Пиріжки – це завжди смачно, ситно і поживно. Нижче вас чекають рецепти приготування пиріжків з фаршем.
Ледачі пиріжки з фаршем
Інгредієнти: кефір – 2 склянки; яйця – 1 шт.; цукор – щіпка; сіль – щіпка; розпушувач – 2 ч. ложки; борошно – 2 склянки; фарш курячий – 400 р; цибуля – 140 р. Приготування Кефір злегка підігріваємо, додаємо збите яйце, цукор, сіль, розпушувач і просіяне борошно. Гарненько все перемішуємо – повинно вийти тісто консистенції густої сметани. Цибулю подрібнюємо, кладемо його в курячий фарш, солимо, перчимо і добре вимішуємо. Викладаємо фарш в тісто і знову розмішуємо. Отриману масу столовою ложкою викладаємо на сковороду і смажимо ледачі пиріжки з фаршем до готовності з обох сторін. А щоб наші ледачі пиріжки з курячим фаршем добре просмажаться і при цьому не підгоріли, вогонь робимо невеликим.
Пиріжки з фаршем в духовці
Інгредієнти: борошно – 500 г; вершкове масло – 70 г; свіжі дріжджі – 25 г; цукор – 50 г; яйця – 3 шт.; молоко – 90 мл; сіль – 10 г; м'ясо – 400 г; цибуля – 135 г; перець чорний мелений – 05 ч. ложки. Приготування Дріжджі розчиняємо в 100 мл теплої води і даємо настоятися хвилин 15. У 75 мл теплого молока розчиняємо вершкове масло. Тепер у глибокому посуді збиваємо яйця з цукром і виливаємо молочно-масляну суміш. Добре все перемішуємо. Частинами всипаємо борошно, просіяне з сіллю. Замішуємо тісто, воно повинно вийде дуже мягеньким, може навіть злегка липнути до рук. Потім скачуємо його в кулю, прикривають плівкою, щоб не обветривалось, і залишаємо для підйому на 1 годину. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2 рази. Тим часом займаємося приготуванням начинки з фаршу для пиріжків. Для цього м'ясо пропускаємо через м'ясорубку 2 рази з цибулею. Додаємо молоко, що залишилося і половину яйця. Приправляємо чорним меленим перцем і сіллю і прибираємо на годину в холодильник.

Коли тісто підійшло, викладаємо його на робочу поверхню і ще пару хвилин вимішуємо. Тепер дістаємо фарш. Від тесту відщипуємо невеликі шматочки, розплющуємо їх руками або злегка розкочуємо качалкою. Повинні вийти кола діаметром близько 10 див. на центр кожного з них кладемо приблизно 1-2 чайні ложки фаршу. Тепер краї защипуємо і викладаємо пиріжки з фаршем на деко, попередньо застелений пекарської папером. Щоб уникнути обвітрювання прикриваємо заготовки серветкою і залишаємо хвилин на 30 підходити. А потім промазуємо верх пиріжків залишилися яйцем і відправляємо в духовку. Через 15 хвилин пиріжки з фаршем будуть готові. При цьому духовка повинна бути прогріта до температури 200 градусів.