Пишна оболонка з дріжджового тіста здатна вигідно контрастувати з будь-ягідною начинкою. У рецептах далі ми розглянемо технологію приготування пиріжків з малиною з дріжджового тіста, які можна готувати в будь-який сезон як з свіжих, так і з заготовлених про запас ягід.
Пиріжки з малиною – рецепт
Інгредієнти: дріжджі - 7 г; цукровий пісок - 5 г; молоко - 185 мл; яєчний жовток - 1 шт.; борошно - 285 г; дві жмені малини; гіркий шоколад - 65 р. Приготування Підігрів молоко до теплого, розчиніть у ньому трохи цукру і всипте сухі дріжджі. Залиште дріжджі активізуватися хвилин на 10 про початок їх життєдіяльності буде свідчити пишна пінна шапка на поверхні розчину. Додайте в дріжджовий розчин збитий яєчний жовток, а потім починайте порціями всипати пропущену через сито борошно. Замісивши дуже м'яке дріжджове тісто, залиште його в теплі до подвоєння в об'ємі (приблизно на годину). Розкришите шоколад і змішайте його з цілими ягодами. Розділіть тісто на порції, кожну розкачайте і викладіть в центр ягоди. Скріпивши краю, розподіліть пиріжки на деко, дайте підійти ще 15-20 хвилин перед розміщенням в духовій шафі і не забудьте змастити збитим яйцем. Духові пиріжки з малиною будуть готові через 20-25 хвилин приготування при 175 градусах.
Смажені пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Інгредієнти: дріжджі - 5 г; яйця - 3 шт.; цукровий пісок - 65 г; молоко - 240 мл; вершкове масло - 95 г; борошно - 485 г; свіжа малина - 950 г; цукровий пісок - 340 г; крохмаль - 10 р. Приготування Підігрів молоко, розчиніть у ньому цукор-пісок і всипте дріжджі. Дріжджовий розчин влийте до борошні, слідом додайте розтоплене, але злегка охолоджене (щоб не вбити дріжджі) вершкове масло. Збийте яйця і вилийте їх до решти інгредієнтів, замісіть злегка липковатое тісто і залиште його підійти в теплі на годину. Тісто розділіть на порції, розплющить долонями і покладіть в центр ягоди. Посипте малину невеликою кількістю крохмалю і цукрового піску, з'єднайте краї тіста і обсмажуйте пиріжки у фритюрі до зарум'янювання.
Пиріжки з малиною з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: заварний крем - 340 г; малина - 220 г; листкове тісто (дріжджове) - 460 м; яйце. Приготування Як зробити начинку з малини для пиріжків? Досить приготувати заварний крем по одному з наших рецептів, розкачати два пласта листкового тіста, нарізати їх, в центрі розмістити ложку крему і ягоди, а потім накрити основу другим шаром тесту. Готові пиріжки змащують яйцем і ставлять у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, а потім ще на 10 при 180 градусах.