Смакові відчуття, які викликає випічка з листкового тіста з малиною, не передати словами. Ніжна структура пиріжків у поєднанні з соковитістю і приголомшливим ароматом малинових ягід, створюють неперевершений кулінарний дует.
З наших рецептів ви дізнаєтеся, як зробити пиріжки з листкового тіста з малиною. Їх приготування не займе багато часу, а результат перевершить всі очікування.
Пиріжки з листкового тіста з малиною - рецепт
Інгредієнти: тісто листкове – 480 м; малина – 550 г; цукровий пісок – 150 г; крохмаль картопляний – 90 г; яйце куряче – 1 шт.; цукрова пудра. Приготування Для приготування пиріжків ми будемо використовувати готове листкове тісто, яке необхідно попередньо розморозити. Малинку дбайливо промиваємо і даємо воді стекти. Розморожений пласт листкового тіста розрізаємо на квадрати або прямокутники бажаного розміру і на кожен насипаємо по центру чайною ложкою цукровий пісок. Його кількість варіюємо в залежності від розмірів пиріжків і солодощі самої малини. Тепер ягідки обвалюємо в крохмалі, зверху поміщаємо на цукор і формуємо пиріжки трикутної або прямокутної форми, склавши тісто навпіл. Запечатуємо краю руками або придавлюємо виделкою.
Пиріжки промазуємо зверху збитим яйцем, розкладаємо на промаслений лист, і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 220 градусів духовку на двадцять-тридцять хвилин.
Рум'яним пиріжкам з листкового тіста з малиною даємо охолонути, і притрушиваем цукровою пудрою.
Начинку для пиріжків з малини можна урізноманітнити, додавши до ягід сир. Результат вас неодмінно здивує і порадує ніжним смаком.
Відкриті листкові пиріжки з малиною і сиром
Інгредієнти: тісто листкове – 480 м; малина – 350 г; сир – 350 г; цукровий пісок – 150 г; крохмаль картопляний – 90 г; яйце куряче – 1 шт.; ванільний цукор – за смаком; цукрова пудра. Приготування Першим ділом приготуємо всі необхідні продукти для пиріжків. Листкове тісто розморозимо, малинові ягідки акуратно промиємо і просушити. Сир для начинки вибираємо не рідкий, а швидше сухуватий з крупинками, тому пропустимо його через сито і змішаємо з цукровим піском і ванільним цукром.
Розкачуємо розмерзається тісто і ділимо на квадратики. По центру кожного накладаємо ложкою сирну начинку, зверху обкачані в борошні малинові ягідки, трохи притапливая їх. Стуляємо протилежні краї тіста і формуємо свого роду конвертики. Промазуємо їх збитим яйцем, розміщуємо на промасленому деку і визначаємо в заздалегідь прогріту до 220 градусів духовку на двадцять-тридцять хвилин. Час може змінюватися залежно від можливостей вашого духової шафи, тому спостерігаємо за процесом в оглядове віконце. Коли пиріжки придбають красивий рум'яний колір, виймаємо їх з духовки і охолодити.
Перед подачею притрушиваем блюдо цукровою пудрою.