шт.; тростинний цукор - для обсипання. Приготування Розморозьте пласти тіста, розкачати їх і наріжте на квадрати. З'єднайте смородину з цукровим піском, цитрусової цедрою і соком, а також з меленою корицею. Викладіть порції начинки поверх пласта тіста, складіть його навпіл, краю скріпіть і зробіть кілька надрізів на поверхні для виходу пари. Змастіть пиріжки яйцем, посипте цукром і поставте в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.