Вернуться назад Распечатать

Пиріжки зі смородиною

Пиріжки зі смородиною
Якщо не всі ягоди пішли на приготування ароматного компоту і варення на зиму, то залишилася смородиною можна не тільки поласувати в свіжому вигляді, але і використовувати її в якості доповнення випічки. У цьому матеріалі ми розглянемо найцікавіші рецепти пиріжків зі смородиною.

Пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста


Здобне тісто з дріжджами завжди було здатне скласти чудову пару будь начинці, смородина не стане винятком. Цього разу разом з ягодами в пишній оболонці з здобного тесту виявляться і шматочки чорного шоколаду.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • вода - 235 мл;

  • молоко - 235 мл;

  • вершкове масло - 115 г;

  • цукровий пісок - 140 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • дріжджі сухі - 7 г;

  • борошно - 595 р.


  • Для начинки:

  • чорна смородина - 430 г;

  • цукрова пудра - 130 г;

  • чорний шоколад - 340 р.


  • Приготування
    З'єднайте молоко з водою і злегка підігрійте суміш, стежачи за тим, щоб температура не перевищувала 45 градусів. До рідини додайте розтоплене масло, цукровий пісок, а після влийте кілька збитих яєць, додайте дріжджі і половину борошна. Замісивши липку опару, дайте їй постояти в теплі близько півгодини, або поки не подвоїться в розмірі. Подібна процедура вбереже наше тісто від опадання під час випічки, збереже його пишним і м'яким, навіть не дивлячись на велику кількість здоби в складі. Підсипте муку, ще раз вимісити тісто не менше 10 хвилин, а потім залиште його підійти під плівкою на годину.
    Пюрируйте ягоди з цукровим піском, поставте пюре на вогонь і дайте йому загуснути. Охолодіть смородину і викладіть її поверх розкатаних порцій підійшов тесту. Разом з ягодами до складу начинки і покладіть шматочки шоколаду. Защепніть краю пиріжків і поставте їх підійти ще на годину перед розміщенням в духовій шафі. Випікайте пиріжки зі смородиною в розігрітій до 175 градусів духовці 25-30 хвилин.

    Пиріжки зі смородиною в духовці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 480 м;

  • розпушувач - 5 г;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • вершкове масло - 35 г;

  • молоко - 120 мл;

  • згущене молоко - 55 мл


  • Для начинки:

  • чорна смородина - 275 г;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • сік одного лимона;

  • гілочка розмарину;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • яйце для змащування.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пиріжки зі смородиною, замісіть просте тісто з'єднавши суміш з борошна і розпушувача з вершковим і рослинним маслом. Коли сухі інгредієнти перетворяться в дрібну крихту, згущене молоко змішайте з молоком і з'єднайте обидві суміші. Готове тісто загорнути і поставте відпочити в прохолоді на час підготовки начинки.
    Начинка для порічкових пиріжків готується з суміші пюрированных з цукром ягід, які потім розміщуються на вогні разом з лимонним соком, листочками розмарину і крохмалем. Як тільки ягідне пюре стане густим, прибирайте його з вогню і охолоджують.
    Розгорнувши порції охолодженого тіста в коржі, викладіть на їх середину смородиновую начинку, складіть обидва краї тіста разом і змажте пиріжки збитим яйцем. Випікайте ласощі 20 хвилин при 180 градусах.

    Пиріжки зі смородиною з листкового тіста


    Якщо ви хочете нагодувати близьких пиріжками, але зовсім не бажаєте возитися ні з тестом, ні з начинкою, то такий рецепт для вас. Пиріжки на основі листкового тіста начинені цілими смородиновыми ягодами і випікаються 20-25 хвилин.
    Інгредієнти:

  • упаковка бездріжджового листкового тіста;

  • смородина - 260 г;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • цедра одного лимона;

  • сік лимона - 15 мл;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;
  • Пиріжки зі смородиною

  • яйце - 1 шт.;

  • тростинний цукор - для обсипання.


  • Приготування
    Розморозьте пласти тіста, розкачати їх і наріжте на квадрати. З'єднайте смородину з цукровим піском, цитрусової цедрою і соком, а також з меленою корицею. Викладіть порції начинки поверх пласта тіста, складіть його навпіл, краю скріпіть і зробіть кілька надрізів на поверхні для виходу пари. Змастіть пиріжки яйцем, посипте цукром і поставте в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.